Archiwum Zakładowe

7 Dni i 7 Nocy (PL) - 100% cracked.

Tutaj olesio publikuje efekty swojego modzenia z kodem. Zajrzyj - a może trafisz na jakąś wyjątkową pozycję.
olesio Cześć.

Pod adresem: http://olesio.eu/olesiolab/7_dni_i_7_no ... olesio.rar

Znajduje się polska wersja tej czeskiej przygodówki. Połamałem ją na bazie prównania złamanej i oryginalnej wersji w czeskim języku. Scena igraszek łózkowych nie pokazuje się dłużej niż na ułamek sekundy. Dzięki temu poza tym, że nie wyświetla się dox check i trzeba szukać instrukcji ;) ktorej i tak nikt nie ma, no chyba że z netu. To nie musimy również dewastować przycisków myszki. Dodam, że oczywiscie drzwi do hotelu będą nadal otwarte.

A i tym razem się zabezpieczyłem się przed kebajowymi dziadami vbowymi, ktore późnej na extragry.pl wrzucają na przykład połamany przeze mnie Target, ktory kiedyś zapodałem na fora z linkami na hostingach. I oczywiście zero wzmianki chociaż małej, kto to złamał, a na pewno było im to wiadomo. To jeszcze pobierają za to opłąty. Dlatego tutaj jest adnotacja o mnie, a jak potrafią niech ją sobie spróbują wyedytować ;P

Na koniec podkeślam, że nawet jak mi ktoś demotywujący qrfnie na czacie s pierdoałami, to raczej i tak będę się starał udostępniać w tym dziale forum perełki i swoje paczowania za darmo. Tak, jak za friko są exeki TheCompany :)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/laboratorium-olesia/7-dni-i-7-nocy-100-cracked-t2953.html
2013-09-27T08:02:50+01:00
Cześć.

Pod adresem: http://olesio.eu/olesiolab/7_dni_i_7_no ... olesio.rar

Znajduje się polska wersja tej czeskiej przygodówki. Połamałem ją na bazie prównania złamanej i oryginalnej wersji w czeskim języku. Scena igraszek łózkowych nie pokazuje się dłużej niż na ułamek sekundy. Dzięki temu poza tym, że nie wyświetla się dox check i trzeba szukać instrukcji ;) ktorej i tak nikt nie ma, no chyba że z netu. To nie musimy również dewastować przycisków myszki. Dodam, że oczywiscie drzwi do hotelu będą nadal otwarte.

A i tym razem się zabezpieczyłem się przed kebajowymi dziadami vbowymi, ktore późnej na extragry.pl wrzucają na przykład połamany przeze mnie Target, ktory kiedyś zapodałem na fora z linkami na hostingach. I oczywiście zero wzmianki chociaż małej, kto to złamał, a na pewno było im to wiadomo. To jeszcze pobierają za to opłąty. Dlatego tutaj jest adnotacja o mnie, a jak potrafią niech ją sobie spróbują wyedytować ;P

Na koniec podkeślam, że nawet jak mi ktoś demotywujący qrfnie na czacie s pierdoałami, to raczej i tak będę się starał udostępniać w tym dziale forum perełki i swoje paczowania za darmo. Tak, jak za friko są exeki TheCompany :)

2014-01-05T16:54:04+01:00

Re: 7 Dni i 7 Nocy (PL) - 100% cracked.

Czesc Olesio

Czy udalo sie tobie te gre uruchomic na DOSBOXie? Probowalem WSZYSTKICH polskich wersji i zadna nie chodzi. Dziala tylko czeska wersja.

Pozdrawiam

2014-01-05T17:51:51+01:00

Oj nieładnie tak kolega przychodzi bez przywitania z buciorami do działu olesia :-)

W tym dziale są dzieła, które łamał osobiście olesio, jak i je przygotowywał - nie jest to więc kolejny mirror czegoś, kto wrzucił to np. na peb.pl.
Więc odpowiadając na Twoje pytanie:
TAK, dał radę odpalić, złamaił i przygotował loader dla DosBoxa.

2014-01-05T23:16:35+01:00

@streak: Tak, gra działa pod DOSBoxem, ponieważ tak ją przygotowałem. Wystarczy pobrać, rozpakować i uruchomić start.exe. Niestety jednak pomimo usilnych prób, nie udało się mi uruchomić jej z muzyką. Pisałem nawet do jakiegoś YouTubera - Polaka, czy tam też profilu jakiegoś portalu. Oni pokazyali tam intro z dźwiekiem na swoim filmiku. Podesłal on na moją prośbę swój config na którym rzekomo odpalał tę grę pod DosBOX'em 0.74. I miał muzykę tylko w intrze. Jednak config wyglądał prawie na defaultowy. Taki też sprawdzałem u siebie i bez rezultatów.

Także gra nadal jest bezdźwięczna. Nie ogarniałem jednak tematu, po próbach wielu różnych ustawień. Pamiętam tę grę z czasów gdy sam miałem Pentium 200 MMX bodajże. Też pod DOS'em były z nią poblemy. Jednak muzyka była ok, o ile dobrze pamiętam. Sposób złamania został zaczerpnięty z czeskiej wersji, w porównaniu z oryginałem. I nie ma to wpływu na działanie dźwięków. Nic więcej nie jestem w stanie pomóc. Jeżeli ktoś udoskonali config DosBOX'a i będzie miał muzykę, to dajcie mi proszę tutaj znać, podsyłając swój config.

2014-01-05T23:40:16+01:00

Niekoniecznie problem musi być w konfigu - możliwe, że sama gra pozwala skonfigurować dźwięk.
Jednak tytułu nie testowałem, więc to tylko luźna sugestia.

2014-01-06T00:14:36+01:00

No to konfigurowanie na różne sposoby w początkowym ekranie, nie przynoszą rezultatów. Bo tak już kombinowałem, a dźwięku i muzyki jak nie ma, tak niestety nadal nie ma. I darowałem sobie dalsze kombinacje póki co.

2015-02-05T02:49:50+01:00

Dźwięki i muzyka już działają w nowszych wersjach SVN DOSBoxa, ale w konfigu DOSBoxa trzeba wyłączyć PCSpeakera, bo gra generuje niemiłosierny pisk, nawet jak wybierzemy dźwięk z Soundblastera. Inny problem to skopany mechanizm wyboru dialogów w polskiej wersji. W wersji czeskiej wybrane linie dialogowe podświetlają się, w polskiej trzeba robić to na ślepo. Z tego co wyczytałem, gra była dołączana jeszcze do czasopism Input-Output 6/1998, Gambler (CD 20b – numer z sierpnia 1998) i Gry Komputerowe 1/1999. Czy ktoś się orientuje czy w tych wersjach poprawili wybór dialogów?

2015-02-05T11:54:13+01:00

@jarecki83: dzięki za info. A możesz podać link skąd pobierałeś DOSBox'a SVN. Nie mogę znaleźć. Mam wersję 0.74 niby ale nie odtwarza mi muzyki ani dźwięków. Jeśli mogę Ciebie prosić to wrzuć gdzieś config na kórym masz muzyke i dźwięki oraz tego DOSBox'a. To bym uaktualnił tę wstawkę.

Napisz też jak ustawiasz w tym panelu po angielsku na początku. Bo kombinowałem różnie z prędkościami i włączaniem na przemian albo tylko dźwięku albo muzyki albo obu, a i tak nic nie grało. Co do innych wersji nie mam do nich dostępu. Być może wszędzie w sieci krąży taka sama.

2015-02-05T12:31:33+01:00

DOSBOxa można pobrać z http://ykhwong.x-y.net Stronka dość wolno działa, download też, więc ostrzegam. W domyślnym konfigu DOSBoxa jedyna rzecz, jaką trzeba zmienić, to pcspeaker=true na false.
W panelu gry na początku trzeba zaznaczyć dźwięk i muzykę, wybrać soundblastera, albo covoxa (jeden pies), a prędkość to tylko wybór jakości odtwarzanej muzyki - najlepiej wybrać faster.
Dokopałem się do Gamblera, w którym była ta gra na krążku i tam też napisali, że wybór dialogów jest zepsuty, więc polska wersja niestety tak ma :/

2015-02-05T15:37:51+01:00

Prosił bym jednak o config albo wrzuć wszystko to jak to odpalasz bo u mnie oparcie dźwięku ani muzyki nie ma. Dałem cycles=max bo chodziło tragicznie wolno, zwiększyłem memsize=32. I tyle zmian. Wersja SVN najnowsza pobrana z tej strony i dźwięku nie ma.

Dalem dla pewności sbtype=sbpro2 i też nic. Zobacz sam na gotową paczkę, którą dla testów wrzuciłem tutaj: http://olesio.eu/77_test.rar - z góry dzięki za pomoc. Wątpie żeby wina w niedziałaniu muzyki była w systemie czy kompie, bo w innych grach dźwięk mam. Tuaj pomóc może tylko bardzo specyficzna konfiguracja, a ta od 0.74 nie pomaga.

Dlatego liczę na confa od Ciebie, a najlepiej archiwum ze wszystkim. Żeby mieć pewność, że nie mam skopanej wersji gry. Ewentualnie, że jakoś inaczej tworzyłeś confa. Chcę odtworzyć identyczne warunki dla działania gry jeśli chodzi o DOSBox.

2015-02-08T00:43:47+01:00

Ok, wszystko działa. Mam winnego. Po prostu nie można pliku !start.exe spakować, bo nawet pod DOSBox SVN nie będzie wtedy dźwięku. Jakby co nowa wersja, którą polecam pobierać jest pod tym samym linkiem http://olesio.eu/olesiolab/7_dni_i_7_no ... olesio.rar - niestety mała wiedza uniemożliwia mi pominięcie ekranu setupu tak jak byśmy od razu klikali na "Start".

Także zrobłem jak umiałem. Czyli kliknięcie obojętnie którego elementu uruchamia grę i jest zawsze załączony Sound Blaster. Oczywiście gra jest złamana i pomija się scenka klikania do skatowania myszki, a także docs check. O można zawsze na luzie wchodzić do hotelu.

-- 08 Lut 2015, 00:43 --

No jednak nie taka ze mnie lama. Skok do odpowiedniego miejsca pominął setup. Link do gry jest taki sam: http://olesio.eu/olesiolab/7_dni_i_7_no ... olesio.rar - czyli jak w pierwszym postcie. Dopracowałem config i nazwałem opisowo testowe dwa save'y.

Niestety po latach stwierdzam, że nie wiem dlaczego kiedyś podobała się mi muzyka z tej gry w czasach gdy miałem chyba już Pentium 200 MMX, a może to jeszcze była era 386/486. Nieważne. Gra w smie jest nieco crapowata, muzyka zapętlona i taka nijaka. Kiedyś były też inne myszki, człowiek napierdzielał żeby "scena seksu" się zakończyła happy endem. A teraz to bym myszke rozwalił a bym nie doklikał. Także dobrze, że poza kompletnie pominiętym docs checkiem jest też pominięte niszczenie myszki.

2015-02-08T17:12:13+01:00

No wiesz, ale przykładowo ja z ciekawości chciałem sprawdzić jak to w tej grze wygląda, więc może lepiej byłoby zostawić te scenki? Albo dodać możliwość ich pominięcia.
Samo zabezpieczenie jest faktycznie wredne, więc fajnie, że go już nie ma, ale pomijanie scenek to wg mnie wycinanie kontentu gry :P

2015-02-08T20:04:25+01:00

Przekonałeś mnie. Poprawiłem tak, że pasek "postepu" się nie zmniejsza. Oraz jest prawie na maksimum. I kiedy napatrzymy się już na tę "scenę seksu". To wystarczy raz kliknąc lewym przyciskiem myszki i raz prawym. Uwaga gra tylko dla dorosłych :) Link do downloadua t aki sam jak w poprzednich postach. Grę perfekcyjnie popatchowałem i temat raczej uważam za zakończony. Życzę miłego grania :)

Return to Laboratorium olesia