Polski

Disney a filmy

Tematy z filmami do obejrzenia i muzyczką to posłuchania, oraz wszelakie tematy związane z kinem i muzyką.
chrumcio Skoro niebawem premiera Star Wars: Ostatni Jedi, to warto było by porozmawiać o filmach Disney'a. Dokładnie to chodzi mi o ten cały hejt w stronę Star Wars którego kompletnie nie rozumiem :mur: Często ludzie narzekają i podają powód "Bo to Disney" O_o ale te osoby nawet nie zdają sobie sprawy tego że te filmy dalej kręci Lucas. Przecież Disney nie wykupił licencji a całe studio+licencja. No i nie jarzę że nikt nie narzeka na "Avengers,Obrońcy Galaktyki,itp ..." podając jako powód "Bo to Disney" :-E
Rozumiem to że komuś nie mogą podobać się nowe odsłony Star Wars, ale niech poda konkretny powód :D
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/kacik-filmowy/disney-filmy-t4543.html
2017-11-04T20:15:18+01:00
Skoro niebawem premiera Star Wars: Ostatni Jedi, to warto było by porozmawiać o filmach Disney'a. Dokładnie to chodzi mi o ten cały hejt w stronę Star Wars którego kompletnie nie rozumiem :mur: Często ludzie narzekają i podają powód "Bo to Disney" O_o ale te osoby nawet nie zdają sobie sprawy tego że te filmy dalej kręci Lucas. Przecież Disney nie wykupił licencji a całe studio+licencja. No i nie jarzę że nikt nie narzeka na "Avengers,Obrońcy Galaktyki,itp ..." podając jako powód "Bo to Disney" :-E
Rozumiem to że komuś nie mogą podobać się nowe odsłony Star Wars, ale niech poda konkretny powód :D

2017-11-04T20:23:17+01:00

Re: Disney a filmy

Po prostu uprzedzenia do marki - Disney zakodował się w głowach jako korporacja wypuszczająca świetne, ale jednak bajki dla dzieci - i teraz głupio tak iść. Ot siła marki w praktyce.

To tak jakby Rolls Royce wszedł pod skrzydła Fiata. Nieważne, że Rolls Rojce byłby składany w tych samych fabrykach co wcześniej, nieważne, że Ci sami ludzie by składali samochody - wystarczy plakietka Fiat Royce - i elita swoją pierdziwą by nie zaszczyciła nowego samochodu.

2017-11-04T20:43:16+01:00

Co masz do mego Fiata Panda?! :P Wracając do filmu, musiałbym nadrobić zaległości jak żony nie będzie.

2017-11-04T22:10:22+01:00

@Anthrox rozumiem, ale czemu nikt nie narzeka na Avengers i inne filmy Marvell'a? Przecież Marvell też został wykupiony przez Disney :-E
@santa13 według mnie nowe SW od Disney'a są rewelacyjne :P

2017-11-05T00:14:47+01:00

Mogę się tylko domyślać - sądzę, że po prostu SW traktowane było zawsze z pełną powagę, a Marvell był traktowany jako bajka :-E

2017-11-05T06:59:42+01:00

Ja olałem nowe części, jak się dowiedziałem, że dopadła je, spierdolina poprawności politycznej. :dobani:

2017-11-05T09:58:19+01:00

Śmiem się nie zgodzić, pod skrzydłami Disneya kilka produkcji wystrzeliło kilka filmów Marvela w kosmos. Konkretnie Kapitany z Hameryki 2 i 3, bardzo przyjemnie mi się to oglądało. Dr. Strange rzyci mi nie urwał, a spodziewałem się bardziej mistycznej opowiastki. SW ? Przebudzenie Mocy to wielkie Deja Vu. J.J Abrams nie dał rady utrzymać tego klimatu. Za to Łotr 1 to dosyć fajny film. Jeśli Disney utrzyma poziom to bardzo chętnie obadam spin offy tejze serii.

2017-11-05T12:51:50+01:00

Hardy wrote:spierdolina poprawności politycznej.

Nie tylko SW ucierpiał na tym :P
roki76 wrote:Przebudzenie Mocy to wielkie Deja Vu.

To fakt, ale podejrzewam że chcieli przyciągnąć również nowych widzów.
roki76 wrote:Jeśli Disney utrzyma poziom to bardzo chętnie obadam spin offy tejze serii.

O utrzymanie poziomu to ja raczej się nie martwię, mają kasę, Lucas dalej kręci filmy ... żyć i nie umierać :D

I jeszcze taka mała ciekawostka odnośnie SW: Przebudzenie Mocy. Ponoć Lukas miał gotowy scenariusz na kolejne części SW, więc możliwe że to co było w Przebudzeniu Mocy jak i to co będzie w Ostatnim Jedi, to właśnie ze scenariusza Lucasa.

Return to Kącik filmowy