Polski

Co dzisiaj dobrego obejrzałeś?

Tematy z filmami do obejrzenia i muzyczką to posłuchania, oraz wszelakie tematy związane z kinem i muzyką.
Archi Uuuu panocki, przepyszna uczta ze świata Star Wars: https://www.filmweb.pl/serial/Gwiezdne+wojny%3A+Andor-2022-866824. REWELACJA! Toż to lepsze niż samo Star Wars! POLECAM!!! Page 3 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/kacik-filmowy/dzisiaj-dobrego-obejrzales-t5843.html
2023-07-23T21:09:02+01:00

Re: Co dzisiaj dobrego obejrzałeś?

Uuuu panocki, przepyszna uczta ze świata Star Wars: https://www.filmweb.pl/serial/Gwiezdne+wojny%3A+Andor-2022-866824. REWELACJA! Toż to lepsze niż samo Star Wars! POLECAM!!!

2023-07-23T23:45:37+01:00

A ja dzisiaj zobaczyłem Banitę, bardzo fajny film. Coś jakby Assasin Creed przeniósł się w nieco odmienne miejsce :ok1: Gra aktorska nie najgorsza, trochę przyczepiłbym się do Cage'a, ale ogólnie lubię wschodnie klimaty więc "uwierzyłem", że taka historia się wydarzyła :ok1:

2023-07-24T18:28:35+01:00

A propos Cage'a, to biedaczysko okrutnie drewniany jest ostatnimi czasy i łapie wszystko co popadnie, każdą jedną kaszankę, ale bardzo fajny był niedawno jako Dracula w Renfieldzie. https://www.filmweb.pl/film/Renfield-2023-877674

2023-07-24T18:45:05+01:00

Jak sztywny to jako dracula w sam raz się nadawał :lol2: Słyszałem, że właśnie mało ma kasy i bierze wszystko jak leci. Tak jak Bruce Willis zanim zabronili mu grać z powodu choroby :huh:

2023-07-26T20:43:50+01:00

No czasem to aż przykro patrzeć jak aktorzy swego czasu najwyższej klasy i ze ścisłego Topu, grają w takich popelinach i łapią byle co, po to tylko by związać koniec z końcem. Oczywiście te ich końce to takie trochę inne niż nasze :haha:

2023-08-01T18:39:48+01:00

Wczoraj zacząłem oglądać, a dzisiaj dokończyłem trzeci sezon Wiedźmina. Powstało osiem odcinków. Powiem szczerze, że bardziej mi się podobała ta seria niż poprzednia, ale z tego co widzę np. na Filmwebie ludzie źle przyjęli ją patrząc wg ocen. A ja bym raczej dał ocenę porównywalną z pierwszą serią, czyli 7, a nie ledwo 4/10. W pierwszej części nie było prawie wcale efektów specjalnych, a tutaj dość dobre. Gra aktorska nawet przypadła mi do gustu, walki wyglądają dość ciekawie. Później obejrzałem jak to kręcili, kamerzyści mieli podwieszone kamery i przerzucali je jakby krążyli w koło miejsca walki. Zajebiście :D
Jedynie do czego miałbym sporą uwagę i pewnie za to się oberwało końcowej ocenie to wtrącanie wątków jak dla mnie "drażliwych" czy "niepożądanych" jak miłość do płci tożsamej są po prostu niepotrzebnie dodawane i wygląda to komicznie nawet w pewnych aspektach, powodując ironiczny śmiech u mnie. Z braku pomysłów chyba to wtrącają, albo po prostu w każdym filmie musi o tym być... Wiadomo nie takie rzeczy się kiedyś działy, haremy, itd., ale człowiek ma już dość takich scen. W tym serialu ma być akcja, a nie romansidła. Ciekawią mnie pewne przypadki śmierci paru postaci, ale pewnie bym musiał książkę przeczytać, by to zrozumieć :ok1:
Przede wszystkim większość ludzi też ocenia film porównując go do książki. Nigdy kino nie będzie książką i odwrotnie. Pomijając już coraz mniejsze ograniczenia, reżyser ma ograniczony czas i nie może wszystkiego wrzucić i nagrać, bo serial by trwał jak Moda na sukces :lol2:

Szkoda też, że chyba w ostatniej już jak dla mnie części serii nie będzie Cavilla jako Geralta. A może to zamierzony wybieg? Kto wie...

2023-08-01T18:53:10+01:00

A ja dziś konferencje clouta oglądałem. ?

2023-08-01T19:40:51+01:00

A ja właśnie "Minutę ciszy" https://www.filmweb.pl/serial/Minuta+ciszy-2022-10003607 skończyłem oglądać i powiem krótko R-E-W-E-L-A-C-J-A!!! Gra aktorska: Więckiewicz, Rogucki, Konieczna, Zbrojewicz i młodziutka Bruchnicka - czapki z głów, najwyższy poziom. Scenariusz - palce lizać, reżyseria, realizacja - mistrzostwo. Jakby to było z Hameryki i bardziej rozreklamowane - łooo panie - wszystko co żywe piałoby z zachwytu. Polska petarda - tylko na Boga czemuż to takie krótkie, czemuż to nie może trwać Wiecznie?! :haha:

2023-08-01T20:21:00+01:00

Ja ostatnio cały sezon Wikingowie Walhalla.

To nie to samo co Vikings, akcja dzieje się później, występują postacie historyczne, w tym prawdziwy, choć dziś mało znany odkrywca Ameryki (którym nie był Kolumb) :)

Bardzo ciekawe i miejscami niepokojące, trzymające w napięciu, kilka naprawdę ciekawych postaci i bardzo dobre intrygi dworskie oraz bitewne fortele - to najfajniejsza część.

Polecam :)

2023-08-03T10:12:31+01:00

resident Evil - wyspa śmierci animacja japońska. lepsza niż ten tasiemiec z Jovovich.

2023-08-03T22:47:15+01:00

Razem z żonką wybraliśmy się dzisiaj do kina na "Pajęczynę" niedawno była premiera tego horroru. Film dość ciekawy i nie był nudny... bo był bardzo krótki :lol2: Ale przynajmniej nie było bezsensownego przeciągania fabuły. Dałbym jakieś naciągane 8/10 ze względu na dosyć ciekawą historię i zakończenie :ok1:

Return to Kącik filmowy