Zgadywanki
Antuś to już była Twoja dobra wola że zaliczyłeś GoliBrodzie zagadkę, owszem i moim zdaniem wypada zaliczyć grę jeżeli poszczególne jej części np 2 i 3 nie wiele się różnią. Jednak podawanie kilku odpowiedzi na zasadzie - "niech pan sobie wybierze jedną poprawną z mojej listy" to już przesada - weźmy dla przykładu grę Tomb Raider - o ile 1 i 2 część niewiele się różnią, o tyle różnice między pierwszymi częściami sagi a np. Underworlden są chyba oczywiste i mogą być liczone jako inny tj. konkretny tytuł.
Re: Zgadywanki
co za róznica czy napiszę: Delta Force 3, Delta Force 4 czy od razu Delta Force 3,4?
Na Delta Force Xtreme za brzydie.
wg mnie za brzydkie jak na serię Hidden and Dangerous.
Nie, nikt nie zgadł.
Trzymajcie darmową podpowiedź.
Tauri był bardzo blisko, moim zdaniem to połączenie Hidden and dangerous i gry fire force. Gdyż sterujemy kilkoma postaciami, przed misją się dozbrajamy a na misje mamy zawsze za mało czasu tak więc w skrajnych przypadkach uda nam się wygrać za pierwszym razem. Do tego misje są podzielona na fazy. I na każdą misję ma się kilku żołnierzy gdy 1 zginie to znika tak jak to było w cannon fodder.
Tauri był bardzo blisko, moim zdaniem to połączenie Hidden and dangerous i gry fire force. Gdyż sterujemy kilkoma postaciami, przed misją się dozbrajamy a na misje mamy zawsze za mało czasu tak więc w skrajnych przypadkach uda nam się wygrać za pierwszym razem. Do tego misje są podzielona na fazy. I na każdą misję ma się kilku żołnierzy gdy 1 zginie to znika tak jak to było w cannon fodder.
xittam wrote:co za róznica czy napiszę: Delta Force 3, Delta Force 4 czy od razu Delta Force 3,4?
Raczej chodzi o to, że piszesz: Delta Force 3, a jak GoliBroda napisze: nie, to dopiero wtedy możesz dokonać następnej próby: Delta Force 4.
Dlatego tutaj miłe chyba byłyby podpowiedzi pokroju: ciepło ciepło, ale chamstwem będzie jak w międzyczasie ktoś inny skorzysta, dowiadując się, że to Delta Force, tylko inna część

jagged alliance 3
xittam wrote:co za róznica czy napiszę: Delta Force 3, Delta Force 4 czy od razu Delta Force 3,4?
różnica taka jak między częścią 3 a 4
@Antek prawie trafiłeś w sedno - już tłumaczę, nie jest to moja złośliwość czy czepianie się szczegółów, ale chcę uniknąć sytuacji takiej jaka miała miejsce na innym forum z zagadkami.
Jeden z graczy w odpowiedzi podał tytuł gry i dopisał że to cześć 2 albo 3, natomiast zaraz po nim napisał inny gracz podając nie tylko prawidłową nazwę gry, ale i jej część - znalazł jakiś element charakterystyczny interfejsu czy ubioru - już nie pamiętam. Oczywiście autor zagadki przyznał laur zwycięstwa 2 graczowi ponieważ ten odgadł grę w 100%, lecz syf jaki powstał był straszny, wyzwiska, posądzenia o nieuczciwość itp. no sytuacja trudna - jeden i drugi podał prawidłową odpowiedź, oczywiście wiadomo że 2 grający wykazał się większą wiedzą, nie mniej syf, którego ja tu chcę uniknąć

GoliBroda wrote:Nie, nikt nie zgadł.
czy to Conflict: Desert Storm ?
Mimo wszystko - zagadki robimy już tak skomplikowane, że moglibyśmy się umówić tak:
Można maksymalnie podać serię gier np. "Larry".
Niedopuszczalne jednak powinno być podanie kilku tytułów np.:
Larry, Różowa Pantera itd.
Jeden post = jeden tytuł / lub seria
No ale pomysł był Twój, więc decyzję Tobie zostawiam, ale trzeba to uściślić TERAZ
Można maksymalnie podać serię gier np. "Larry".
Niedopuszczalne jednak powinno być podanie kilku tytułów np.:
Larry, Różowa Pantera itd.
Jeden post = jeden tytuł / lub seria
No ale pomysł był Twój, więc decyzję Tobie zostawiam, ale trzeba to uściślić TERAZ

Nadal nikt nie zgadł. Myślę, że antek ma racje. Podanie serii będzie fair tymbardziej że każdy z nas podaje gry które nie są jakoś super znane.
GoliBroda wrote:każdy z nas podaje gry które nie są jakoś super znane.
z tego co tu widze to ze mnie dupa nie gracz
Dobra to zapodam pierwszą wskazówkę.
W 2012 powstała kolejna część tej gry. Była ona jak dla mnie klapą i całkowitą odwrotnością starszych części. Te starsze stawiały na to by się jak najlepiej bawić a w dupie miały fabułę natomiast z ta nowsza stawiała na fabułę i miała dużo niewykorzystanego potencjału. Była liniowa. Nazwa zdjęcia to "inicjały gry"
W 2012 powstała kolejna część tej gry. Była ona jak dla mnie klapą i całkowitą odwrotnością starszych części. Te starsze stawiały na to by się jak najlepiej bawić a w dupie miały fabułę natomiast z ta nowsza stawiała na fabułę i miała dużo niewykorzystanego potencjału. Była liniowa. Nazwa zdjęcia to "inicjały gry"
Brothers at War?
Sniper Elite ?
nah, gra z 2001
Counter-Strike ?
Z tak starych gier kojarzę Operation Flashpoint. Jak nie ten tytuł to nie wiem
Strzelanki fps nie są moim ulubionym typem gier. Obrączka mi ciąży na palcu 

combat mission
inicjałów na obrazka nie widzę.
santa13 wrote:Obrączka mi ciąży na palcu
To idź z nią do Mordoru

A no rzeczywiście, nazwa się zmieniła. Tak więc inicjały gry to:
So - Ca
Jakaś hu***a...bo grafika słaba... widać piksele. Wygrałem ( a powiedz, że to ma masz wakacje na tydzień)

Spec Ops: Covert Assault, wersja z 2012 roku nazywa się The Line