Polski

Co dzisiaj dobrego obejrzałeś?

Tematy z filmami do obejrzenia i muzyczką to posłuchania, oraz wszelakie tematy związane z kinem i muzyką.
Anthrox Ooo, zaległości.
Jest tego trochę więc podam tytuły z krótkim komentarzem.

Wojownik (2019-2020) - super serial

The Mandalorian - fajnie z sentymentu obejrzeć coś nawiązującego do Star Wars. Gęba głównego bohatera mnie nie przekonuje - jakbym widział Jona Snowa. Zresztą za wiele się nie pomyliłem, bo ten aktor również w GoT grał - biseksualistę.
Za to super wypada aktor wcielający się w... Boba Fettę. No a tak to Baby Joda słodki. Dla odmóżdżenia można obejrzeć.

Quiz (2020) - miniserial na HBO. Ciekawy.
O rzekomo kaszlącym oszustwie - gdzie za pomocą kaszlu uczestnik w brytyjskich Milionerach wygrać miał. Sprawa z 2001, nie taka oczywista i aż dziw, że jeszcze dzisiaj się to ciągnie:
https://www.onet.pl/film/onetfilm/quiz- ... 5,681c1dfa

Detektyw (True Detective).
Najlepszy pierwszy sezon, aktorzy odpowiedni.
Reszta sezonów taka sobie - z nudów można zaliczyć, ale szału nie będzie.

Batman Zabójczy Żart, wszystko co ma w nazwie "Batman" oraz Legion Samobójców na HBO warto obadać oprócz min:
Batman Powrót Zamaskowanych Krzyżowców i Batwoman.

Ucieczka z Pretorii (2020) - ujdzie, o ile nie przeszkadza nam, że scenarzyści baaaaardzo mocno wzorowali się na takich filmach jak Ucieczka z Alkatraz oraz że gra Harry Potter jako główna postać.

Skarb Narodów, Uczeń Czarnoksiężnika, Hercules - dla przypomnienia klasyki na HBO GO :tuptup1:
Page 2 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/kacik-filmowy/dzisiaj-dobrego-obejrzales-t5843.html
2020-12-16T00:46:01+01:00

Re: Co dzisiaj dobrego obejrzałeś?

Ooo, zaległości.
Jest tego trochę więc podam tytuły z krótkim komentarzem.

Wojownik (2019-2020) - super serial

The Mandalorian - fajnie z sentymentu obejrzeć coś nawiązującego do Star Wars. Gęba głównego bohatera mnie nie przekonuje - jakbym widział Jona Snowa. Zresztą za wiele się nie pomyliłem, bo ten aktor również w GoT grał - biseksualistę.
Za to super wypada aktor wcielający się w... Boba Fettę. No a tak to Baby Joda słodki. Dla odmóżdżenia można obejrzeć.

Quiz (2020) - miniserial na HBO. Ciekawy.
O rzekomo kaszlącym oszustwie - gdzie za pomocą kaszlu uczestnik w brytyjskich Milionerach wygrać miał. Sprawa z 2001, nie taka oczywista i aż dziw, że jeszcze dzisiaj się to ciągnie:
https://www.onet.pl/film/onetfilm/quiz- ... 5,681c1dfa

Detektyw (True Detective).
Najlepszy pierwszy sezon, aktorzy odpowiedni.
Reszta sezonów taka sobie - z nudów można zaliczyć, ale szału nie będzie.

Batman Zabójczy Żart, wszystko co ma w nazwie "Batman" oraz Legion Samobójców na HBO warto obadać oprócz min:
Batman Powrót Zamaskowanych Krzyżowców i Batwoman.

Ucieczka z Pretorii (2020) - ujdzie, o ile nie przeszkadza nam, że scenarzyści baaaaardzo mocno wzorowali się na takich filmach jak Ucieczka z Alkatraz oraz że gra Harry Potter jako główna postać.

Skarb Narodów, Uczeń Czarnoksiężnika, Hercules - dla przypomnienia klasyki na HBO GO :tuptup1:

2021-11-08T15:33:02+01:00

W sobotę Netflix udostępnił 3 pierwsze odcinki Arcane League of Legends po polsku. Przyznam, w grę nigdy nie grałam, zupełnie nie moje klimaty. Podeszłam więc ostrożnie i mile się rozczarowałam. Serial od początku wciąga przygodami czwórki młodocianych rabusiów, którym przewodzi Vi, a jej młodsza siostra Powder jest tzw czwartym kołem u wozu. "Skok" na mieszkanie pewnego wynalazcy kończy się dość nieprzewidywalną katastrową, która pociąga za sobą poważne konsekwencje. Nie znam oczywiście postaci z gry, ale są to właśnie skonfliktowane siostry, które w niej występują.

Dobrze napisane postaci i dialogi, bardzo przyjemna, choć trochę kanciasta stylistyka postaci, całkiem wciągająca fabuła i świetny dobór muzyki, współczesnej muzyki, która trochę nie pasuje stylistycznie do gatunku fantasy, ale do tej animacji akurat genialnie. Nie brakuje też nastrojowych piosenek w odpowiednich momentach. Jestem jak najbardziej na plus, szkoda, że kolejne porcje po 3 odcinki dopiero 13 i 20 listopada. Trudno pisać recenzję po 3 odcinkach, ale zdecydowanie polecam!

2022-01-24T23:58:50+01:00

Kung Fury po raz kolejny :D

2022-01-25T04:33:23+01:00

Ach, dawno się nie udzielałem w temacie.
Ostatnio podobała mi się "premiera" na HBO GO:
Snake Eyes: Geneza G.I. Joe (2021)
Całkiem porządna choreografia walk - poziom porównywałbym do poziomu do jakiego przyzwyczaił nas Jet Li (niestety nie uświadczymy tego aktora w filmie). Za to miło zaskoczyło mnie, że zamiast niego pojawiła się równie ciekawa gwiazda, która wyrasta na konkurenta Jet Li - mam na myśli aktora: Andrew Koji - aktora znanego z serialu "Wojownik", z którym również możemy zapoznać się na HBO GO - ja się nie zawiodłem na jakości serialu.

W roli jednego z szwarc charakteru...
TOKIO - Úrsula Corberó - znana z "Domu z Papieru" - serialu Netflix.

Oczywiście polecam również co środę targać i oglądać "Księgę Boby Fetta" :tuptup1:

A tak, jak nie ma co oglądać, to męczę powoli kolejne odcinki przygód załogi Enterprise (Star Trek).
Pierwszy sezon wypas, trzyma klimat - drugi też, ale trzeci - sporo odcinków już ssie pod względem scenariusza, ale nadal męczę.

2022-01-25T18:27:46+01:00

Snake Eyes: Geneza G.I. Joe (2021) oglądałem czekam na ciąg dalszy.

Wczoraj na Netflix serial DOTA na podstawie gry od Valve.

2022-02-06T23:03:48+01:00

Dune 2021 - 8/10
Armia złodziei 2021 - 7/10
Red Note 2021 - 5/10
Resident Evil - 8/10
Matrix IV - 2/10
Kong vs Godzilla 3D 8/10

Nie dzisiaj, ole przez ostatnie kilka tygodni :P

Ferajna z Baker Street / The Irregulars (2021) {Sezon 1}
Na razie tylko 1 odcinek, ale jeszcze dzisiaj mam zamiar obejrzeć kolejne. Dość ciekawie się zapowiada serial
Grupa uliczników bada w wiktoriańskim Londynie paranormalne zbrodnie na zlecenie doktora Watsona i jego tajemniczego partnera, Sherlocka Holmesa.

2022-02-20T18:41:15+01:00

chrumcio wrote:Matrix IV - 2/10

aż tyle?

2022-02-21T02:46:38+01:00

Heels - Pierwszy sezon, świetny serial dla fanów pro-wrestlingu, sporo jest pokazane jak biznes działa "od kuchni" i dość przystępnie wyjaśnione więc dla tych "innych" też powinien być ok. :hee: Z resztą samym serialem zainteresowałem się dzięki rekomendacji legend biznesu jak DDP i Jake "The Snake" Roberts. :ok1: Warto było. bb:ok

2022-09-21T17:51:29+01:00

Nie czas umierać, ostatnia odsłona Bonda z Danielem Craigiem. No cóż, film ma prawie 3h, dzieje się w sumie dużo i w zasadzie jest to chyba najbardziej klasyczno-bondowska historia z tych nowych. Logiki nie szukajcie, jest parę fajnych scen, można obejrzeć, ale bez rewelacji. W tym filmie agentem, a właściwie agentką 007 zostaje czarnoskóra aktorka, która grała Marię Rambo w Kapitan Marvel (i samą Mar Vel w ostatnim Dr. Strange). słabe 6/10 i to tylko ze względu na nostalgię związaną z tą serią...

Czarna pantera, chyba jedyny film z MCU, którego jeszcze nie widziałam i w sumie nie żałuję, historia słaba, parę fajnych ujęć, dużo CGI i to niestety nie najwyższych lotów (pojedynek finałowy wygląda jak kręcony 20 lat temu), jak się ktoś uprze... 5/10. Chyba najsłabszy (po Czarnej wdowie i Morbiusie) film z MCU.

Top Gun Maverick. No cóż, ten film to w zasadzie autoplagiat pierwszej części z niewielkimi zmianami. Ładne ujęcia lotnicze, a ogólnie emocje jak na rybach. Użycie dwukrotnie takiej samej "zaskakującej" sceny nagłego ratunku bohaterów w beznadziejnej sytuacji żenujące. Muzyka całkiem dobra, ale piosence Gagi daleko do Take my breath away... 5/10, nie wiem czym się ludzie tak zachwycają.

Ambulans Baya... Dwóch kolesi ucieka po napadzie na bank ambulansem z pielęgniarką, która dosłownie przeprowadza w nim operację na postrzelonym policjancie, którego nasi antybohaterowie za wszelką cenę chcą utrzymać przy życiu. Spodziewałam się ciekawych zdjęć, ale trzykrotnie powtórzona scena drona zlatującego po ścianie budynku to już przesada. 4/10

2023-04-17T20:56:05+01:00

xandra wrote:W sobotę Netflix udostępnił 3 pierwsze odcinki Arcane League of Legends po polsku. Przyznam, w grę nigdy nie grałam, zupełnie nie moje klimaty. Podeszłam więc ostrożnie i mile się rozczarowałam. Serial od początku wciąga przygodami czwórki młodocianych rabusiów, którym przewodzi Vi, a jej młodsza siostra Powder jest tzw czwartym kołem u wozu. "Skok" na mieszkanie pewnego wynalazcy kończy się dość nieprzewidywalną katastrową, która pociąga za sobą poważne konsekwencje. Nie znam oczywiście postaci z gry, ale są to właśnie skonfliktowane siostry, które w niej występują.

Gra League of Legends to pojedynek 2 drużyn 5 osobowych. Wygrywa ta drużyna, która pierwsza zniszczy budynek drużyny przeciwnej (Nexus), aby go zniszczyć musi najpierw zburzyć wieże obronne przynajmniej na jednej z dróg które do niego prowadzą.
Gracze rozpoczynają zawsze z 1 poziomem postaci i mogą zdobyć w czasie pojedynczego meczu najwyżej poziom 18, po meczu poziomy się zerują.
Gracze mogą kupić max 6 przedmiotów ale nie obowiązują zasady ubierania w rpg, można np. nosić 4 zbroje albo walczyć 6 mieczami :)
Jeśli ktoś chciałby pograć w lola to można go darmowo pobrać a w razie potrzeby mogę pomóc w zrozumieniu zasad. :) Ps. Powder to tak naprawdę postać z lola, która nazywa się w grze Jinx. ;)

Z ciekawych filmów polecam: Anihilację - połączenie Avatara z horrorem no i aktorzy z gwiezdnych wojen :tuptup1:

[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=wWDvUWVmbe4#bottom-sheet[/youtube]

https://m.youtube.com/watch?v=wWDvUWVmbe4#bottom-sheet

Piękny film:
20230417_154317.jpg

2023-05-28T20:12:03+01:00

Zacząłem oglądać The Last of Us serial dwa odcinki. Zamierzam obejrzeć kolejne :ok1:

2023-07-05T15:39:28+01:00

Indiana Jones i artefakt przeznaczenia (2023)
Super Mario Bros. Film (2023)

Oglądał już ktoś z Was?
Mario ponoć dobry - studio odpowiedzialne za Minionki niby robiło, Indy średniak, bo Ford już podstarzały.
Czy ktoś potwierdzi albo zaprzeczy?

2023-07-06T09:11:27+01:00

Oglądałem w kinie Indianę. Nie powala ale można obejrzeć. Mario sobie darowałem. Czekam na lepszą kopię.

2023-07-06T09:16:11+01:00

Ja oglądałem po kilka razy starą trylogię Indiana Jones - to był chyba jedyny archeolog, który rozwalił każdą starożytną świątynię, w jakiej się pojawił :okok:

Ta 4 część była troszkę przesycona efektami specjalnymi i raczej śmieszna - skakanie po lianach razem z małpami, najnowszej nie widziałem, ale nie spodziewam się że będzie szałowa.

Ostatnio nowy sezon Czarnego Lustra na Netflixie - krótkie nowelki oparte na jakimś ciekawym pomyśle. :tak:

2023-07-07T08:22:38+01:00

Californication dalej męczę...za każdym razem bawi.

2023-07-07T11:55:14+01:00

Ja sobie horror Zakonnicę obejrzałem :-E Jak znajdę Indianę Jonesa nowego to będzie następny :ok1:

2023-07-08T19:30:05+01:00

Sethurial wrote:Ostatnio nowy sezon Czarnego Lustra na Netflixie - krótkie nowelki oparte na jakimś ciekawym pomyśle.

Też obejrzałem ten sezon "Black Mirror", bo uwielbiam serial, ale ten sezon to jakieś pomyje, które z oryginalnym pomysłem niewiele mają wspólnego. To już bardziej jakieś takie horrorkowate cuś, co kompletnie nie łapie się w tematykę e-technologiczną "lusterka". Pierwsze 3 sezony - mistrzostwo, później przejmuje serię Netflix i zaczyna się zjazd... No ale 6 sezon - powiem krótko, wszyscy fani lusterka niechaj to sobie odpuszczą.

Ale polecam za to z nowinek "Evil Dead Rise". Bardzo przyjemne - jeśli tak można napisać :haha: - jeśli ktoś lubi horrorki i takie klimaty gore. Polecam!

2023-07-08T19:31:13+01:00

Masz rację, czasem potencjał pomysłów wyczerpuje się na pierwszych sezonach danego serialu, ale no "Miłość, Śmierć i Roboty" - miało kilka fajnych odcinków w rożnych sezonach :)

2023-07-08T19:47:48+01:00

Dzięki za polecenie, chętnie zerknę ;)
A jeszcze polecę każdemu serial Line of Duty - Wydział wewnętrzny https://www.filmweb.pl/serial/Line+of+Duty+Wydzia%C5%82+wewn%C4%99trzny-2012-658891. Perełka wśród seriali kryminalnych. Obejrzałem całość (5 sezonów, szczególnie pierwsze 3 robią wrażenie) ze szczęką na dywanie :). Polecam strasznie!

2023-07-10T21:27:50+01:00

Minionki: Wejście Gru (2022).
Nudny... nie porywa.

Return to Kącik filmowy