Polski

Przysmak Scoobiego i Ynne zvířata

Wszystko, z czego można się pośmiać lub popłakać z ludzkiej głupoty*.
*oraz cieszyć się , że to nie my jesteśmy bohaterami dostarczonego materiału, a jak się dopatrzymy, to popadamy ze śmiechu
Anthrox Page 2 of 20 20 https://forum.thecompany.pl/humor/przysmak-scoobiego-t1325.html
2011-07-31T13:04:44+01:00

Re: Przysmak Scoobiego

2011-08-01T21:30:44+01:00

Re: Inne czworonogi

2011-08-11T20:21:59+01:00

Zrób tak Szoni z kotem, to pogadamy :hee:

2011-08-11T20:23:08+01:00

Żaden kot nigdy nie będzie z siebie robił debila za garść sucharów.

Kontroferta: zrób TY to samo, na golasa, nagraj całość i wrzuć na YT. I jak? Fajne uczucie? :-D

2011-08-11T20:24:15+01:00

To powiedz to chińczykom, którzy muszą za tyle ryć :-)

2011-08-11T20:26:02+01:00

Powiedz to Amerykańcóm którzy ich wyzyskują żeby sprzedawać swoje produkty za 5000% wartości.

2011-08-11T20:30:37+01:00

Shoonay wrote:Kontroferta: zrób TY to samo, na golasa, nagraj całość i wrzuć na YT. I jak? Fajne uczucie? :-D

Jak widzisz, chińczyki nie muszą kręcić siebie na golasa, aby być wyszkolonymi do rycia przez Hamerykańców bardziej niż ten pies, więc porównanie imvho chybione.
Psa to sama przyjemność czegoś nauczyć (ja nie potrafię).
A aportujący kot to rzadkość.

2011-08-11T20:33:33+01:00

Jakie porównanie, to była oferta do Ciebie :D
Nie wiem czy pamiętasz ale chińczyków TY wywlokłeś z lasu ;)

Psa żadna sztuka nauczać, on jest hodowany po to. To tak ja hodować kurę i się chwalić że jajko zniosła.

2011-08-11T20:37:59+01:00

Zgadza się, wywlokłem i kontynuowałem wątek z nimi.
Mi chodziło o nietrafione porównanie występowanie na golasa przed milionami na YT, a po prostu wykonywanie polecen.
Taki widok masz w pierwszym lepszym wojsku.

Więc nazywanie psa debilem, bo wykonuje polecenia za ciasto, wg mnie jest krzywdzące dla psa.
W wojsku bez ciastka musisz wykonywać polecenia, inaczej czyścisz kible :hee:

A podkreślam, że psy lubię tak samo jak koty

[edit]
A dohtór dorobił się jakieś wojskowej rangi? :mrgreen:

2011-08-11T20:44:36+01:00

Anthrox wrote:Mi chodziło o nietrafione porównanie występowanie na golasa przed milionami na YT
A mi chodziło o KOTA, dlaczego nie widzisz go coś takiego robić i dałem Ci konkretny przykład dlaczego tak uważam.

Anthrox wrote:Więc nazywanie psa debilem, bo wykonuje polecenia za ciasto, wg mnie jest krzywdzące dla psa.
Nie nazwałem psa debilem, nazwałem to co robi debilizmem, jego zachowanie. Najwięksi debile tutaj to ludzie, którzy wykorzystują zwierzęta dla własnych zachcianek.

Anthrox wrote:W wojsku bez ciastka musisz wykonywać polecenia, inaczej czyścisz kible :hee:
Tylko że człowiek ma coś z tego: spełniony obowiązek, power fizyczny, experience w walce, i wreszcie kasę.

Co ma pies z tego że człowiek go gnębi wymuszając na nim co mu się żywnie podoba?

Anthrox wrote:A dohtór dorobił się jakieś wojskowej rangi? :mrgreen:
Jasne, D jak "Do dyspozycji wroga" :-E

2011-08-11T20:49:17+01:00

Shoonay wrote:A mi chodziło o KOTA, dlaczego nie widzisz go coś takiego robić i dałem Ci konkretny przykład dlaczego tak uważam.

Kot ma po prostu głęboko gdzieś Twoje zachcianki - liczą się tylko jego - dlatego nie nauczysz go tylu sztuczek co psa

Shoonay wrote:Nie nazwałem psa debilem, nazwałem to co robi debilizmem, jego zachowanie. Najwięksi debile tutaj to ludzie, którzy wykorzystują zwierzęta dla własnych zachcianek.

W ostatecznym rozrachunku wyszło, że winny jest pies, bo nie jest na tyle inteligentny, żeby mieć to gdzieś jak kot. Czyli innymi słowy ludzie, którzy wykorzystują są debilami.
W praktyce napędzają rynek i przez nich jest siła robocza za pół darmo.

Shoonay wrote:Co ma pies z tego że człowiek go gnębi wymuszając na nim co mu się żywnie podoba?

ciasteczko :prawytroll:

2011-08-11T21:03:01+01:00

Anthrox wrote:Kot ma po prostu głęboko gdzieś Twoje zachcianki - liczą się tylko jego - dlatego nie nauczysz go tylu sztuczek co psa.
A nawet śmiem twierdzić że ŻADNEJ. ;)
I nie próbowałbym go uczyć, bo po co.

Anthrox wrote:W ostatecznym rozrachunku wyszło, że winny jest pies, bo nie jest na tyle inteligentny, żeby mieć to gdzieś jak kot.
No nie da się ukryć że psy mają zupełnie inną psychikę. Możesz takiego skopać, sponiewierać a on za chwilę wróci merdając ogonem. TO wykorzystują często ludzie.

Anthrox wrote:Czyli innymi słowy ludzie, którzy wykorzystują są debilami.
Nie, raczej bucami którzy robią ze swoich psów debili karząc im wyprawiać takie rzeczy.

Anthrox wrote:W praktyce napędzają rynek i przez nich jest siła robocza za pół darmo.
Może to przekazać wesołym chłopkom z Londynu którzy sprawdzają co w zamkniętych sklepach leży? :-E

Anthrox wrote:ciasteczko :prawytroll:
I tu wracając do chińczyków i ich sucharów... jeśli Hamerykóńce ich wykorzystują, to kto wykorzystuje psy?

2011-08-11T21:10:08+01:00

Shoonay wrote:No nie da się ukryć że psy mają zupełnie inną psychikę. Możesz takiego skopać, sponiewierać a on za chwilę wróci merdając ogonem. TO wykorzystują często ludzie.

Ano fakt. W przypadku człowieka możesz powiedzieć, że sam sobie jest winny, że robi z siebie Matkę Teresę z Kalkuty. A pies po prostu cieszy się, że może swojemu panu sprawić radość.
On nie chce wiele od życia.
Wolność, jedzenie, miłość

Shoonay wrote:No nie da się ukryć że psy mają zupełnie inną psychikę. Możesz takiego skopać, sponiewierać a on za chwilę wróci merdając ogonem. TO wykorzystują często ludzie.

Tak naprawdę i fizycznie nie bardzo są przystosowane do innego zachowania.
Koty w porównaniu do psa wydają się być z gumy co ułatwia im ucieczkę z "nieprzyjaznego" terenu.
A pies jak zacząłby się stawiać pozostaje mu bojowa postawa, która niestety może doprowadzić do jego uśpienia, bo bulbasek się przestraszy.

Shoonay wrote:Nie, raczej bucami którzy robią ze swoich psów debili karząc im wyprawiać takie rzeczy.

A może pies po prostu chce sprawić przyjemność swojemu panu? :-)

Shoonay wrote:Może to przekazać wesołym chłopkom z Londynu którzy sprawdzają co w zamkniętych sklepach leży?

zadymiarze01.jpg

Done :prawytroll:

2011-08-11T21:16:46+01:00

Anthrox wrote:A może pies po prostu chce sprawić przyjemność swojemu panu? :-)
Przyznam że nigdy w to nie wchodziłem tak głęboko... :-E
Ale nie wiem, nie wiemy tego. A może robi to ze strachu, bo człek jest wyższy? Też nie wiemy. Nie ważne. Po prostu nie podoba mi się jak niektórzy ludzie traktują zwierzęta, jak zabawki. Koty sobie na to nie pozwalają w 100%, psy najczęściej tak, takie są fakty.

2011-08-11T21:27:42+01:00

Pośrednio mogę się zgodzić, że wymuszanie czegoś poprzez strach jest nie-fair.
Co racja to racja - nie jesteśmy w stanie się dowiedzieć do końca czemu pies się tak zachowuje.
Możliwe, że to pierwotny instykt - Ty jesteś przywódcą stada, więc musi Cię słuchać.
Bo patrząc na reakcje psów, wydają się być autentycznie szczęśliwe zwłaszcza niektóre:

[edit]
kot po moim długim powrocie po prostu by się spierdział :prawytroll:

2011-08-12T00:47:11+01:00

Ameryka niedługo padnie i wszyscy to odczują. Co wolicie jako potęgę światową, amerykę czy wielkie komunistyczne chiny? Bo ja już amerykę.

Chińczycy są bardziej dumni ze swojego kraju i rządów niż Polacy, uważają że Mao Tse Tung toi wielki bohater a Czang Kaj Szejk to brudny kapitalista, na dodatek agent amerykanski, także dziwny to naród jest trochę :) Naturalnie nienawidzą Japończyków, za wojnę sprzed 80 lat; tak jak Polacy Niemców, więc mamy coś wspólnego (ja tam na to rybka).

Co do kotów i psów, to się przecież tak różnią, to dwa inne zwierzaki. Kot też do ciebie przyjdzie, będzie mrukał itp...oczywiście jak jest głodny hehe

Kot ma jednak przewagę nad psem- nie śmierdzi :hee:

2011-08-12T10:20:42+01:00

bebokus wrote:Chińczycy są bardziej dumni ze swojego kraju [...] uważają że Mao Tse Tung toi wielki bohater
Skoro w szkołach piszą codziennie referaty na temat "Kto jest Twoim największym bohaterem? uzasadnij dlaczego Mao." to nic dziwnego. :-E

ALE, badania z 2002 roku wykazały że dzieciaki z Chin większym szacunkiem darzą Billa Gatesa niż Mao.
Image

2011-08-16T12:38:32+01:00

Może dla odmiany coś na temat :-E

2011-08-22T13:22:53+01:00

Re: Inne czworonogi

:haha:

2011-09-05T17:38:51+01:00

Image

Return to Humor