Co dzisiaj dobrego obejrzałeś?
Uuuu panocki, przepyszna uczta ze świata Star Wars: https://www.filmweb.pl/serial/Gwiezdne+wojny%3A+Andor-2022-866824. REWELACJA! Toż to lepsze niż samo Star Wars! POLECAM!!!
Re: Co dzisiaj dobrego obejrzałeś?
A ja dzisiaj zobaczyłem Banitę, bardzo fajny film. Coś jakby Assasin Creed przeniósł się w nieco odmienne miejsce
Gra aktorska nie najgorsza, trochę przyczepiłbym się do Cage'a, ale ogólnie lubię wschodnie klimaty więc "uwierzyłem", że taka historia się wydarzyła 

A propos Cage'a, to biedaczysko okrutnie drewniany jest ostatnimi czasy i łapie wszystko co popadnie, każdą jedną kaszankę, ale bardzo fajny był niedawno jako Dracula w Renfieldzie. https://www.filmweb.pl/film/Renfield-2023-877674
Jak sztywny to jako dracula w sam raz się nadawał
Słyszałem, że właśnie mało ma kasy i bierze wszystko jak leci. Tak jak Bruce Willis zanim zabronili mu grać z powodu choroby 

No czasem to aż przykro patrzeć jak aktorzy swego czasu najwyższej klasy i ze ścisłego Topu, grają w takich popelinach i łapią byle co, po to tylko by związać koniec z końcem. Oczywiście te ich końce to takie trochę inne niż nasze 

Wczoraj zacząłem oglądać, a dzisiaj dokończyłem trzeci sezon Wiedźmina. Powstało osiem odcinków. Powiem szczerze, że bardziej mi się podobała ta seria niż poprzednia, ale z tego co widzę np. na Filmwebie ludzie źle przyjęli ją patrząc wg ocen. A ja bym raczej dał ocenę porównywalną z pierwszą serią, czyli 7, a nie ledwo 4/10. W pierwszej części nie było prawie wcale efektów specjalnych, a tutaj dość dobre. Gra aktorska nawet przypadła mi do gustu, walki wyglądają dość ciekawie. Później obejrzałem jak to kręcili, kamerzyści mieli podwieszone kamery i przerzucali je jakby krążyli w koło miejsca walki. Zajebiście 
Jedynie do czego miałbym sporą uwagę i pewnie za to się oberwało końcowej ocenie to wtrącanie wątków jak dla mnie "drażliwych" czy "niepożądanych" jak miłość do płci tożsamej są po prostu niepotrzebnie dodawane i wygląda to komicznie nawet w pewnych aspektach, powodując ironiczny śmiech u mnie. Z braku pomysłów chyba to wtrącają, albo po prostu w każdym filmie musi o tym być... Wiadomo nie takie rzeczy się kiedyś działy, haremy, itd., ale człowiek ma już dość takich scen. W tym serialu ma być akcja, a nie romansidła. Ciekawią mnie pewne przypadki śmierci paru postaci, ale pewnie bym musiał książkę przeczytać, by to zrozumieć
Przede wszystkim większość ludzi też ocenia film porównując go do książki. Nigdy kino nie będzie książką i odwrotnie. Pomijając już coraz mniejsze ograniczenia, reżyser ma ograniczony czas i nie może wszystkiego wrzucić i nagrać, bo serial by trwał jak Moda na sukces
Szkoda też, że chyba w ostatniej już jak dla mnie części serii nie będzie Cavilla jako Geralta. A może to zamierzony wybieg? Kto wie...
Jedynie do czego miałbym sporą uwagę i pewnie za to się oberwało końcowej ocenie to wtrącanie wątków jak dla mnie "drażliwych" czy "niepożądanych" jak miłość do płci tożsamej są po prostu niepotrzebnie dodawane i wygląda to komicznie nawet w pewnych aspektach, powodując ironiczny śmiech u mnie. Z braku pomysłów chyba to wtrącają, albo po prostu w każdym filmie musi o tym być... Wiadomo nie takie rzeczy się kiedyś działy, haremy, itd., ale człowiek ma już dość takich scen. W tym serialu ma być akcja, a nie romansidła. Ciekawią mnie pewne przypadki śmierci paru postaci, ale pewnie bym musiał książkę przeczytać, by to zrozumieć

Przede wszystkim większość ludzi też ocenia film porównując go do książki. Nigdy kino nie będzie książką i odwrotnie. Pomijając już coraz mniejsze ograniczenia, reżyser ma ograniczony czas i nie może wszystkiego wrzucić i nagrać, bo serial by trwał jak Moda na sukces

Szkoda też, że chyba w ostatniej już jak dla mnie części serii nie będzie Cavilla jako Geralta. A może to zamierzony wybieg? Kto wie...
A ja dziś konferencje clouta oglądałem. ?
A ja właśnie "Minutę ciszy" https://www.filmweb.pl/serial/Minuta+ciszy-2022-10003607 skończyłem oglądać i powiem krótko R-E-W-E-L-A-C-J-A!!! Gra aktorska: Więckiewicz, Rogucki, Konieczna, Zbrojewicz i młodziutka Bruchnicka - czapki z głów, najwyższy poziom. Scenariusz - palce lizać, reżyseria, realizacja - mistrzostwo. Jakby to było z Hameryki i bardziej rozreklamowane - łooo panie - wszystko co żywe piałoby z zachwytu. Polska petarda - tylko na Boga czemuż to takie krótkie, czemuż to nie może trwać Wiecznie?! 

Ja ostatnio cały sezon Wikingowie Walhalla.
To nie to samo co Vikings, akcja dzieje się później, występują postacie historyczne, w tym prawdziwy, choć dziś mało znany odkrywca Ameryki (którym nie był Kolumb)
Bardzo ciekawe i miejscami niepokojące, trzymające w napięciu, kilka naprawdę ciekawych postaci i bardzo dobre intrygi dworskie oraz bitewne fortele - to najfajniejsza część.
Polecam
To nie to samo co Vikings, akcja dzieje się później, występują postacie historyczne, w tym prawdziwy, choć dziś mało znany odkrywca Ameryki (którym nie był Kolumb)

Bardzo ciekawe i miejscami niepokojące, trzymające w napięciu, kilka naprawdę ciekawych postaci i bardzo dobre intrygi dworskie oraz bitewne fortele - to najfajniejsza część.
Polecam

resident Evil - wyspa śmierci animacja japońska. lepsza niż ten tasiemiec z Jovovich.
Razem z żonką wybraliśmy się dzisiaj do kina na "Pajęczynę" niedawno była premiera tego horroru. Film dość ciekawy i nie był nudny... bo był bardzo krótki
Ale przynajmniej nie było bezsensownego przeciągania fabuły. Dałbym jakieś naciągane 8/10 ze względu na dosyć ciekawą historię i zakończenie