Polski

Evercade VS

Dział poświęcony innym platformom, systemom oraz ich emulacji.
Lemur80 Domyślam się, że dla wielu zakup w roku 2022 konsoli na kartridże, która nie będzie zasilana tymi z epoki, zakrawa na co najmniej absurd. Rozumiem takie argumenty, aczkolwiek jak widzę to inaczej.

Rzecz polega na tym, że brytyjska firma Blaze Entertainment wpadła na pomysł wypuszczenia na rynek handheldu i konsoli stacjonarnej, które to będzie zasilane oryginalnymi i niewymiennymi z innymi platformami kartridżami. Dostępne gry to retro klimaty z lat 80. i 90. Są to arcade'ówki, bijatyki, platformówki, schmupy i trochę gier sportowych. Kupić więc można gry od Atari, Jaleco, Technos, czy Piko. Jest też jeden kartridż, który wzbudzi uśmiech u większości amigowców, bo jest on poświęcony firmie Bitmap Brothers.

Ja mam swój egzemplarz od wczoraj :-) Ogólnie fajny i tani sprzęcik, ale dla bardzo określonego targetu i bardzo specyficznej niszy.

Tutaj recenzja handheldu:

A tutaj recenzja Evercade VS:

https://www.youtube.com/watch?v=V9EljrkUb_E&t=2s
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/inne-platformy/evercade-t6999.html
2022-02-22T17:29:58+01:00
Domyślam się, że dla wielu zakup w roku 2022 konsoli na kartridże, która nie będzie zasilana tymi z epoki, zakrawa na co najmniej absurd. Rozumiem takie argumenty, aczkolwiek jak widzę to inaczej.

Rzecz polega na tym, że brytyjska firma Blaze Entertainment wpadła na pomysł wypuszczenia na rynek handheldu i konsoli stacjonarnej, które to będzie zasilane oryginalnymi i niewymiennymi z innymi platformami kartridżami. Dostępne gry to retro klimaty z lat 80. i 90. Są to arcade'ówki, bijatyki, platformówki, schmupy i trochę gier sportowych. Kupić więc można gry od Atari, Jaleco, Technos, czy Piko. Jest też jeden kartridż, który wzbudzi uśmiech u większości amigowców, bo jest on poświęcony firmie Bitmap Brothers.

Ja mam swój egzemplarz od wczoraj :-) Ogólnie fajny i tani sprzęcik, ale dla bardzo określonego targetu i bardzo specyficznej niszy.

Tutaj recenzja handheldu:

A tutaj recenzja Evercade VS:

https://www.youtube.com/watch?v=V9EljrkUb_E&t=2s

2022-02-22T19:05:01+01:00

Re: Evercade VS

Ta druga konsolka spoko jak ktoś nie ma potrzeby zaopatrywania się w gry pod konkretny sprzęt, ta pierwsza pewnie też, ale Ja nigdy nie rozumiałem jaka frajda może być z grania na takim małym ekraniku. b:OO

2022-02-24T17:29:09+01:00

Ja kupiłem VS, czyli wersję stacjonarną i jestem jak najbardziej zadowolony. Sprzęcik mam od dwóch dni i już trochę pograłem. Generalnie wszystko działa dobrze, choć wersje automatowe gier z Atari są rzecz jasna tyle bardziej wypasione, co po prostu trudniejsze. Na przykład Pong jest tak szybki, że po prostu nie ogarniam :-)

Do pełni radości brakuje tylko większej ilości gier z Amigi. Czas pokaże, czy coś się w tym względzie zmieni.

PS. Widzę HardyKacie666, że mamy na laście kompatybilność "high" :-)

2022-02-24T20:52:21+01:00

Lemur80 wrote:PS. Widzę HardyKacie666, że mamy na laście kompatybilność "high"

No to gratuluję gustu, nie będę za dużo offtopować, ale muszę skonfigurować last.fm na innych nośnikach, bo widzę że tylko z jednego laptopa idzie przesył i tak scrobbling uwzględnia jakieś 1/3 słuchania. :mysli:

Return to Inne platformy