Polski

Superfrog Remake

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
bigbadcompany Pewna niezależna grupa młodych ludzi postanowiła zrobić remake super żaby na pieceta.

Gierka do ściągnięcia pod tym linkiem.

Image

Generalnie idea fajna ale mogliby wypuścić jakiś edytor plansz. Od dłuższego czasu marzy mi się jakiś porządny level map editor do tej gierki.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/gry/superfrog-remake-t1827.html
2012-02-15T14:09:25+01:00
Pewna niezależna grupa młodych ludzi postanowiła zrobić remake super żaby na pieceta.

Gierka do ściągnięcia pod tym linkiem.

Image

Generalnie idea fajna ale mogliby wypuścić jakiś edytor plansz. Od dłuższego czasu marzy mi się jakiś porządny level map editor do tej gierki.

2012-02-15T14:14:26+01:00

Re: Superfrog Remake

bigbadcompany wrote:Od dłuższego czasu marzy mi się jakiś porządny level map editor do tej gierki.
Dawno temu Exl z EAB wypuścił takowy, chociaż z powodu kompletnego braku zainteresowania sie linkom padło...
http://eab.abime.net/showthread.php?t=38016
... ale zawsze można w temacie poprosić o re-up.

2012-02-15T17:12:39+01:00

Uuu faktycznie i nawet taki Shoonay się udzielał w temacie :)
Pchnąłem moją prośbę jak żeś poradził mądra głowo :)

2012-02-15T19:20:46+01:00

Masz wiadomość na EAB ;)

2012-02-15T20:19:57+01:00

slaby ten remake. bigbad, zapodaj jakas nowa kampanie dla amigowego superfroga ;) to wydamy, hehe

2012-02-16T02:31:27+01:00

Powiem tak - menu oceniłem kiepsko - te przyciski i sam wygląd +czcionka odstraszają, a powinno przyciągać.
W samej grze nieco lepiej - widać, że próbowali jak najwierniej odwzorować grę, jednak czemu postaci są tak rozmyte?
Ogólnie daję porządne 3+, bo chłopaki od podstaw się starali wszystko zrobić - logiczne jest, że trudno idealnie coś sklonować, chyba, że jest się chińczykiem. Jeżeli jednak i do starego Froga można zrobić (tu: poprosić o re-up) edytora czy robienie konwersji nie mija się z celem?
Z ciekawości pytam, bo konwersja w takiej formie jak teraz i tak narusza prawo autorskie - więc jakie są inne pozytywy grzebania dalej przy klonie?
Co innego jakby zrobili SuperFrog 2 - całkiem inne poziomy, nowi przeciwnicy - wtedy z przyjemnością by się grało.
A tak? Mamy GOG, mamy exeki, a nawet wersję DOS, którą trochę bardziej ogarnięty użytkownik uruchomi.
Więc? :mysli:

Patrząc jednak po ostatnim newsie: January 27, 2009 nie spodziewałbym się szybko kontynuacji...

2012-02-16T03:54:45+01:00

Antyk, ale udało Ci się mnie szybko przekonać żeby nawet tego nie pobierać.. Nie lubię się wkurzać, więc chyba nawet dobrze że najpierw przeczytałam posty.. ;-)
Anthrox wrote:Co innego jakby zrobili SuperFrog 2 - całkiem inne poziomy, nowi przeciwnicy - wtedy z przyjemnością by się grało.

No to macie zadanie bojowe, do końca 2012 zrobić super odpicowaną część II przygód mojego jednego z najulubieńszych bohaterów.. Super Frog 2 Turbo HD ;-D

2012-02-16T15:51:17+01:00

Aaaa ja tam sobie będę grzebał nad nowymi stage'ami do super froga. Zawsze może to być dodatek do pierwszej części a nie od razu Super Frog 2. Zresztą mi to lotto co Team17 powie czy napisze w tej sprawie bo tylko spróbuje przebudować poziomy 1 części a nie zrobić remake w wersji 3D na xboxa.

-- 16 Lut 2012, 13:30 --

Trochę mnie to zainspirowało. Do działania nad żabą.

Ukryta treść:

Guess who's back... Back again... :D

-- 16 Lut 2012, 15:39 --

Łooo kurde posłuchajcie tej wspaniałej nutki :)

Biegusiam sobie po YT patrzę a tam już jest dodany utworek w wersji Wooble mam także podejrzenia, że MoDa go tam rzuciła chyba się nie mylę co nie ? :)

2012-02-24T10:43:37+01:00

bigbadcompany wrote:Biegusiam sobie po YT patrzę a tam już jest dodany utworek w wersji Wooble mam także podejrzenia, że MoDa go tam rzuciła chyba się nie mylę co nie ? :)

Tak dokładnie Big.. Przepraszam za moją niesubordynację... następnym razem zapytam się Ciebie o zgodę.. ;-D

Return to Gry