Polski

Android na PC

Dział poświęcony innym platformom, systemom oraz ich emulacji.
Anthrox
olesio wrote:Może zerkne, ale skoro to takie dobre dzieło to pewnie zabezpieczyli exek i taka lama jak ja nic tam nie wymodzi żeby był nielimitowany trial.

To dlaczego łamiesz aplikację, zamiast sprawdzić na podstawie czego wie, że na kompie już był zainstalowany trial?
Może to być miejsce w rejestrze -- jakiś klucz, może jakiś string na dysku twardym...
Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/inne-platformy/android-t2987.html
2015-07-14T20:36:20+01:00

Re: Android na PC

olesio wrote:Może zerkne, ale skoro to takie dobre dzieło to pewnie zabezpieczyli exek i taka lama jak ja nic tam nie wymodzi żeby był nielimitowany trial.

To dlaczego łamiesz aplikację, zamiast sprawdzić na podstawie czego wie, że na kompie już był zainstalowany trial?
Może to być miejsce w rejestrze -- jakiś klucz, może jakiś string na dysku twardym...

2015-07-15T02:43:30+01:00

Na pewno trzeba poczynić jakieś działania żeby była full wersja. A ja w przekopywaniu się przez rejestr wymiękam. Miałem kiedyś apkę która gdzieś zapisywała sobie info o trialu, ale nawet robienie sandboxa portable żeby zobaczyć zmiany w plikach i rejestrach czy reg mon nic mi nie podsunął. Olałem ją bo znalazłem darmowy odpowiednik open source później. Także być może było to self modification exe. Wątpie, ale całkiem możliwe. Ja sobie bym z analizą jakoś poradził. Tylko, że jeśli pod Windowsem jest coś spakowane i nie ma gotowego unpackera do tego w postaci na przykład skrypru so OllyDbg, to z braku wiedzy i expa polegnę.

2015-07-15T12:29:31+01:00

90% odpakujesz wg. porad Tuts4You, pozostałe 10% ktoś Ci odpakuje -- wystarczy poprosić.

2015-07-15T18:51:15+01:00

Ale smoła zapracowany, a pozostali też. Kontakty ograniczone. Najlepiej było by móc sobie poradzić. Zresztą craxory leniwe, na przykład takich Polan 2 da się w miarę łatwo połamać, komuś z doświadczeniem nawet w góra 2 godziny, ale woleli puścič z CD Keyem i niech user se wklepuje. Także podsumowując z szukaniem chętnych do pomocy według mnie nie jest tak łatwo teraz ;/

2015-07-15T19:27:36+01:00

olesio wrote:Ale smoła zapracowany, a pozostali też. Kontakty ograniczone. Najlepiej było by móc sobie poradzić.

Czy ja mówię o #crackscenepl czy o Tuts4You?

olesio wrote:ale woleli puścič z CD Keyem i niech user se wklepuje.

nie zawsze chodzi o leniwość, ale fakt jest, że o wiele profesjonalniej wygląda Twoje połamanie.

2015-07-15T19:43:54+01:00

Dzięki, pewnie grupa scenowa się śpieszyła gdy była to nowość żeby wydać na warezy jako pierwsza. Także zrzucili płyt, nfo z keyem zrobione pewnie gotowymi ich narzędziami do przygotowywania i jazda w świat. Ale na prawde w czasach gdy już się powoli przechodziłomz Soft-Ice na OllyDbg można to było z testowaniem obalić w parę minut, a nie z takimi grami sobie radzili.

2015-07-23T12:18:27+01:00

znalazlem kolejny ciekawy emulator androida. http://www.andyroid.net/

2015-08-13T19:24:31+01:00

Chciałem poinformować, że BlueStack zaczyna ssać -- GenyMotion wydaje się już być lepszy (oczywiście po zainstalowaniu Google Apps -- żeby można było m.in. instalować aplikacje bezpośrednio z Google Play)

Więcej informacji:
http://stackoverflow.com/questions/1783 ... otion-virt

Co do BlueStacka. Na Windows 7 obraz z okna emulatora zaczynał wygasać po parunastu sekundach od włączenia naszego wirtualnego Androida, gdy nie ruszałem myszką/nie klikałem i jedyne co szło zrobić, to zrestartować emulator.
Poza tym masę zbędnego syfu instaluje w emulowanym osie, mało tego, część skryptów/programów wykrywa, że używamy BlueStacka, nie wiem jak Wy, ale ja nie jestem tym zachwycony. Zresztą część aplikacji się wykłada, gdzie na innych emulatorach jakoś działa. Nieładnie.

Gdyby ktoś jednak nadal chciał się bawić BlueStackiem polecam narzędzie:
BlueStack Tweaker / BS Tweaker
Na dzień dzisiejszy to wersja 3.12 :)

BlueStack_Tweaker_3_12.png

Przydatny, gdy chcemy zresetować nasz system do stanu pierwotnego. Mi o dziwo pomimo wywalenia sugerowanych plików po reinstalacji nadal w magiczny sposób przywracał zwalony OS ze wszystkimi zainstalowanymi przeze mnie programami -- więc pomimo odinstalowania aplikacji nadal gdzieś na dysku są zbędne pliki.

BlueStack_BSTweaker3.12.zip

Return to Inne platformy