Archiwum Zakładowe

DOSowe Terminatory: Future Shock, Rampage i SkyNet

Tutaj olesio publikuje efekty swojego modzenia z kodem. Zajrzyj - a może trafisz na jakąś wyjątkową pozycję.
olesio Cześć.

Pod adresem: http://olesio.eu/olesiolab/terminators_dosbox.rar znajduje się gotowa do odpalenia przez odpowiednie batche w podkatalogach z tytułami kompilacja trzech gier FPS z Terminatorem w roli głownej. Z poprawionym DosBOXem.

W skład kompilacji wchodzą wymienione w tytule posta Terminatory: Future Shock (z wymaganym obrazem płyty *.img), Rampage (z idealnie pominiętym przeze mnie docscheckiem i "fingerprintem TheCompany" w intrze ;) I Terminator SkyNet.

Aby się dłużej nie rozpisywac, bo jeszcze Elmek tutaj zajrzy, zobaczy że "ściana tekstu" i pikawa skoczy ;) Miłego grania :)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/laboratorium-olesia/dosowe-terminatory-future-shock-rampage-skynet-t3375.html
2014-03-17T23:44:05+01:00
Cześć.

Pod adresem: http://olesio.eu/olesiolab/terminators_dosbox.rar znajduje się gotowa do odpalenia przez odpowiednie batche w podkatalogach z tytułami kompilacja trzech gier FPS z Terminatorem w roli głownej. Z poprawionym DosBOXem.

W skład kompilacji wchodzą wymienione w tytule posta Terminatory: Future Shock (z wymaganym obrazem płyty *.img), Rampage (z idealnie pominiętym przeze mnie docscheckiem i "fingerprintem TheCompany" w intrze ;) I Terminator SkyNet.

Aby się dłużej nie rozpisywac, bo jeszcze Elmek tutaj zajrzy, zobaczy że "ściana tekstu" i pikawa skoczy ;) Miłego grania :)

2014-03-18T10:55:46+01:00

Re: DOSowe Terminatory: Future Shock, Rampage i SkyNet

Już skoczyła jak to zobaczyłem. Trainery dorzuć i będzie cacy. Pamiętaj do każdej gry dorzuć trainera.

2014-03-19T02:47:35+01:00

Fajne gry. :ok1:
Terminator Skynet i Future Shock podobają mi się. Rampage jest jakiś taki ułomny, bo przypomina mi Cytadelę, strasznie prostacka gra, może musze pograć w to dłużej.
W skynecie i Future Shock musiałem mocno zwiększyć ilość cykli procesora bo na pełnym ekranie w rozdziałce 640 na 480 myszka trochę lagowała. Jednak po tym zabiegu muzyka w Skynet zwolniła mocno, ale gra zrobiła się płynniejsza i to mocno. Nie wiem czy Dosbox nadaje się do emulacji gier, które kiedyś wymagały Pentiuma do normalnej płynności ?
Jak gram w Skynet i Future Shock w rozdzielczości 320 na 200 to chodzą płynnie i dobrze. Ale w 640 na 480 już nie i trzeba mocno zwiększyć ilość cykli.

Quarantine 2 nie działa mi tzn. po odpaleniu mam czarny ekran.
Ogólnie mówiąc podobają mi się twoje wstawki
i chce przetestować jeszcze inne. ;)

2014-03-19T02:54:24+01:00

Co do emulacji ja na ogół daje prędkośc fixed 50000 (aż). Dlatego pewnie wymagany mocniejszy komp, żeby to nie lagowało. Chodzi głownie o szybkie wczytywanie się. Co do trainerów Elmuś to może w przyszłości, nie takie łatwe jest pisanie TSRów pod DOS'em mimo iż mam pewne szablony to nie wiem czy wszystko da się ustalić tak by była na przykład nieśmiertelność. Być może są jakieś trainery albo cheaty na sieci, alenie szukałem.

Natomiast co do Road Warior to bardzo dziwne, bo masz czarny ekran. Albo coś wpływa na pracę mojego loadera wywołującego DosBOX z confem w pliku game.conf albo nie wiem co. Czarny ekran może być przez chwilę przed levelem na arenie ale przez chwilę. Cięzko mi coś więcej dopomóć zdalnie. Możesz spróbować dopasować config. Może coś wymodzisz.

Return to Laboratorium olesia