Polski

Emulatory na xboxie

Dział poświęcony innym platformom, systemom oraz ich emulacji.
GoliBroda Witam.
Jest taka sprawa ze mój komp od dłuższego czasu nie domaga, zaległosści rosną a nie mialem ich jak nadrobić.
Ostatnio wiec za namową kolegi kupiłem xone, wiadomo ze pc lepszy ale Xbox tańszy a ja mam maly problem z odkladaniem pieniędzy a xboxa mogłem kupic na strzala wiec i tak się stało.
Ale do rzeczy, mam juz go, next gen w zasięgu ręki, ta grafika, akcja i inne wodotryski lejące się z ekranu...
A ja Se popierdzielam w Mario ze snesa :D

Nie no szczeze to jeszcze tego nie wyprobowalem bo czekam na przyplyw gotówki, ale odkrylem ze taka opcja jest.
Te emulatory uciągnie byle komp ale na konsolce jakoś łatwiej się zabrać do grania.
Wyplatka za tydzień i zamierzam to wypróbować a póki co się chciałem podzielić tym z wami.
Wystarczy aktywować dev mode na konsoli co kosztuje 60 zl i można wgrywać aplikacje z pendrive.
Jak narazie co mnie zainteresowalo to 3 emulatorki, a może znajdzie się cos jeszcze.
Post troche na odwal się bo pisze z telefonu z pracy ale Se wyguglac możecie.
Jest emulator retrix.
Może on emulować nesa, snesa, chyba jakies gameboye, chyba n64 i psx.
Fajna opcja, romy i biosy czyta z dysku lub pena.
Drugi jest ppsspp, gry z tej konsolki srednio do mnie trafialy ale ma ona swoich fanów. Ja skorzystam bo w monster hunterka pyknąć zawsze warto a nowy za pasem wiec będzie rozgrzeweczka.
No i jest jeszcze amiga, WINuaeX.
Tego znalazłem przed chwilą i mało info jest o tym.

Ogólnie super opcja. Jak narazie wiem tylko tyle, jak się pobawię dam znać więcej.
Na necie macie downloady i tutoriale.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/inne-platformy/emulatory-xboxie-t4606.html
2018-01-12T07:51:25+01:00
Witam.
Jest taka sprawa ze mój komp od dłuższego czasu nie domaga, zaległosści rosną a nie mialem ich jak nadrobić.
Ostatnio wiec za namową kolegi kupiłem xone, wiadomo ze pc lepszy ale Xbox tańszy a ja mam maly problem z odkladaniem pieniędzy a xboxa mogłem kupic na strzala wiec i tak się stało.
Ale do rzeczy, mam juz go, next gen w zasięgu ręki, ta grafika, akcja i inne wodotryski lejące się z ekranu...
A ja Se popierdzielam w Mario ze snesa :D

Nie no szczeze to jeszcze tego nie wyprobowalem bo czekam na przyplyw gotówki, ale odkrylem ze taka opcja jest.
Te emulatory uciągnie byle komp ale na konsolce jakoś łatwiej się zabrać do grania.
Wyplatka za tydzień i zamierzam to wypróbować a póki co się chciałem podzielić tym z wami.
Wystarczy aktywować dev mode na konsoli co kosztuje 60 zl i można wgrywać aplikacje z pendrive.
Jak narazie co mnie zainteresowalo to 3 emulatorki, a może znajdzie się cos jeszcze.
Post troche na odwal się bo pisze z telefonu z pracy ale Se wyguglac możecie.
Jest emulator retrix.
Może on emulować nesa, snesa, chyba jakies gameboye, chyba n64 i psx.
Fajna opcja, romy i biosy czyta z dysku lub pena.
Drugi jest ppsspp, gry z tej konsolki srednio do mnie trafialy ale ma ona swoich fanów. Ja skorzystam bo w monster hunterka pyknąć zawsze warto a nowy za pasem wiec będzie rozgrzeweczka.
No i jest jeszcze amiga, WINuaeX.
Tego znalazłem przed chwilą i mało info jest o tym.

Ogólnie super opcja. Jak narazie wiem tylko tyle, jak się pobawię dam znać więcej.
Na necie macie downloady i tutoriale.

2018-01-12T16:04:05+01:00

Re: Emulatory na xboxie

GoliBroda wrote:Wystarczy aktywować dev mode na konsoli co kosztuje 60 zl i można wgrywać aplikacje z pendrive.

Dożywotnia utrata dostępu do Xbox Live?

2018-01-12T20:33:30+01:00

To tak działa?
Raczej nie, z tego co widziałem można nawet zmieniać miedzy dev mode a normalnym.
Jak narazie powierzchownie to sprawdziłem. Dzis wracam do polszy to się zaglebie w temat.

2018-01-12T22:20:41+01:00

Nie wiem, dlatego pytam się Ciebie.
Swego czasu odblokowanie xboxa wiązane było z chip-tuningiem, które było wykrywane przez Microsoft i konsola dostawała dożywotni ban na online.

2018-01-12T22:57:43+01:00

Oj banowali ile wlezie, pod tym względem nie pintolili się. Ale to banują za piractwo, a to chyba tego tak nie można nazwać :mysli:

2018-01-13T13:40:19+01:00

Banowali nie tylko za piractwo a za nieautoryzowane modyfikowanie konsoli.
A nie słyszałem, żeby Microsoft oficjalnie wspierał homebrew - może się coś zmieniło w tej kwestii - stąd moje pytanie do @GoliBroda.

2018-01-13T20:56:13+01:00

Pobierasz oficjalną aplikacje że sklepu xboxa dev Mode i płacisz microsoftowi za możliwość testowania swojego software na xboxie.
Więc odblokowanie jest legalne i nie ma żadnego bana.
Mówimy o x one oczywiscoe
Jest kewstia odpalania nieswojego oprogramowania ale nie słyszałem o banach

2018-01-14T01:49:42+01:00

Aaaaa, to zmienia postać rzeczy - czyli jest jednak oficjalne wsparcie ze strony M$ - wow :-)

2018-01-14T10:55:08+01:00

no dlatego pisałem o tych 60 złociszczach które trzeba zapłacić microsoftowi za odblokowanie.

Return to Inne platformy