Archiwum Zakładowe

Jack Orlando A Cinematic Adventure: Directors Cut

Tutaj olesio publikuje efekty swojego modzenia z kodem. Zajrzyj - a może trafisz na jakąś wyjątkową pozycję.
olesio Na prośbę Roniego wrzucam tę grę. Wystarczy rozpakowac. Zaimportować plik *.reg do rejestru lub uruchomić batcha, ktory zrobi to samo. Wpisy w rejestrze są potrzebne, aby gra miała muzykę w tle jak i kwestie mówione plus napisy. Nie tworzyłem setupu w NSIS, ponieważ czasem NSIS głupieje. A tak macie wgląd w rara i wszystko jasne. Gra działała oryginalnie bez CD, olewając nawet czasem ściezkę w rejestrze, którą lepiej zostawić jako .\ czyli aktualny katalog. Jednak gra potrafiła pokazać MessaheBox z informacją o potrzebie włożenia nośnika bez litery. Także w kodzie exeka wszystkie odwołania do ustalanego napędu z :\ zostały zamienione na .\ - miłego grania. A plik znajduje się pod adresem: http://olesio.eu/olesiolab/jack_orlando_pl.rar i na pewno nie potrzeba dla tej gry DosBOX'a jak chciał Roni. Oryginalna wstawka w ISO pochodzi z darkwarezów, bo nie będę doładowywał złodzieją z extragier transferu, którzy wrzucają tam i zarabiają na moich dawmocyh wstawkach :/ Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/laboratorium-olesia/jack-orlando-cinematic-adventure-directors-cut-t3346.html
2014-03-03T21:59:09+01:00
Na prośbę Roniego wrzucam tę grę. Wystarczy rozpakowac. Zaimportować plik *.reg do rejestru lub uruchomić batcha, ktory zrobi to samo. Wpisy w rejestrze są potrzebne, aby gra miała muzykę w tle jak i kwestie mówione plus napisy. Nie tworzyłem setupu w NSIS, ponieważ czasem NSIS głupieje. A tak macie wgląd w rara i wszystko jasne. Gra działała oryginalnie bez CD, olewając nawet czasem ściezkę w rejestrze, którą lepiej zostawić jako .\ czyli aktualny katalog. Jednak gra potrafiła pokazać MessaheBox z informacją o potrzebie włożenia nośnika bez litery. Także w kodzie exeka wszystkie odwołania do ustalanego napędu z :\ zostały zamienione na .\ - miłego grania. A plik znajduje się pod adresem: http://olesio.eu/olesiolab/jack_orlando_pl.rar i na pewno nie potrzeba dla tej gry DosBOX'a jak chciał Roni. Oryginalna wstawka w ISO pochodzi z darkwarezów, bo nie będę doładowywał złodzieją z extragier transferu, którzy wrzucają tam i zarabiają na moich dawmocyh wstawkach :/

2014-03-03T23:22:49+01:00

Re: Jack Orlando A Cinematic Adventure: Directors Cut

Dzięki Olesio, już się biorę na testy. :-P :-P :-P

-- 03 Mar 2014, 23:22 --

Hmmm nie mam ani muzyki ani dialogów totalna cisza. plik .reg zarejestrowany.

2014-03-04T00:05:36+01:00

Hmmm, to nie wiem. U mnie jest ok. Może to co się dodaje do rejestru to jednak dane unikatowe dla urządzenia w systemie (bo w rejestrze są same hexy). W takim razie musisz chyba pobrać jednak iso z hostingów i zainstalować debilnym instalatorem który nie pozwala w trakcie swojej pracy przełaczyć mi na inne okno. Może to pomoże jakoś. Link dostałeś na GG. Ewentualnie, jeśli masz włączone UAC, to być może nie da się nic dopisać do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE.

Innych pomysłów nie mam. Ja nie mam muzyki, mowy i napisów tylko wtedy gdy nie ma wpisu w Config w Rejestrze. Bo myślałem też, że ważne jest uruchamianie z pod Total Commandera, bo tak zwykle robię. Ale przeciągnięcie exeka jako skrót na Pulpit też mi prawidłowo uruchomiło grę. Także jeślinic nie pomoże to zainstaluj z tego ISO na próbę, pewnie masz tam dostęp do czegoś co obsługuje hostingi bo nie samymi nędznymi w większości jeśli chodzi o starsze gry torrentami żyje człowiek.

Jeśli nie masz to najwyżej zatarfam jeszcze raz ISO jeśli chcesz i zapodam do siebie. Bo jeżeli po instalce Ci wszystko zadziała ok. To ewentualnie podmienisz sobie tylko exek z mojego rara. Ewentualnie robiąc jego kopię pod inną nazwą. Po to żebyś nie miał wkurzającego monitu o nieokreślony napęd, po którym i tak gra rusza.

2014-03-04T16:23:04+01:00

Wystarczyło mnie poprosić. Też mam Jacka Orlando DC z gazety Play.
Wszystko działa i nie trzeba żadnych *.reg wklepywać.

2014-03-04T16:36:48+01:00

Roni poprosił mnie o pomoc na GG. Tylko sugerował coś, że do tej gry niby trzeba DosBOXa. Pomogłem więc jak potrafiłem, Może i jest wersja bez konieczności dodawania czegokolwiek do Rejestru. Jeżeli taką masz, to możesz się podzielić. Może Roniemu będzie działać lepiej. U mnie, jak wspomniałem, ta wstawiona działa ok.

2014-03-04T17:01:51+01:00

Jak roni sobie nie poradzi to mogę upnąć.

2014-03-05T20:44:55+01:00

No możesz tu upnąć, z ciekawości zobaczę jak działa bez wpisu w Rejestrze. I czy nie pluje się o brak dysku.

-- 05 Mar 2014, 20:43 --

Aktualizacja. Gdyż jeden wielbiciel kotów, podpowiedział mi, co jest przyczyną niedziałania dźwięków i napisów w tej grze. Problem występuje na systemach 64 bitowych. Po prostu należy mieć jakby lustrzany wpis w kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node - także plik .reg został poprawiony. Można śmiało pobierać całość lub sam plik o treści dołaczonej tytaj zapisać na dysku jako cośtam.reg :) A i doniesiono mi również, że pakując 7-zipem zmniejszył bym plik o 100 MB, ale to chyba i tak z w miarę szybciej działającego adresu niż za free z hostingów albo torrentów z 1 seedem na neostradzie, pobierać ode mnie. Wolę RAR'a, do obsługi 7 zipa trzeba instalować plugin pod TotalCmd lub sam program, a ja wolę i dla mnie wystarczający jest WinRAR, "walający" się po dysku ;)

Code: Select all

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\TopWare Poland]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\TopWare Poland\Jack Orlando]
"Directory"=".\\"
"InWindow"=dword:00000000
"EasyVer"=dword:00000000
"Config"=hex:01,00,01,00,01,00,01,00,01,00,23,00,20,00,40,00,00,00,00,00,01,00,\
  01,00,00,3a,5c,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\TopWare Poland]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\TopWare Poland\Jack Orlando]
"Directory"=".\\"
"InWindow"=dword:00000000
"EasyVer"=dword:00000000
"Config"=hex:01,00,01,00,01,00,01,00,01,00,23,00,20,00,40,00,00,00,00,00,01,00,\
  01,00,00,3a,5c,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00

2014-03-05T20:54:05+01:00

olesio wrote:Aktualizacja. Gdyż jeden wielbiciel kotów, podpowiedział mi

Co się tajniaczysz - powiedz wprost, że Janusz potwierdził, to co od dawna wiadomo - niby udaje, że ma wyj*bane na TC, a włazi z partyzanta.

2014-03-05T20:55:15+01:00

No ja napisałem tak, że chyba nie ma wątplwości o kogo chodzi ;) To nie miała być taka niepunktowana zgadywanka. Jak w innym istniejącym tutaj temacie ;P

Return to Laboratorium olesia