Archiwum Zakładowe

Desert Strike PC - proper cracked.

Tutaj olesio publikuje efekty swojego modzenia z kodem. Zajrzyj - a może trafisz na jakąś wyjątkową pozycję.
olesio Cześć.

Wiadomo, że Amigowa wersja tej gry rulez. Jednak jeżeli ktoś z Was chciałby pograć w wersję PC, z ładnie pominiętym przeze mnie dox checkiem. To gotowa do uruchomienia gra, ze skonfigurowanym DosBOX'em jest na: http://olesio.eu/olesiolab/desert_strik ... olesio.rar

Wrzucam, bo sobie grzebałem przy tej grze, a że dawno nic nie zapodowałem tutaj, no to macie ;)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/laboratorium-olesia/desert-strike-pc-proper-cracked-t3342.html
2014-03-02T19:16:46+01:00
Cześć.

Wiadomo, że Amigowa wersja tej gry rulez. Jednak jeżeli ktoś z Was chciałby pograć w wersję PC, z ładnie pominiętym przeze mnie dox checkiem. To gotowa do uruchomienia gra, ze skonfigurowanym DosBOX'em jest na: http://olesio.eu/olesiolab/desert_strik ... olesio.rar

Wrzucam, bo sobie grzebałem przy tej grze, a że dawno nic nie zapodowałem tutaj, no to macie ;)

2014-03-02T20:48:21+01:00

Re: Desert Strike PC - proper cracked.

Padłeś? Powstań!! Jakiś trainer może? :P Fajnie, że wrzuciłeś ;)

2014-03-02T23:39:30+01:00

Nad trainerem pomyśle. Grę o ile pamiętam łatwo można ogarnąć pod Cheat Engine. A i zdaje się były też jakieś cheaty do wersji PC.

2014-03-03T02:36:53+01:00

2014-03-03T11:52:31+01:00

Pogralem chwilke, dzwiek fatalny, lepszy scrolling ekranu i w zasadzie to tyle. ;)

2014-03-03T16:00:30+01:00

Taka uwaga ode mnie:
dźwięku dla Rolanda MT-32 nie ustawia się bez dosboxa z patchem na jego emulację i romów bo brzmi do niczego, np. build ykhwong czy jakoś tak. Z emulacją jest różnie, brzmi raz lepiej, raz gorzej ale pod gołego dosboxa wyłącznie Sound Blaster / General MIDI / Roland MPU-401.

2014-03-03T19:28:15+01:00

@bebokus: tutaj się zgadzam z Tobą. Najfatalniej imo chyba brzmi dźwięk działka pokładowego.

@adiq22: dzięki za uwagę. Ustawiłem tak dźwięk, bo był lepszy. A gra oczywiście chowa się przy wersji Amigowej. Jednak wstawiłem ją, bo jest po moich "poprawkach", które sobie ćiwczę pod Dos'em. Ponieważ JugoBox ma wiele minusów, wolno się ładuje, odpala niewiadomo po co jakąś usługę w tle, chyba po to żeby wyczyścić %TEMP% z wypakowanego tam ze swoich zasobów DosBOX'a i inne niedogodności. Fajnie, że ktoś coś chciał zrobić swojego. Ale nie ustrzegł się imo wielu błędów.

2014-03-03T20:19:09+01:00

A gra oczywiście chowa się przy wersji PC.

Nie miałeś na myśli wersji Amigowej?

2014-03-03T21:50:38+01:00

Tak, poprawiłem. Sorry. Oczywiście miałem na myśli, że chowa się wersja PC przy Amigowej, bo to oczywiste :)

2014-03-03T22:09:57+01:00

Ale takie Syndicate to juz wymiata :) W wersji PC of crouse.

2014-03-04T07:14:54+01:00

Ale takie Syndicate to juz wymiata :) W wersji PC of crouse.

Czy ja wiem? Grafika jedynie bardziej przejrzysta na pc i to wszystko, ale bardziej klimat trzyma na Amidze moim zdaniem.

2014-03-04T11:24:50+01:00

Gorszy dźwięk, animacja też średnio na jeża wypada przy Amigowej wersji (wystarczy spojrzeć choćby na obracające się łopatki śmigieł), ale za to jest płynniejsze przesuwanie ekranu i lepsze sterowanie. Na wersji PC można spokojnie lecieć bokiem bez konieczności strzelania. Poprawia to komfort celowania i daje duże możliwości na uniki. Na Amidze zdaje się taka sztuczka nie była możliwa. Chyba że coś poplątałem... :/ W sumie też dawno gra nie była ogrywana.

Return to Laboratorium olesia