Android na PC
Wczoraj pobrałem emulator Androida "Start BlueStacks" na PC.Wszystko pięknie działa,ale jest problem z szukaniem,tzn ... jak chcę wyszukać coś na APPSTORE to nic nie znajduje.Nie wiem czy to wina Emu,czy jakaś blokada jest.Ktoś wie o co chodzi ?
Re: Android na PC
to szukaj na torrentach z rozszerzeniem apk
faktycznie też patrzyłem na appstore i chciałem poszukać konkretnych gierek. i nie ma
faktycznie też patrzyłem na appstore i chciałem poszukać konkretnych gierek. i nie ma
Miałem taki zamiar,ale myślałem że można to jakoś zrobić.
Do jakiego folderu wrzucać apk ?
Lukam i nie widzę nic.
EDIT: Już wiem
Do jakiego folderu wrzucać apk ?
Lukam i nie widzę nic.

EDIT: Już wiem

widzisz jak pobierzesz to naciśnij dwa razy na grę a potem odpali bluestacks
a podczas instalacji pokazało tobie folder Biblioteki/Appstore
ja ta usunąłem bo żre miejsce na dysku na twardym
a podczas instalacji pokazało tobie folder Biblioteki/Appstore
ja ta usunąłem bo żre miejsce na dysku na twardym
A jaką wersję Androida Bluestacks emuluje - 2.3.x ? Choć to też nie musi być wina emulatora. Na tablecie z Andkiem 4.0.4 też potrafią się dziać cuda. Mimo że zainstalowana jest apka z Google Play to potrafi zniknąć z listy zainstalowanych i wyszukać ręcznie też nie można... bo jej nie ma.
Chociaż na smatfonie wyszukuję ją normalnie. 
Podobną sytuację miałem na moim smartfonie z Andkiem 4.1.2. Była apka - nie ma apki.

Podobną sytuację miałem na moim smartfonie z Andkiem 4.1.2. Była apka - nie ma apki.

roki76 wrote:Mimo że zainstalowana jest apka z Google Play to potrafi zniknąć z listy zainstalowanych i wyszukać ręcznie też nie można
Też tak mam na EMU,wystarczy wejść w zakładkę jaką kolwiek i wrócić do poprzedniej,powinno być już na liście
Niestety nie zadziałał mi ten sposób. Po jakimś tam czasie apka samoczynnie się przywracała i na smartfonie i na tablecie. Czeski film po prostu.
miałem rację ja też ten sam problem co ty roki
U mnie śmiga instaluje co chcę. Jeszcze nie znalazłem aplikacji której by nie było do zainstalowania.
Odświeżam temat. Od kilku minut używam AMIDuOS czyli emulatora Androida na PC. Zainstalowałem betę obsługującą Andka w wersji 5.0.1 i przyznam że bluestacksy i inne emusy niech się chowają. Tylko szkoda że sam emu jest płatny a trial pozwala na używanie go na 30 (lub w przypadku wersji z lizakiem - 60) dni. Pięknie to śmiga. Pewną niedogodnością jest to że po instalacji emusa trzeba sobie doinstalować dodatkową paczkę żeby mieć dostęp do usług googla - między innymi Google Play.
I mała uwaga. Pewne antywirusy oraz programy do wirtualizacji mogą zakłócić działanie emusa. Ale ogólnie mogę polecić
http://www.amiduos.com/
I mała uwaga. Pewne antywirusy oraz programy do wirtualizacji mogą zakłócić działanie emusa. Ale ogólnie mogę polecić

http://www.amiduos.com/
Może zerkne, ale skoro to takie dobre dzieło to pewnie zabezpieczyli exek i taka lama jak ja nic tam nie wymodzi żeby był nielimitowany trial. Chociaż ostatnio encrypter i obfuscator do php znalazłem, który świetnie zacryptował mi jeden skrypt, jaki potrzebowałem. A autor tym że nie spakował niczym exeka a dodatkowo pozwolił na zamykanie okna z informacją o demie strzelił tym sobie w kolano, gdyż mając w kodzie właczany timer z uchwytem do tego okna można było łatwo wysłać do niego WM_QUIT 
A żeby tak nie było do końca offtopicowo. Lolipop 5ka który wgrał się przy aktualizacji na mój Lenovo Yoga 2, jest może i spoko, bo ma to co miał mój gówniany Pentagram czyli wszystkie apki pod przyciskiem, a tylko wybrane "skróty"/widgety na ekranie/ach. Jednak brakuje mi wygodnego wysuwanego menu z dołu ktorym sobie szybko można było włączyć WIFI choćby i lepszy był włacznik dźwięku Dobly bez bzdetnych profili, gdzie teraz MX Player przy dźwięku jak do tej pory na poziomie 10tym brzmi jakoś nie do końca wyraźnie. Wkurzające jest też to odinstalowanie programów. W KitKacie był fajny X'ik przy każdej ikonie gdy dłużej przytrzymamy. Mój brat który niedawno kupił sobie na raty taki model jak mój tylko 10 cali i z LTR (dla mnie wygodniejszy jest ośmio a ruter WIFI używam głownie w pracy, w domu rzadko bawie się tablarem, on za to ma idealny sprzęt dla bratowej na którym szybko sprawdzi pudelka, wiadomości czy przepisy albo pogode). Jednak wiadomo 10 cali waży nieco więcej.
Także podsumowując gdyby wzieli pare wygodnych rzeczy z KitKata i to dali do Lolipopa to było by super. Bo szlag mnie trafi jak przesuwam ikonkę na kosz, a ona chce reagować tak jakbym przesuwał ją na ekran głowny [pierwszy od lewej], na którym już nie ma miejsca. Tak to może być jak się ma duże paluchy. A i co do bluestacksa zainstalowałem kiedyś by sprawdzić jak się gra w Battle Ship, której to gry gówniany mój posiadany wcześniej Pentagram nie pozwalał na zainstalowanie, chyba że z apk a i to się wywalało, pewnie przez brak w ogóle blututa. Ale wiele apek na bluestacksie się nie odpali. Testowałeś może jak sprawia się XBMC/KODI na tym emu? Wiesz, któraś z moich wtyczek do TV i jedziesz. Albo chociadz stare SD-XBMC czy tam Polskie platformy VOD. No wiadomo o co chodzi. Żeby zobaczyć jak się nadaje do testów wtyczek i ogólnie jak działa.

A żeby tak nie było do końca offtopicowo. Lolipop 5ka który wgrał się przy aktualizacji na mój Lenovo Yoga 2, jest może i spoko, bo ma to co miał mój gówniany Pentagram czyli wszystkie apki pod przyciskiem, a tylko wybrane "skróty"/widgety na ekranie/ach. Jednak brakuje mi wygodnego wysuwanego menu z dołu ktorym sobie szybko można było włączyć WIFI choćby i lepszy był włacznik dźwięku Dobly bez bzdetnych profili, gdzie teraz MX Player przy dźwięku jak do tej pory na poziomie 10tym brzmi jakoś nie do końca wyraźnie. Wkurzające jest też to odinstalowanie programów. W KitKacie był fajny X'ik przy każdej ikonie gdy dłużej przytrzymamy. Mój brat który niedawno kupił sobie na raty taki model jak mój tylko 10 cali i z LTR (dla mnie wygodniejszy jest ośmio a ruter WIFI używam głownie w pracy, w domu rzadko bawie się tablarem, on za to ma idealny sprzęt dla bratowej na którym szybko sprawdzi pudelka, wiadomości czy przepisy albo pogode). Jednak wiadomo 10 cali waży nieco więcej.
Także podsumowując gdyby wzieli pare wygodnych rzeczy z KitKata i to dali do Lolipopa to było by super. Bo szlag mnie trafi jak przesuwam ikonkę na kosz, a ona chce reagować tak jakbym przesuwał ją na ekran głowny [pierwszy od lewej], na którym już nie ma miejsca. Tak to może być jak się ma duże paluchy. A i co do bluestacksa zainstalowałem kiedyś by sprawdzić jak się gra w Battle Ship, której to gry gówniany mój posiadany wcześniej Pentagram nie pozwalał na zainstalowanie, chyba że z apk a i to się wywalało, pewnie przez brak w ogóle blututa. Ale wiele apek na bluestacksie się nie odpali. Testowałeś może jak sprawia się XBMC/KODI na tym emu? Wiesz, któraś z moich wtyczek do TV i jedziesz. Albo chociadz stare SD-XBMC czy tam Polskie platformy VOD. No wiadomo o co chodzi. Żeby zobaczyć jak się nadaje do testów wtyczek i ogólnie jak działa.
roki dla chcacego nic trudnego
trzymaj
https://kat.cr/duos-amiduos-1-0-15-6798-cracked-allfreeperks-in-t10600699.html

https://kat.cr/duos-amiduos-1-0-15-6798-cracked-allfreeperks-in-t10600699.html
Dzięki Pancio 
Olesio jeszcze nie testowałem wyżej wymienionych apek, ale i dojdę do tego. Także oczekuj mojego wpisu. Wytestowałem jedynie kika gierek w jednej z nich widać lekkie glitche graficzne. Ale poza tym dziiała świetnie. A co do KitKata to mi się ten pasek z dołu akurat niezbyt podoba. Wolę już wysunąć ten panel od góry, gdzie mam skonfigurowany pasek narzędzi z najczęściej używanymi przezemnie skrótami: Dzwięk, WiFi, Bluetooth, Gps i quick memo.
Byłbym zapomniał. DuOS umożliwia zabawę z androidem w trybie roota za pomocą włączenia tylko jednej opcji.
A Bluestacks chyba do teraz emuluje Andka w wersji 2.3.x stąd masz problemy z odpaleniem gier które coraz częściej wymagają andka w wersji 4.0.x
Samo KODI działa w najnowszej dostępnej z Google Play wersji, ale musiałbyś podać mi jakąś wtyczkę żebym mógł obadać czy to działa.
A zapodaj jeszcze jak możesz link do apki z Battle Ship
Olesio jeszcze nie testowałem wyżej wymienionych apek, ale i dojdę do tego. Także oczekuj mojego wpisu. Wytestowałem jedynie kika gierek w jednej z nich widać lekkie glitche graficzne. Ale poza tym dziiała świetnie. A co do KitKata to mi się ten pasek z dołu akurat niezbyt podoba. Wolę już wysunąć ten panel od góry, gdzie mam skonfigurowany pasek narzędzi z najczęściej używanymi przezemnie skrótami: Dzwięk, WiFi, Bluetooth, Gps i quick memo.

Byłbym zapomniał. DuOS umożliwia zabawę z androidem w trybie roota za pomocą włączenia tylko jednej opcji.
A Bluestacks chyba do teraz emuluje Andka w wersji 2.3.x stąd masz problemy z odpaleniem gier które coraz częściej wymagają andka w wersji 4.0.x
Samo KODI działa w najnowszej dostępnej z Google Play wersji, ale musiałbyś podać mi jakąś wtyczkę żebym mógł obadać czy to działa.

Chodziło mi o tę grę https://play.google.com/store/apps/deta ... ttle&hl=en
A i pierwsze słyszę żeby Kodi było dostępne na Google Play. To raczej niemożliwe jak z każdą apką, która pozwoli ściągać filmik z yt. Zainstaluj może właśnie wtyczkę do YT, a potem SD-XBMC. I daj znać jak to działa.
A i pierwsze słyszę żeby Kodi było dostępne na Google Play. To raczej niemożliwe jak z każdą apką, która pozwoli ściągać filmik z yt. Zainstaluj może właśnie wtyczkę do YT, a potem SD-XBMC. I daj znać jak to działa.
No niestety, być może ja coś źle robię, ale nie udało mi się zmusić do zainstalowania SD-XBMC. Po próbie dostania się do pliku, wywala mnie do pulpitu andka.
https://play.google.com/store/apps/deta ... .xbmc.kodi
A korzystam z tej właśnie apki. Wg info programu jest to beta.
Sea Battle działa na tym emu, lecz bez obsługi Bluetooth, apka informuje że urządzenie jest niedostępne
https://play.google.com/store/apps/deta ... .xbmc.kodi
A korzystam z tej właśnie apki. Wg info programu jest to beta.
Sea Battle działa na tym emu, lecz bez obsługi Bluetooth, apka informuje że urządzenie jest niedostępne

roki76 wrote:Dzięki Pancio
Bluestacks emuluje androida w wersji 4.4.2

Faktycznie jest w Play, ale chyba od niedawna. A wtyczkę to nie pqamietam skąd pobierałem. Ale powinno dać się zainstalować Telewizja Polska z rezytorium na stronie projektu.
Więc i ja sobie postanowiłem zainstalować(zaszaleć) takiego Androida. Na początku próbowałem z Andy'm, ale po kilku godzinach męczarni bo program nie chciał się poprawnie zainstalować na mojej konfiguracji, gdyż kiedy uruchamiałem ikonę startową to otwierało mi się jakieś dziwne okienko menadżera, gdzie mimo, że wpisywałem nazwę sesji, którą chcę utworzyć ipo czym ładowały się poszczególne sterowniki to ponownie wracało mi do tego menadżera!, toteż odpuściłem sobie ten "syf". Ponoć na niektórych konfiguracjach program nie potrafi się poprawnie się zainstalować ! Dodatkowo musiałem użyć iobituninstall'era bo zostało mi sporo dziwnych/szpiegujących procesów w systemie.
Dodatkowo po instalacji tego emulatora nawet nie chciały się stworzyć na pulpicie dwie ikony tylko jedna. Zainstalowałem sobie w ramach testów aż trzy inne: GenyMotion(wersje darmową), Duos z powyższego linku od Pancia i BlueStacks. Jak szaleć to szaleć !
Tak naprawdę zrobiłem to dlatego ponieważ ściągnąłem sobie z chomikuj apk'ę zremasterowanej wersji pierwszego Alien Breed'a, gdyż strasznie napaliłem się na ta gierkę.
Jednakże na żadnej wersji emulatora nie rusza.
Na GenyMotion jak doinstalowałem brakujące rzeczy do tego Androida to wywala dziwny komunikat. Na BlueStacks pojawia się informacji o zaczętym wczytywaniu, robi się czarny ekran, dysk na początku pracuje po czym jego praca zwalnia i tylko dioda w pewnych odstępach czasowych miga i nic się nie dzieje? Na Duos tez chwile dysk pracuje i nic się nie dzieje poza czarnym ekranem.
Mam do was prośbę mógłby ktoś spróbować uruchomić na jakimś emulatorze bądź prawdziwym Androidzie wersję gry z chomikuj apk'ę tej gry 1.0.3?
Bo nie wiem o co chodzi ponieważ na smartfonach i androidach kompletnie się nie znam. Dziękuje bardzo ! 
Dodatkowo po instalacji tego emulatora nawet nie chciały się stworzyć na pulpicie dwie ikony tylko jedna. Zainstalowałem sobie w ramach testów aż trzy inne: GenyMotion(wersje darmową), Duos z powyższego linku od Pancia i BlueStacks. Jak szaleć to szaleć !
Tak naprawdę zrobiłem to dlatego ponieważ ściągnąłem sobie z chomikuj apk'ę zremasterowanej wersji pierwszego Alien Breed'a, gdyż strasznie napaliłem się na ta gierkę.

Na GenyMotion jak doinstalowałem brakujące rzeczy do tego Androida to wywala dziwny komunikat. Na BlueStacks pojawia się informacji o zaczętym wczytywaniu, robi się czarny ekran, dysk na początku pracuje po czym jego praca zwalnia i tylko dioda w pewnych odstępach czasowych miga i nic się nie dzieje? Na Duos tez chwile dysk pracuje i nic się nie dzieje poza czarnym ekranem.
Mam do was prośbę mógłby ktoś spróbować uruchomić na jakimś emulatorze bądź prawdziwym Androidzie wersję gry z chomikuj apk'ę tej gry 1.0.3?

Gra działa na smartfonie.
Co miałeś na myśli pisząc "kompletnie sie nie znam"?
Gierke sciagasz na telefon lub tablet i instalujesz. To wszystko.
norbi wrote:Gra działa na smartfonie.
Dzieki za sprawdzenie !

Nie znam sie bo nie mam smartfona z Androidem tylko troche bawiłem sie emulatorami.
Ja używam telefonu z 2008 roku więc takie nowinki techniczne jak smartfon może dotrą do mnie za ... . Ale moge się pochwalić, że ten telefon jest nawet dotykowy !

Ja w ogóle jestem passe.
I jak bym sie znał to bym wiedział co jest przyczyną, że gra na żadnym emulatorze nie rusza.
Spróbuje odpalić na Oracle VirtualBox VM bo zainstalowałem sobie kitKat'a 4.4 i jak to nie pomoże to zostanie jeszcze Lollipop.

Darmowe gry ze sklepu uruchamiają się bez problemu. Jak pierwszy raz odpaliłem gierke i właczyła mi się reklama i pytanie googla abym udostepnił swoje dane im i inne pierdóły to troche zgłupiałem bo całkowicie sie tego nie spodziewałem, ponieważ jestem zielony w tych sprawach a to dlatego, że jestem passe, ponieważ ... .

Ten Android to starszny masaktrator ciagle jakies rekalmy, monity o udostepnienianie swoich danych i mase innego syfu. Wole Windowsa. Ale tak naprawdę to wolę Workbemncha z dyskietek.