Polski

W jaką amigową grę wczoraj grałeś?

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Hardy
bebokus wrote:Shadow Fighter, gra nieco lepsza niz Body Blows, naturalnie niemozliwa do ukonczenia :hee:

Wbrew pozorom, możliwa. ;) Aczkolwiek trudna, bez jakichkolwiek save'ów i cheatów zarówno na prawdziwej Amidze jak i emulatorach/exeku, udało mi się ukończyć całe trzy razy. :-D Istotna kwestia jest też, którą postacią grasz, takim Codym który ma łatwy specjalny cios (kuto punch - szybkie wciskanie fire), ratujący w podbramkowych sytuacjach, jest dużo łatwiej, niż np. Yurgenem (Nigdy nie zaszedłem nim dalej niż do 5 przeciwnika...). Natomiast, porównań do Body Blows, nigdy nie rozumiałem. Bo Shadow FIghter moim zdaniem, bije je na głowę.
Page 6 of 8 8 https://forum.thecompany.pl/gry/w-jaka-amigowa-gre-wczoraj-grales-t2913.html
2017-01-23T20:32:34+01:00

Re: W jaką amigową grę wczoraj grałeś?

bebokus wrote:Shadow Fighter, gra nieco lepsza niz Body Blows, naturalnie niemozliwa do ukonczenia :hee:

Wbrew pozorom, możliwa. ;) Aczkolwiek trudna, bez jakichkolwiek save'ów i cheatów zarówno na prawdziwej Amidze jak i emulatorach/exeku, udało mi się ukończyć całe trzy razy. :-D Istotna kwestia jest też, którą postacią grasz, takim Codym który ma łatwy specjalny cios (kuto punch - szybkie wciskanie fire), ratujący w podbramkowych sytuacjach, jest dużo łatwiej, niż np. Yurgenem (Nigdy nie zaszedłem nim dalej niż do 5 przeciwnika...). Natomiast, porównań do Body Blows, nigdy nie rozumiałem. Bo Shadow FIghter moim zdaniem, bije je na głowę.

2017-01-25T10:53:33+01:00

Ja z kolei sięgnąłem po Shadow of the Beast - o ile 1 i 3 część dałem radę ukończyć za n-tym podejściem (no cheats) to z drugą odsłoną nadal się męczę... :/

2017-01-30T20:48:24+01:00

Mortal Kombat oraz Mortal Kombat 2 na Amidze... Najpierw jedynka na poziomie normal, dotarłem do Shang Tsunga, zwiedziony, tym pozornie dobrym wynikiem, uzyskanym przy pierwszej próbie od jakichś 20 lat, z zapałem zabrałem się za Amigowe MK2, na poziomie "normal"... Nie wiem, kto projektował tam system sterowania i sztuczne IQ. Ale programistą był zaiste chujowym, pomijając moje, początkowo nieudolne próby, ponownego oswojenia się ze sterowaniem na joyu, stwierdzam iż, gra jest niemożliwa do ukończenia na tym ku*** ich mać "NORMAL"... CPU wie dokładnie wszystko, zna nie tylko każdy ruch, jaki gracz wykona. Ale także, ma opanowaną antygrawitację i nie przejmuje się fizyką (oczywiście postaci gracza to nie dotyczy). Jakikolwiek atak, w jego kierunku, zostanie wykonany, on zawsze jest i będzie, 5 razy szybszy, i w tym samym czasie, zdąży nam wy***ać ultra-hiper-combo, które co najmniej, zabierze nam połowę HP. Jak to jest NORMALNY poziom trudności, to ja jestem papieżem. ;]

2017-01-31T16:00:46+01:00

Hardy wrote:

Przewaznie gram Electra :)

Chodzilo mi o troche podobny system wykonywania ciosow, zapomnialem, ze w sumie wszystkie amigowe bijatyki tak dzialaly :-)

2017-01-31T16:18:29+01:00

bebokus wrote:
Hardy wrote:

Przewaznie gram Electra :)

Chodzilo mi o troche podobny system wykonywania ciosow, zapomnialem, ze w sumie wszystkie amigowe bijatyki tak dzialaly :-)

No, zbyt dużego, pola do popisu to twórcy nie mieli, w zakresie rozłożenia przycisków hehe.

2017-03-22T19:50:44+01:00

Captain Dynamo oraz Beach Volley. Obie udalo sie ukonczyc, Beach Volley pewnie by sie swietnie sprawdzal na dwoch, kiedys Antek dostawal niezle baty :-)

Przeszedlem jeszcze Lethal Weapon - z pomoca save state of course - dobra gra, ale poziom trudnosci nieco przesadzony.

2017-03-23T01:32:12+01:00

Capital Punishment.
Cudowna bijatyka.

2017-03-23T22:50:49+01:00

bebokus wrote:Beach Volley pewnie by sie swietnie sprawdzal na dwoch, kiedys Antek dostawal niezle baty :-)

Teraz już refleks nie ten, dziadzia - nie masz ze mną szans :lol2:

2017-03-25T23:23:45+01:00

Podskakujesz Heihachiemu? :P

2017-09-10T20:31:48+01:00

Fire Force plus Xpadder; nawet daje rade.

2017-09-10T21:10:33+01:00

Fire Force cały czas męczę.

2017-09-10T22:11:37+01:00

A ja się przesiadłem na łatwiejsze coś. SQRXZ na talerzu ;)

2017-09-13T05:36:45+01:00

Wasted Dreams :) fajny temat, można sobie przypomnieć tytuły o jakich się zapomniało (megalomania), nie wiem czy dobrze tytuł napisze, ale kolejna gra która sobie przypomnę to legacy of sorasil.

2017-09-13T12:12:54+01:00

A ja z kolei cały czas Sqrxz męczę - tylko na razie nie dla przyjemności tylko z powodu dopieszczania trainera :-)

2017-09-13T13:43:45+01:00

Trainery to zło

2017-09-14T11:16:41+01:00

Colonization - Jakoś tak mnie tchnęło :hee:

2017-09-14T12:21:56+01:00

Moonestone - robiłem longpleja :D

2017-10-02T05:19:24+01:00

A ja gram w Galagę Deluxe z witaminką :-)

2017-10-04T15:09:19+01:00

Superfrog - kolejnego longpleja kończę :)

2018-01-28T17:51:57+01:00

Strip Fighter - od około pół roku usiłuję wygrać z Joan [tough bitch].

Return to Gry