Chciałem poinformować, że BlueStack zaczyna ssać -- GenyMotion wydaje się już być lepszy (oczywiście po zainstalowaniu Google Apps -- żeby można było m.in. instalować aplikacje bezpośrednio z Google Play)
Więcej informacji:
http://stackoverflow.com/questions/1783 ... otion-virtCo do BlueStacka. Na Windows 7 obraz z okna emulatora zaczynał wygasać po parunastu sekundach od włączenia naszego wirtualnego Androida, gdy nie ruszałem myszką/nie klikałem i jedyne co szło zrobić, to zrestartować emulator.
Poza tym masę zbędnego syfu instaluje w emulowanym osie, mało tego, część skryptów/programów wykrywa, że używamy BlueStacka, nie wiem jak Wy, ale ja nie jestem tym zachwycony. Zresztą część aplikacji się wykłada, gdzie na innych emulatorach jakoś działa. Nieładnie.
Gdyby ktoś jednak nadal chciał się bawić BlueStackiem polecam narzędzie:
BlueStack Tweaker / BS Tweaker
Na dzień dzisiejszy to wersja 3.12

BlueStack_Tweaker_3_12.png
Przydatny, gdy chcemy zresetować nasz system do stanu pierwotnego. Mi o dziwo pomimo wywalenia sugerowanych plików po reinstalacji nadal w magiczny sposób przywracał zwalony OS ze wszystkimi zainstalowanymi przeze mnie programami -- więc pomimo odinstalowania aplikacji nadal gdzieś na dysku są zbędne pliki.
BlueStack_BSTweaker3.12.zip