Jest różnica gdy poziom trudności jest większy a nie doprowadzony do idiotycznych rozmiarów, tyczy się to zarówno zbyt łatwych jak i zbyt trudnych gier. A Lethal Weapon jest zjebane przede wszystkim przez zbyt wolny scroll co dla mnie jest błędem a nie elementem trudności, to nie jest kwestia umiejętności. Nawet Mistrz gier komputerowych nie ukończy Lethal Weapon wcześniej niż przed setną próbą, bo niby skąd ma wiedzieć gdzie skoczyć albo że nagle poleci znikąd nóż i wywali go w przepaść. To po prostu niedopracowana gra.
Ja tego dopracowania nie zauważam, racja ch*j strzelić może gry wykonujemy skoki wiary ale nie było tego w tej grze wcale tak dużo (przynajmniej do kiedy dograłem) misja druga dla mnie jest zajebista bo ogólnie lubię gry w których trzeba dużo się szkolić żeby coś ugrać (z tego względu ciągle ciupie w L4D2) a tam mi się fajowo lawirowało między tymi ściekami wylewanymi z góry i oczywiście jeśli chodzi o Amigę to przez szkolenie rozumiem uczenie się gier na pamięć, bo mógłbym podać setki przykładów takich gier i tu mi do głowy najbardziej przychodzi warzone, no ale nie ma co ich wymieniać, ogólnie rzecz biorąc w miare przystępne gry na Amigę które znam mogę policzyć na palcach 2 rąk a na te których nie znam za pewnie starczyły by do tego jeszcze 2 nogi no a na uwadze trzeba mieć że przez "przystępne" rozumiem coś pokroju superfroga, cool coyota czy flashbacka a nie ku*** painta).
Przecież uwielbiany przez wszytskich Cannon Fodder przykładowo też sprawi problemy każdemu kto nie zna na pamięć położenia tych śmieci z bazukami bo z reguły to gdy już słyszysz lecący pocisk to już jest za późno, w kochanym Fire Force też nie jeden mistrz dzisiejszych csów, codów czy innego badziewia miałby straszne problemy ze względu na strasznie mało czasu i generalnie to było trudno.
Lethal Weapon jedna z moich ulubionych platformówek, za czasów Amigi czyli za czasów bez internetu znałem w niej wszystkie sekrety (wiecie niby skok w przepaść a se chodzisz po powietzu, wspinasz się na drabinę i zbierasz życie) w lobby nawet coś takiego było chyba na górze po lewej ale nie pamiętam już

A no i należy zauważyć (choć może tylko ja tak mam) że grając na joysticku jest się posiadaczem przynajmniej 2x szybszego reflexu niż na klawce