Archiwum Zakładowe

Coż to za dział?

Tutaj olesio publikuje efekty swojego modzenia z kodem. Zajrzyj - a może trafisz na jakąś wyjątkową pozycję.
olesio Hello.

Za namową Anthroxa postanowiłem pogospodarzyć we własnym subforum. Postaram się tutaj w miarę możłiwości wrzucać różne PeCetowe ciekawostki. Jak "poprawione" przez siebie gry na bazie niedopracowanych cracków i inne takie. Każdy wytwór mojego "laboraratorium" będzie w osobnym wątku. Mam nadzieję, że to co tutaj wrzucę i czym się podzielę, nie przepadnie w czeluściach Internetu. Mój tutorial o inżynieri wsteczenj i reversingu WinRipper się pewnie wszystkim przejadł. A jako, że ten dział ma mieć też walor poznawczo edukacyjny, poniżej krótki tutorial, który nauczył mnie właśnie jak poprawiać cracki w dosowych gierkach. Autor tego filmiku jest moim i Anthroxa idolem. Jego wiedza, sposób artykułowania zdań oraz niezwykle trafne nadanie tytułu dla potencjalnych osób szukających materiałów o reversingu na Internecie są godne podziwu i pozazdroszczenia. Poważnie :) Ok, to wkeljam link i do następnego posta.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/laboratorium-olesia/coz-to-za-dzial-t2923.html
2013-09-22T02:42:02+01:00
Hello.

Za namową Anthroxa postanowiłem pogospodarzyć we własnym subforum. Postaram się tutaj w miarę możłiwości wrzucać różne PeCetowe ciekawostki. Jak "poprawione" przez siebie gry na bazie niedopracowanych cracków i inne takie. Każdy wytwór mojego "laboraratorium" będzie w osobnym wątku. Mam nadzieję, że to co tutaj wrzucę i czym się podzielę, nie przepadnie w czeluściach Internetu. Mój tutorial o inżynieri wsteczenj i reversingu WinRipper się pewnie wszystkim przejadł. A jako, że ten dział ma mieć też walor poznawczo edukacyjny, poniżej krótki tutorial, który nauczył mnie właśnie jak poprawiać cracki w dosowych gierkach. Autor tego filmiku jest moim i Anthroxa idolem. Jego wiedza, sposób artykułowania zdań oraz niezwykle trafne nadanie tytułu dla potencjalnych osób szukających materiałów o reversingu na Internecie są godne podziwu i pozazdroszczenia. Poważnie :) Ok, to wkeljam link i do następnego posta.

2013-09-25T07:38:13+01:00

Re: Coż to za dział?

Elo.. jak lecisz Ole$ z tymi polskimi gierkami to może "Adasia i Pirata Barnabe" dasz radę zapodac.. mam oryginały 1 i 2 jak coś.. aha i może Lwa Leona?.. pozdr

2013-09-25T12:18:19+01:00

Myślę, że nie będzie problemu, bo grałem w te gry i jeżeli są zabezpieczone, to olesio bez problemu zdejmie cd check'a. A co - nie są złamane?
Sam chętnie zagrałbym w obie części Barbany, bo swego czasu zagrałem tylko w demko z Komputer Świat Gry :D

2013-09-25T16:31:34+01:00

@AdamZeku: musiał bym mieć te gry. Nie wiem jak są zabezpieczone. Co do Lwa Leona to spoko, mogę wrzucić wersję DosBOX'ową z emulowanym katalogiem jako płytą, a wszystko działa raczej ok. Sam kiedyś kupiłem tę grę na allegro u kogoś, bo była wcześniej nie dostępna. A kiedy wrzuciłem na peba, ludzie się rzucili i już gra, jak mozna się domyśleć była w mnóstwie innych miejsc.

Return to Laboratorium olesia