Wasze dwie pierwsze amigowe gry, które przeszliście w 100%
gunship2000 i deth masque za czasów ami500
Re: Wasze dwie pierwsze amigowe gry, które przeszliście w 10
Przeszedłeś Gunshipa? Szacun 
Stawik wrote:Jako Pierwszy był Turrican, i Chaos Engine z Bratem,
a w 100% przęsło się Setlersow (ostania misja zaledwie 18h i 20 prob lekko)
Turrican I,II,III (najtrudniejsza jak dla mnie 2 cześć, później 1, 3 najprostsza ze wszystkich),
SuperFrog (naprawdę dużo spędzonego czasu, gra super, i denerwujące kolce przed końcem ost. lvl na księżycu do ostatniej potyczki ),
AlienBreed :Tower Assult ( Super gra, Dająca możliwość wyboru drogi, którą prowadzimy naszego bohatera na szczyt głównej wierzy i małe rozczarowanie bo tylko wersia CD32 posiadała Film jak się ucieka z całego kompleksu)
Ruff & Trubble ( Przeszedłem dopiero po wymianie z kolega na dyskietki, mój wieszał się na początku 3 świata),
Dune II ( nic nie trzeba mówić trzeba po prostu przejść ta potyczkę )
BoloMrówkojad PL (śmieszna platformówka PL , Fajna muzyka)
AnotherWold ( Super gra, piękne chodź smutne zakończenie)
FlashBack ( zajęło mi naprane sporo czasu na przejcie go w całości bez kodów)
Goblins cześć 1 i 3 ( pełne humoru, zabawne przygody niesfornych goblinów)
Lotus II ( dużo spędzonego czasu, miło wspominam bo grało się razem z braćmi )
Mortal Kombat I,II ( Zabójca Joystikow )
Shadow of the Beast cześć 1 i 3 ( Rewelacyjna muzyka, gra trudna , polecam)
Franko ( bijatyka jakiej mało, na pewno można się wyżyć)
Doman ( jak wyżej tylko ze się lata z mieczem bądź toporkiem )
Cytadela ( gra naprawdę trudna, super Intro, niestety zak. gry posiadam uszkodzone)
i wiele innych .....
oj tak CYTADELA -to była gierka

Pierwsza gierka to był Projekt Delfin potem Cytadela i Franko. Następnie katowałem "mortala" 1 i 2 do ostatecznego padu dyskietek.
-- 29 Lis 2011, 18:25 --
małe sprostowanie Eksperyment Delfin a nie Projekt...
panowie wybaczą nowicjuszowi ;-]

-- 29 Lis 2011, 18:28 --
@ Stawik -link do YT z zakończeniem Cytadeli http://youtu.be/ukv6vU0YhsI
pierwsza to na pewno NORTH & SOUTH, dałem komputerowi wycisk na wszystkich poziomach trudności
, drugiej już niestety nie pamiętam, ale był to chyba Superfrog 

nikothamus wrote:oj tak CYTADELA -to była gierka! te klimatyczne puste korytarze i grafiki na ścianie od screenów ze schninkl'a po twarze twórców ;-]
małe sprostowanie. wspomniana przeze mnie gra to "Za Żelazną Bramą" a nie Cytadela.
za pomyłkę -przepraszam. obie gierki są ponadczasowe !
jeżeli chodzi o Cytadele to zrobili nawet fajnego remake, którego gorąco polecam 

Remake? Z tego co wiem na PC wyszedł tylko zwykły port pod OpenGL dla miłośników rozmazanych tekstur. 

1. Turrican II
2. Gobliiins
2. Gobliiins
Blues Brothers
Prehistorik
Prehistorik
Hmm... z tego co pamiętam (a dawno to było
) to na bank jedne z pierwszych które przeszedłem w całości:
Dune II (wszystkie rody)
Flashback (wszystkie poziomy trudności)
To takie jak dla mnie najważniejsze, aczkolwiek jeszcze sporo tytułów by się znalazło

Dune II (wszystkie rody)
Flashback (wszystkie poziomy trudności)
To takie jak dla mnie najważniejsze, aczkolwiek jeszcze sporo tytułów by się znalazło

Borias, skończyłeś w tamtych czasach Elvirę, bez opisu? Szacun.
Ja przeszedłem wtedy na pewno North & South
Drugiej gry nie pamiętam.
Ja przeszedłem wtedy na pewno North & South

Superfrog i Rodland
Alien Breed, druga albo Jim Power albo Superfrog
tauri5 napisał: "pierwsza to na pewno NORTH & SOUTH, dałem komputerowi wycisk na wszystkich poziomach trudności , drugiej już niestety nie pamiętam, ale był to chyba Superfrog " tak jak u mnie, chociaż blisko 2 miejsca są:
Another World, Flashback, Eye of the Beholder.
orhom - do cytowania możesz użyć przycisku "Cytuj" 

w sumie, tak jak sobie dziś myślę to drugą grą ukończoną na 100% była Dune
Another World ukończyłem parę lat później
Flashback'a niestety nigdy nie udało mi się przejść - miałem uszkodzoną dyskietkę :(
Beholdera również nie ukończyłem, ale z innego powodu - za małolata nie ciągnęło mnie do cRPG, nawrót nastąpił gdzieś dopiero w 1996 roku za sprawą ISHAR'a 3
orhom wrote: tak jak u mnie, chociaż blisko 2 miejsca są:
Another World ukończyłem parę lat później

Beholdera również nie ukończyłem, ale z innego powodu - za małolata nie ciągnęło mnie do cRPG, nawrót nastąpił gdzieś dopiero w 1996 roku za sprawą ISHAR'a 3

Jako zadeklarowany fan przygodówek ukończyłem wszystkie jakie tylko wpadły w moje ręce.
Długo męczyłem cannon fodder 1,2 bo chciałem całą grę przejść z Joolsem i Jopsem i Stoo
Kląłem długo i siarczyście jak mi matka listwę wyłączyła w momencie gdy tłukłem last bossa we Franko i nie miałem już serca grać od nowa.
Moja pierwsza gra na amigę to Midnight Resistance z trainerem ^^ i Battle Chess. Dzień później ojciec przynieśli Prehistorika - sikaliśmy ze śmiechu, 9 lives oraz Test Drive II - ukończone wszystkie oczywiście w ciągu chyba tygodnia.
Długo męczyłem cannon fodder 1,2 bo chciałem całą grę przejść z Joolsem i Jopsem i Stoo
![;] ;]](https://forum.thecompany.pl/images/smilies/krzywy.gif)
Kląłem długo i siarczyście jak mi matka listwę wyłączyła w momencie gdy tłukłem last bossa we Franko i nie miałem już serca grać od nowa.
Moja pierwsza gra na amigę to Midnight Resistance z trainerem ^^ i Battle Chess. Dzień później ojciec przynieśli Prehistorika - sikaliśmy ze śmiechu, 9 lives oraz Test Drive II - ukończone wszystkie oczywiście w ciągu chyba tygodnia.
xittam wrote:Jako zadeklarowany fan przygodówek ukończyłem wszystkie jakie tylko wpadły w moje ręce.
Długo męczyłem cannon fodder 1,2 bo chciałem całą grę przejść z Joolsem i Jopsem i Stoo![]()
Utalentowany gracz z ciebie

Skoro już chyba każdy powiedział jakie dwie pierwsze gry przeszedł na 100% to może lekko przeklasyfikujemy temat
może na gra, której zakończenie najdłużej zapodało Ci w pomięć ?

tauri5 wrote:Skoro już chyba każdy powiedział jakie dwie pierwsze gry przeszedł na 100% to może lekko przeklasyfikujemy tematmoże na gra, której zakończenie najdłużej zapodało Ci w pomięć ?
To oczywiste że ukończenie Shadow Fighter Codym na hardzie pierwszy raz.