W jaką amigową grę wczoraj grałeś?
Re: W jaką amigową grę wczoraj grałeś?
Lost in Mine może ją ukończę 6 raz.
W żadną. Tylko nie bijta.
Elmek dzień bez gry Amigowej to dzień stracony. Czyli jesteś stracony 

Dzień bez PC jest stracony więc żyję dalej.
Ja grałem na Krakowskich Retrospekcjach.

kurzyk wrote:
Widzę że też grasz zawsze niebieskim.

Hardy wrote:kurzyk wrote:Code: Select all
[img]http://s1.postimg.org/tycs4gecv/1448203243677.jpg[/img]
Widzę że też grasz zawsze niebieskim.
Teraz pomarańcza trenuje

Moonstone - ostro pos**ny byłem jak grałem za dzieciaka w tą grę.
Po ukończeniu Prehistorik naszła mnie ochota na sprawdzenie jakiś platformówek i w ten sposób natknąłem się dziś na Clystron, pierwsze co mnie zdziwiło to nietypowe podejście do sprawy gdyż tutaj lista twórców jest... w intro.
Po chwili chyba zrozumiałem ten zabieg, bo nie sądzę żeby ktoś tę grę ukończył. Ponieważ mechanika gry jest pogrzebana, nie da się strzelać stojąc w miejscu, trzeba zrobić ruch w bok i dopiero potem strzelać. Kto pomyślał żeby taki zabieg zamontować w platformowej strzelance? Co za ku*** kretynizm! 

może chcieli podnieść poziom trudności gierki, albo chcieli zwiększyć akcję na monitorze
Ja ostatnio daje wycisk Benefactor'owi, dużo zagadek pamiętam jeszcze z czasów podstawówki
ale nieraz muszę się nagłowić
poki co jest progress 3 LVL Tombs Of Egypt, chociaż na smartfonie z dotykiem i dłoniami drwala ciężko czasami trafić tam gdzie trzeba 

santa13 wrote:może chcieli podnieść poziom trudności gierki, albo chcieli zwiększyć akcję na monitorze
Niestety to pierwsze im się "udało".
Po "powrocie" do amigi pograłem co nieco w:
Cytadela (coś mi się gierka kaszani grając z dyskietek a installer WHDLoad nie działa prawidłowo)
Jimmy's Fantastic Journey (bardzo mała gierka ale wspaniała)
Alien Breed Tower Assault (jedyny część z klasycznych którą przeszedłem tylko raz na zasadzie "się jakoś udało", czas rozpracować grę porządnie)
Turrican (i znowu jedyna część którą nie przeszedłem jak należy, pojawił się nowy slave WHDLoad więc gram od nowa)
Cytadela (coś mi się gierka kaszani grając z dyskietek a installer WHDLoad nie działa prawidłowo)
Jimmy's Fantastic Journey (bardzo mała gierka ale wspaniała)
Alien Breed Tower Assault (jedyny część z klasycznych którą przeszedłem tylko raz na zasadzie "się jakoś udało", czas rozpracować grę porządnie)
Turrican (i znowu jedyna część którą nie przeszedłem jak należy, pojawił się nowy slave WHDLoad więc gram od nowa)
ja odkryłem (nie mialem okazji pograc na prawdziwej ami) SPERIS LEGACY. bardzo dobry klon "zelda a link to past" od TEAM17. wlasnie staram sie to jakos rozpracowac, ale bez pomocy YT ciezko (jak to sie kiedys bez internetu te wszystkie gry przechodzilo to ja nie wiem
)
pozdrawiam
pozdrawiam
haynor wrote:Cytadela (coś mi się gierka kaszani grając z dyskietek a installer WHDLoad nie działa prawidłowo)
Ostatnio też próbowałem na gołej 600-ce. Ale jak na 32 calowym telewizorze zobaczyłem piksele o wielkości palca i płynność dopiero przyzwoitą na okienku jak pudełko od zapałek to wymiękłem. Grafika oczywiście bez podług i sufitów. Obecnie to totalnie niegrywalna dla mnie gra na mojej Amidze. Strasznie napaliłem się na przypomnienie sobie tej gry. Granie na emulatorze to przy tym poezja i niebo i sielanka. Jednak na emulatorze zbyt płynne ustawienie skutkuje tym, że przeciwnicy zabijają mnie w sekundę tak szybko się poruszają oraz strzelają. Chciałbym zobaczyć i przede wszystkim doświadczyć grania w tą grę korzystając z dobrodziejstwa dobrej karty Turbo a nie emulatora, który mimo, że jest chwalony to sporo przekłamuje ! Granie na małym monitorku by Commodore było w przypadku tej gry o wiele bardziej wygodniejsze !

Niedawno również grałem w Alien Syndrom, Violator, Virocop (bardzo przyjemna gierka nawiasem mówiąc, którą od wielu lat chciałem zagrać i wreszcie spełniłem swoje wyuzdane pragnienie

Zabawne było to jak wybierając sobie nieznane mi gry Amigowe na HOL'u jak przekroczyłem wyświetlenie magicznej liczby ponad 100 wyświetleń gier to strona mnie zbanowała

Kazała mi przepisać kod z obrazka jednak nie potrafiłem tego zrobić bo kod nie pasował albo ja nie umiałem poprawnie odczytać ?!
RoniWorlds wrote:Elmek dzień bez gry Amigowej to dzień stracony. Czyli jesteś stracony
Spokojnie, o tym zadecyduje Bóg, ... albo Diabeł, ale chyba wydaje mi się, że ten ostatni bo on bardziej lubi ludzi.

Pancio wrote:jak to sie kiedys bez internetu te wszystkie gry przechodzilo to ja nie wiem
Ja wiem - z nosem w Top Secret albo Secret Service
A ja natomiast ostatnio grałem w Dune i Dune 2. Ot, tak dla relaksu

Project X obie edycje.
Shadow Fighter, gra nieco lepsza niz Body Blows, naturalnie niemozliwa do ukonczenia