Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform. Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
19 posts
• Page 1 of 1
roki76Rekkimaru polecił mi tą gierkę, właśnie zaczynam w to pykać. Chyba mogę dodać że giera zrobiona jest na tym samym silniczku co Jaro. Ale sam trailer prezentuje się znakomicie.
Teaserek:
Oraz trailer: (ciekawym czy wyłapiecie pewien smaczek, Ci co wiedzą nie podpowiadać ! )
Rekkimaru polecił mi tą gierkę, właśnie zaczynam w to pykać. Chyba mogę dodać że giera zrobiona jest na tym samym silniczku co Jaro. Ale sam trailer prezentuje się znakomicie.
Teaserek:
Oraz trailer: (ciekawym czy wyłapiecie pewien smaczek, Ci co wiedzą nie podpowiadać ! )
Oczywiście, jakby wziął się taki jeden z drugim to niejedną super przygodówkę machnąłby w AMOS'ie (no chyba, że trafiłby programista z prawdziwego zdarzenia, który przygotowałby cały silnik w ASM). Szkoda, że nie można się dogadać z autorami teenagenta albo ze studiem ART4, aby udostępnili source swoich "sprawdzonych" silników. Mogłyby wyjść prawdziwe arcydzieła.
Dzięki Tobie zacząłem dzisiaj grać. Piłę musisz owinąć szmatką znalezioną w sklepie Roya, a co z pająkiem to jeszcze nie wiem, ale piszę własną solucję. Umieszczę jak skończę grę, choć będzie to dopiero po weekendzie pewnie. Zaraz do pracy, a przez dwa następne dni raczej nie usiądę do gry.
Ja też utknąłem. Mam już piłkę, ale gdy chcę jej użyć na bramce to pokazuje mi: "a czym się chcesz bronić?". Mam zaproszenie od rudego, ale nikt nie chce go przyjąć. Motocyklista leży, cygana nie można zaczepiać, facet w kanale nieprzytomny, rudy się nie odwraca, Roy też nic, Busker na ławce też nic. Gdzie znajdę jakąś broń?? Albo tego bandytę Mam drugi czerwony zawór i co z nim?
santa13 wrote:Ja też utknąłem. Mam już piłkę, ale gdy chcę jej użyć na bramce to pokazuje mi: "a czym się chcesz bronić?".(...)
Piłki (brzeczot połączony ze szmatką) - używasz na końcówce gałęzi do której przymocowana jest lina zdobytą gałąź łączysz taśmą z anteną znalezioną przy kartonie w alejce. Takim "zestawem" możesz ściągnąć koszulę ze sznurka w alejce... Oglądasz ją i zdobywasz kartę płatniczą... Idziesz do Roya i pytasz ile kosztowała piłka... Masz piłkę
Heh, jedyne co mi pozostało to spojrzeć do zaproszenia. Znalazłem w nim niezawodną broń i wychodząc od ryżego ujrzałem swojego wroga Może dobrze, że dopiero teraz wkleiłeś linka, bo kusiło by mnie by zajrzeć. A tu macie ode mnie skrót wydarzeń:
Ukryta treść:
Podnieś resztki piłki i but leżący za bramką. Przesuń deski odkrywając dziurę. Aby przejść przez dziurę kliknij ręką. W przejściu podnieś antenę i wiadro. Kieruj się dalej na doł na ulicę. Weź zapałki z wystawy okna i gazetę z ławki. Umieść gazetę pod beczką, a następnie użyj zapałek. Na środku drogi w kanale jest facet. Pogadaj z nim, a dowiesz się całej historii bohatera. Udaj się do sklepu Roya. Porozmawiaj z nim. Zabierz brudną szmatkę. Weź linę znajdującą się przy figurce smoka i użyj jej na gałęzi drzewa w pierwszej lokacji. Zejdź na dół po niej. Napełnij wiadro wodą ze strużki wody. Weź słoik i szkolny plecak. Zajrzyj do środka plecaka. W środku odkryjesz pamiętnik. Wyjdź z dołu. Do słoika złap muchę latającą nad zdechłym kotem. Napełnione wodą wiadro zrzuć na głowę facetowi w kanale. Dzięki temu będziesz mógł zabrać narzędzia i zrewanżować się łotrowi.. Wyciągnij z niej młotek i ręczną piłę. Owiń piłę brudną szmatką i odetnij nią końcówkę gałęzi. Połącz końcówkę z anteną. Obejrzyj dokładnie but i pamiętnik. Otrzymasz kolejno sznurówkę i kartę do gry. Pierwszy przedmiot zamocz w beczce, a kartę oddaj w sklepie Roy'owi. Dostaniesz kilka przedmiotów do wyboru w zamian. Wybierz ładunek wybuchowy, do którego dołącz nawilżony sznurek. Dzięki temu zbudujesz bombę. Wskocz do dziury pod drzewem i umieść ją w szczelinie po prawej. Po wybuchu odkryjesz wielką dziurę. Wejdź do niej. Znajdujesz się w kanałach. Idź do drzwi. Rozbij młotkiem kłódkę zabezpieczającą drzwi. Wypuść muchę w pajęczynę. Zjawi się pająk, którego złap w słoik. Po wyjściu z kanałów na ulicy pojawi się nowa postać. Busker siedzi na ławce i gra na gitarze. Wysłuchaj go. Wejdź do Roya i zapytaj o czerwony zawór. Powie ci, że wyrzucił go do śmietnika. Wyciągnij go z kosza pod oknem cygana. Wskocz do kanału i umieść go w odpowiednim miejscu. Uniesie się krata ściekowa. Wskocz do niej. Odnajdziesz kolejne pomieszczenie. Dotknij fotela, odwróci się siedzący na nim rudy gość w przyciemnianych okularach. Jeśli posiadasz w tym momencie flak z piłki pomoże Ci ofiarowując zaproszenie dla napastnika z pierwszych momentów gry. Przekaże Ci też informację abyś nie czytał co jest w środku. Idź do kanału do gościa, któremu zrzuciłeś wiadro na głowę. Przeszukaj go. Znajdziesz taśmę, którą skleisz antenę z końcówką gałęzi. Przyrząd ten posłuży do ściągnięcia koszulki Armaniego od cygana pilnującego swojego prania. Przy okazji weź kolejny czerwony zawór, a znajduje się on w twoim kartonie. Udaj się do motocyklisty i wrzuć do pojemnika z karmą pająka, którego trzymasz w słoiku. Groźny kierowca jednoślada upadnie na ziemię rozsypując przy okazji ziarno. Nadleci większa grupa gołębi, a wśród nich gołąb od cygana. Ściągnij ze sznura koszulkę. Obejrzyj ją dokładniej, a znajdziesz w kieszeni kartę kredytową. Wybierz się do sklepu Roy'a i kup od niego uberball, czyli super piłkę. W czasie rozmowy dowiesz się, że znajduje się w brzuchu chińskiego czerwonego smoka stojącego w rogu. Po otwarciu go zabierz piłkę. Zajrzyj do zaproszenia od ryżego. Wyjdź z kanału i pasjonuj się ciekawym zakończeniem...
Mój tekst mógłby naprawdę posłużyć jedynie jako robocza pomoc dla gracza. Dla niektórych graczy, zwłaszcza świeżych może być zbyt zawiła Mam konto na simplestudios tylko czy takie zebrane na szybko zapiski się komuś przydadzą? Zerknę i mogę wkleić, ale nie śmiać się z tego