Polski

Filmowo

Tematy z filmami do obejrzenia i muzyczką to posłuchania, oraz wszelakie tematy związane z kinem i muzyką.
chrumcio Czemu bez sensu?
Ja tam nie mam nic przeciwko, jedynie to "Ostatni Jedi" trochę przesadzili z dwoma scenami ... których nie będę tu opisywał :P
Page 14 of 14 14 https://forum.thecompany.pl/kacik-filmowy/filmowo-t1206.html
2018-02-08T22:29:44+01:00

Re: Filmowo

Czemu bez sensu?
Ja tam nie mam nic przeciwko, jedynie to "Ostatni Jedi" trochę przesadzili z dwoma scenami ... których nie będę tu opisywał :P

2018-02-10T22:01:46+01:00

Laska - chyba rey - trzymie w ręcach piewszy raz miecz świetlny i ciacha nim kylo [1 kilo???], któy już coś tam umie - no głupota że klękajcie narody. W last jedi w próżni bomby spadają na niszczyciel OMFG, a flagowy okręt goni przez 3/4 filmu kilka małych gówienek rebelianckich OMFG^3; na planecie gdzie myśli zamarzają chłopaki sobie chodzą w swetrach; i jeszcze moda na sukces w scenie ze snokiem - rey pacza na kylo, kamera przybliża jak paczajom na siebie, on pacza i ona pacza, on wyciąga rękę a ona pacza...ku..wa wyszedłem z kina w tym momencie, zrobiłem zakupy, zatankowałem samochód, wracam a oni k,wa dalej paczajom omfg. Dłużyzny, kretynizmy, idiotyzmy i robienie z widza debila. Strasznie żałuję straconego czasu i pieniędzy. I jeszcze rey umi wszystko dżedajowe w czy minuty, a Luke uczył się całą trylogię żeby marny kamień podnieść. Ostatnie dobre SW to return of jedi, a potem rogue one.

2018-02-10T22:24:21+01:00

xittam wrote:trzymie w ręcach piewszy raz miecz świetlny i ciacha nim kylo [1 kilo???]

luke farmer, po krótkim szkoleniu staje się potężnym Jedi ( Tak wiem można to wytłumaczyć, ale również pamiętajmy o tym że nie wiele wiadomo o rodzicach Ray )
xittam wrote:W last jedi w próżni bomby spadają na niszczyciel OMFG

To tylko film S-F, gdyby mieli trzymać się realizmu to walki były by nudne :P

2018-02-11T22:22:25+01:00

chrumcio wrote:luke farmer, po krótkim szkoleniu staje się potężnym Jedi

Nie mogę się zgodzić z tą tezą, bo potężny -a jednak za słaby na vadera - staje się w 'powrocie dżedaja'.

2018-02-12T17:43:47+01:00

xittam wrote:W last jedi w próżni bomby spadają na niszczyciel OMFG

To tylko film S-F, gdyby mieli trzymać się realizmu to walki były by nudne :P[/quote]

Nie jestem fanem Star Wars, ale jeśli serio była tam próżnia to stary ale no sorry wiesz co to próżnia? W pełni rozumiem poirytowanie xittama w tym momencie. To tak jakby czerw z Diuny nagle zaczął lewitować i strzelać laserami z dupy.

2018-03-24T19:35:37+01:00

Ktoś jeszcze kojarzy Karate Kid ? Nadciąga następny sequel !

Premiera 2 maja na YT Red

2018-03-25T07:24:43+01:00

Bardziej wygląda na spin off serii karate kid i na sequel GI Joe: Arisen Cobra Arise.

2018-06-08T21:06:44+01:00

Oraz

Kurde, czekam z wypiekami na ryju !

2018-06-08T21:35:41+01:00

To świetna wiadomość, bardzo podobała mi się pierwsza część Ralpha Demolki.
W ramach ciekawostki: były dwie prawdziwe gry i to przetłumaczone (!) na stronie Disneya, gdzie mogliśmy sobie zagrać w Fix-It Felixa.

Niestety, polskiej wersji już nie widzę, a angielska do działania wymaga Adobe Flash Playera.
Szkoda :(

[edit]
ke?
Wyszedł hack na SEGĘ?

[edit]
Druga gra:

[edit]
Öł - widzę, że nawet Gnomeo i Julia doczeka się kontynuacji

2018-06-09T07:39:33+01:00

Czekam na Iniemamocni 2 i Ralfa 2.

2019-01-27T17:07:12+01:00

Ralph Demolka 2 od stycznia leci w kinach. Jeszcze nie widziałem, ale na 100% obejrzę.

Czekam na: Greenbrier (filmowa wersja Breaking Bad):
https://noizz.pl/film/film-breaking-bad ... ec/48rvcv6

2019-01-27T23:18:16+01:00

Obejrzałem ostatnio Split, czyli kontynuację Niezniszczalnego, czekam z niecierpliwością na dobrą wersję Glass, czyli trzeciej części ;) Dzisiaj był Kogel Mogel. Komedia dość fajna, może ze względu na to, że bardzo lubię poprzednie dwie części dałbym mu ocenę 7/10 ;) Napisałem zresztą recenzję.

2019-01-28T12:47:44+01:00

Ralf 2 - słabsze niż pierwowzór choć 'dwójka' miała potencjał na bycie hitem [zmarnowanym wg mnie]
Iniemamocni 2 bardzo fajne.

[tfu]kogel mogel 3[/tfu] czyli misz masz - scenariusz pisała baba od M jak Miernota i to widać na każdym kroku
- straszna lipa. Jedynie trzymają poziom starzy aktorzy z poprzednich odsłon, bo te nowe zakościelne, rozbickie, solarze, roznerskie to straszne warsztatowe DNO i MUŁ. Zdecydowanie nie warto jako dla samej kontynuacji - zdecydowanie warto dla Skrzyneckiej, Kolskiej, Wardejna, Nowisza, Kasprzyk - to są aktorzy, którzy mogą tylko stać i nic nie mówić, a hit będzie.

2019-01-28T19:28:49+01:00

Xanax jutro idę to napiszę czy warto. :mrgreen:

Return to Kącik filmowy