Polski

XBOX One - Następna degeneracja ?

Wszystko, z czego można się pośmiać lub popłakać z ludzkiej głupoty*.
*oraz cieszyć się , że to nie my jesteśmy bohaterami dostarczonego materiału, a jak się dopatrzymy, to popadamy ze śmiechu
tauri5
Shoonay wrote:Akcje Sony już mają lepsze branie, po tej badziewnej prezentacji skoczyły do góry jak Adam Małysz, za co sam CEO Sony podziękował M$ na twitterze. :lol2:

Wracając do nowego x-klocka, debilne pomysły można wymieniać dalej:
- kinect jest już integralną częścią kloca, więc bez niego konsola będzie zgłaszać jakies błędy czy cuś. To może - nie mówię że musi, ale może, być wykorzystane przez M$ nie tylko w grach ale np żeby sprawdzić ile osób ogląda dany program/gra w tę grę i czy przekłada się to na wykupioną licencję na tyle osób. Interpretacja użycia może być dowolna. Kinect wszystko widzi, wszystko słyszy.
- konsola musi się zgłaszać co 24h do domciu, inaczej se nie pograsz.
- fizyczne nośniki w postaci płyt są nic nie warte bo nie mozna już pozyczyć gry kumplowi/bratu zeby se pograł w grę, gra jest przypisana do konta a jak ktoś chce musi zapłacić jej pełną wartość. Tak, Steam tez tak działa, tylko oni sprzedają tylko cyfrowe kopie, zazwyczaj tańsze już w dniu premiery, a po niej to już za grosze.

smutna prawda niestety :(
no i trzeba jeszcze wspomnieć że będzie permanentna blokada gier z X360
Page 2 of 6 6 https://forum.thecompany.pl/humor/xbox-one-nastepna-generacja-t2641.html
2013-05-25T15:02:05+01:00

Re: XBOX One - Następna degeneracja ?

Shoonay wrote:Akcje Sony już mają lepsze branie, po tej badziewnej prezentacji skoczyły do góry jak Adam Małysz, za co sam CEO Sony podziękował M$ na twitterze. :lol2:

Wracając do nowego x-klocka, debilne pomysły można wymieniać dalej:
- kinect jest już integralną częścią kloca, więc bez niego konsola będzie zgłaszać jakies błędy czy cuś. To może - nie mówię że musi, ale może, być wykorzystane przez M$ nie tylko w grach ale np żeby sprawdzić ile osób ogląda dany program/gra w tę grę i czy przekłada się to na wykupioną licencję na tyle osób. Interpretacja użycia może być dowolna. Kinect wszystko widzi, wszystko słyszy.
- konsola musi się zgłaszać co 24h do domciu, inaczej se nie pograsz.
- fizyczne nośniki w postaci płyt są nic nie warte bo nie mozna już pozyczyć gry kumplowi/bratu zeby se pograł w grę, gra jest przypisana do konta a jak ktoś chce musi zapłacić jej pełną wartość. Tak, Steam tez tak działa, tylko oni sprzedają tylko cyfrowe kopie, zazwyczaj tańsze już w dniu premiery, a po niej to już za grosze.

smutna prawda niestety :(
no i trzeba jeszcze wspomnieć że będzie permanentna blokada gier z X360

2013-05-26T10:20:21+01:00

tauri5 wrote:no i trzeba jeszcze wspomnieć że będzie permanentna blokada gier z X360

Jaka blokada gier z X360?
Masz na myśli brak wstecznej kompatybilności?
To akurat było wiadome od dawna i raczej nie jest sporym zaskoczeniem. Przynajmniej dla mnie. PS3 też zlało odpalanie tytułów z PS2 i PSX. Na XBOX 360 z kolei można odpalić tylko niektóre tytuły z XBOX. Było do przewidzenia że nowy XBOX nie uruchomi żadnej z poprzednich.

2013-05-26T10:34:31+01:00

Przynajmniej posiadacze starych kloców mogą spać spokojnie przez x-lat, póki 360tka będzie wspierana.
Bardzo też możliwe że niektóre nowe gry bedą wychodzić i na starego kloca, szczególnie takie mega-hity i ultra-wymagające tytuły jak FIFA/NBA/NHL/NFL 18726817268 czy Call of Duty 67. :lol2:

2013-05-26T10:36:53+01:00

Call of Duty już dawno zeszło na psy :prawytroll:

2013-05-26T10:41:52+01:00

Co ty gadasz, to będzie rewolucja!

Teraz wszyscy bedą przebierać Szariki w piżame do motion-capture...
Image

... i dawać główne role:
Image

2013-05-26T10:45:20+01:00

Nie lepiej koty? :-E

2013-05-26T10:49:29+01:00

Koty już rządzą internetem, na co im główne role w podrzędnych gierkach klasy D dla plebsu.

2013-05-26T10:56:48+01:00

Na to żeby zdominować wszystko :serious_cat:

2013-05-26T11:04:56+01:00

I na to nadejdzie pora...
Image

2013-05-26T14:02:11+01:00

To już trochę takie czepianie się, no bo kto w dzisiejszych czasach nie ma monitora/TV LCD? Który gracz by kupował konsolę za kilka tysiaków żeby do zacnego 15-calowego telewizorka marki Rubin ją podłączać? :-E
A jak już musi - coś mi mówi że istnieją przejściówki/konwertery z HDMI na conajmniej SCART (Euro) a może i wejście antenowe. W dzisiejszych czasach są przejściówki z wszystkiego na wszystko.
O developerów nie ma się co martwić, jeszcze dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo będą wspierać połowiczny i pełny HD.

EDIT: haha, przypomniało mi się jak w PSX Extreme narzekali że któryś tam model plejaka był pozbawiony chinchy i że ludzie będą zmuszeni kupić oficjalną przejściówkę Sony. :lol2:

2013-05-26T14:08:03+01:00

Zgadza się, artykuł jest nierzetelny, bo wystarczy odpowiednia przejściówka. Sam puszczałem sygnał FullHD na CRT i wygląda w porządku.

Dowód, że przejściówka istnieje:
Image

2013-05-26T21:08:45+01:00

Szansa dla Sony, żadnej z konsol i tak nie kupie, ale mam cichą nadzieję na powrót Sony do formy z czasów Ps / Ps2.

2013-05-27T00:11:56+01:00

Toż Sony praktycznie identyczne bebechy prezentuje.

2013-05-27T15:36:58+01:00

Rekkimaru wrote:
tauri5 wrote:no i trzeba jeszcze wspomnieć że będzie permanentna blokada gier z X360

Jaka blokada gier z X360?
Masz na myśli brak wstecznej kompatybilności?
To akurat było wiadome od dawna i raczej nie jest sporym zaskoczeniem. Przynajmniej dla mnie. PS3 też zlało odpalanie tytułów z PS2 i PSX. Na XBOX 360 z kolei można odpalić tylko niektóre tytuły z XBOX. Było do przewidzenia że nowy XBOX nie uruchomi żadnej z poprzednich.

ja liczyłem że mircosyf jednak da takową możliwość :) więc dla mnie to jednak niezbyt miłe zaskoczenie

Shoonay wrote:Przynajmniej posiadacze starych kloców mogą spać spokojnie przez x-lat, póki 360tka będzie wspierana.
Bardzo też możliwe że niektóre nowe gry bedą wychodzić i na starego kloca, szczególnie takie mega-hity i ultra-wymagające tytuły jak FIFA/NBA/NHL/NFL 18726817268 czy Call of Duty 67. :lol2:

tak, ale jak długo ? 2-3 lata ? :)

2013-05-27T16:50:12+01:00

Anthrox wrote:Toż Sony praktycznie identyczne bebechy prezentuje.
Słowo klucz to przepustowość.
Image

tauri5 wrote:ja liczyłem że mircosyf jednak da takową możliwość :) więc dla mnie to jednak niezbyt miłe zaskoczenie
Od dawna było mówione że porzucają architekturę PPC, a że niemożliwym (zbyt nieopłacalnym) jest "emulowanie" jej albo dodanie jako osobny chip, było to dosyć oczywiste.

tauri5 wrote:tak, ale jak długo ? 2-3 lata ? :)
Spytaj M$. Raczej by się wygłupiłi gdyby dali tak krótko, stawiam że conajmniej to będzie z 10 lat. A jak nie to znowu zaliczą fail, trudno, ich strata. :lol2:

EDIT: chociaż patrząc jak sobie radzą na polu systemów operacyjnych, kiedy to zapewniali że porzucają XP bo wychodzi ich najzajebistszy system na świecie - Vista, a tu się okazało jakie są z nią problemy, czy ostatni mega-hit wśród niewypałów - W8 którego nikt nie chce, to wydaje mi się że tak samo jak teraz użytkownicy XP, tak i po wyjściu X1 użytkownicy 360tki mogą spać spokojnie. :haha:

2013-05-27T17:16:32+01:00

@Szon - a jak szybko porzucili X-klocka po wypuszczeniu x-360 ?

2013-05-27T17:20:00+01:00

Nie wiem, M$ i jego X-kloce interesują mnie mniej niż średnie opady w Istambule, wiem że "tym razem" M$ obiecał wspierać.

2013-05-27T17:26:05+01:00

to miejmy nadzieję że tym razem obietnicy dotrzymają :D

p.s. Roczny poziom opadów wynosi tam ok. 2200 mm :-E

2013-05-28T12:43:04+01:00

Image

Return to Humor