Zamek Lipowiec - Skarb Templariuszy
Faktycznie kilka linków już nie działa, muszę przeszukać dysk i znaleźć te zdjęcia i wrzucę je ponownie.
Re: Zamek Lipowiec - Skarb Templariuszy
Muszę przyznać, że stary budynek był o wiele bardziej klimatyczny od tej nowoczesnej chatki 

Kolego ta chatka (garaż) należy do jednego z autorów gry....
To sobie gość zrobił pamiątkę 

Gra zasługuje jednak na uznanie. Zdjęcia do gry wykonane podczas urlopu w rodzinnej miejscowości jednego z autorów w południowej Polsce.
Anthrox masz tam nie daleko w sumie :p
Anthrox masz tam nie daleko w sumie :p
Naprawdę? Wydaje mi się, że ponad 200km
A Ty nie jesteś z Tychów ?
Przykro mi - nie.
Pomyliłem Cię ze Bebokusem 
-- 30 Cze 2014, 08:53 --
Byłem wczoraj w okolicach gdzie wykonywano zdjęcia do gry i chyba znalazłem kolejną lokację :>
-- 13 Wrz 2015, 22:04 --
Dziś byłem w terenie i znalazłem dużo lokacji z gry "Tajemnica Bursztynowej Komnaty". Uwieczniłem je na foto.

-- 30 Cze 2014, 08:53 --
Byłem wczoraj w okolicach gdzie wykonywano zdjęcia do gry i chyba znalazłem kolejną lokację :>
-- 13 Wrz 2015, 22:04 --
Dziś byłem w terenie i znalazłem dużo lokacji z gry "Tajemnica Bursztynowej Komnaty". Uwieczniłem je na foto.
Wrzuć, najlepiej jako załącznik na TC -- w najgorszym razie na imgur.
Dzięki za kolejną fotografię -- na pewno to ta figurka? Nieco się różni...
Brak też np. tabliczki.
Brak też np. tabliczki.
Anthrox wrote:Dzięki za kolejną fotografię -- na pewno to ta figurka? Nieco się różni...
Brak też np. tabliczki.
Tak, to ta na 100%. Byłem w tej miejscowości.
Zwróć uwagę na gałęzie, są tak samo ułożone. Tabliczka mogła zniknąć, 20 lat minęło od napisania gry.

Zwróć uwagę na ogrodzenie wokół figurki. Jest takie samo, jak się przyjrzysz to widać krzyżyki. W grze wyraźnie widać berło. W tej figurce również jest. Z tyłu jest droga. Również ją widać. Po lewej stronie budynek - też widoczny. Ciężko mi było złapać taki sam kąt, samochody jeździły po drodze.
Masz następne:

Nie umiałem złapać takiego samego kątu jak zdjęcie z gry. Chodziłem po tej łące przed tym pałacem. Całe buty mi przemokły.