Archiwum Zakładowe

Kajko i Kokosz (PC floppy ver) - czy na pewno perfect crack?

Tutaj olesio publikuje efekty swojego modzenia z kodem. Zajrzyj - a może trafisz na jakąś wyjątkową pozycję.
olesio Cześć.

Moich wywodów ciąg dalszy ;) Pod adresem: http://olesio.eu/olesiolab/kajko_i_koko ... dosbox.rar znajduje się ta gra w wersji PC. Nie udało mi się póki co pobrać wersji CD, ale ona ma badziewny dubing anyway. Dlatego zosańmy przy niej. Grę tę specjalnie pobrałem i zainteresowałem się nią, po objrzeniu letsplayi z The Neverhood zagajmera o nicku manogame. Ma on też na swoim kanale LetsPlay z Kajko i Kokosz. Z owego LetsPlaya wynikało, że gra ta ma jakiś bug nie pozwalający rozpocząć gry po kliknięciu na "Nowa gra", Dorwałem więc grę w swoje łapska i połamałęm według mnie perfekcyjnie dzieki temu, że cracknięta wersja dała się łatwo rozpakowac. A w katalogu z grą pozostawiony był jej oryginalny plik. Więcej objaśnione jest przy wyborze gry (polecam wciśnąc 1). A wcześniej przeczytać moje wywody po ingliszu łamanym [ale nie zcrackowanym ;)]. Gra nie pokazuje w ogóle DoxChecka, działa po unpacku i pozwala kliknąc skutecznie na "Nowa gra" bez wykrzaczania. Nie wykrzacza się też po unpacku w Intrze, co działo się ze zcrackowaną. Jednak tutaj prośba do wytrwałych. W wolnej chwili spróbujcie ją przejśc abym miał pewnośc czy nie ma jakichś jeszcze pominiętych przeze mnie checków, które by grę zamykały. Bo wszystkich bajtów zmienionych przez nieznaną mi grupę lub crackera, nie można pozostawić, ponieważ inaczej będą bugi.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/laboratorium-olesia/kajko-kokosz-floppy-ver-czy-pewno-perfect-crack-t2926.html
2013-09-22T03:07:31+01:00
Cześć.

Moich wywodów ciąg dalszy ;) Pod adresem: http://olesio.eu/olesiolab/kajko_i_koko ... dosbox.rar znajduje się ta gra w wersji PC. Nie udało mi się póki co pobrać wersji CD, ale ona ma badziewny dubing anyway. Dlatego zosańmy przy niej. Grę tę specjalnie pobrałem i zainteresowałem się nią, po objrzeniu letsplayi z The Neverhood zagajmera o nicku manogame. Ma on też na swoim kanale LetsPlay z Kajko i Kokosz. Z owego LetsPlaya wynikało, że gra ta ma jakiś bug nie pozwalający rozpocząć gry po kliknięciu na "Nowa gra", Dorwałem więc grę w swoje łapska i połamałęm według mnie perfekcyjnie dzieki temu, że cracknięta wersja dała się łatwo rozpakowac. A w katalogu z grą pozostawiony był jej oryginalny plik. Więcej objaśnione jest przy wyborze gry (polecam wciśnąc 1). A wcześniej przeczytać moje wywody po ingliszu łamanym [ale nie zcrackowanym ;)]. Gra nie pokazuje w ogóle DoxChecka, działa po unpacku i pozwala kliknąc skutecznie na "Nowa gra" bez wykrzaczania. Nie wykrzacza się też po unpacku w Intrze, co działo się ze zcrackowaną. Jednak tutaj prośba do wytrwałych. W wolnej chwili spróbujcie ją przejśc abym miał pewnośc czy nie ma jakichś jeszcze pominiętych przeze mnie checków, które by grę zamykały. Bo wszystkich bajtów zmienionych przez nieznaną mi grupę lub crackera, nie można pozostawić, ponieważ inaczej będą bugi.

2013-09-22T10:39:01+01:00

Re: Kajko i Kokosz (PC floppy ver) - czy na pewno perfect cr

z Twoimi tekstami jest jak z assemblerem - fajnie wygląda, ciekawie się czyta, patrzy się w to jak w obraz, ale ni w ząb nie fersztejen ;) :-) .

p.s. taki żart :haha:

2013-09-22T17:18:20+01:00

Re: Kajko i Kokosz (PC floppy ver) - czy na pewno perfect cr

Spoko, a czego konkretnie nie rozumiesz. Ja tutaj nie zamierzam uczyć asma, bo sam mam o nin nikłe pojęcie. Tylko tyle co pomaga mi zcraczyć proste w miarę zabezpieczenia. Przy okazji jeszcze raz proszę, jeśli ktoś z Was ma czas i chęci, to spróbujcie przejść tę złamaną PCtową wersję (wciskając klawisz "1" już przy uruchamianiu) po odpaleniu start.bat. Jestem ciekawy, czy nie ma problemów i jakichś wykrzaczeń z gry przez niezłamane przeze mnie sprawdzenia, bo jedno takie następuje przy wyborze "Nowa gra" w meny głownym. I je złamałem tak by mozna było wybrać właśnie tę opcję. Wcześniej nie było to wcale możłiwe przez nieprawidłowe zmiany w bajtach w exeku, przez nieznaną dla mnie grupę/osobę.

Return to Laboratorium olesia