Krainie Kajko i Kokosz w krainie Borostworó - wersja CD
Pod adresem: http://olesio.eu/olesiolab/kik_cd_dosbo ... olesio.rar
znajduje się wersja CD tej gry. Głosy są tragiczne, ale wrzucam ponieważ link na starejpolskiejszkole jak pewnie wiecie prowadzi do megaupload, czyli aktualnie do nikąd
Niestety tauri5 nie dał mi jeszcze info, czy znalazł dla mnie tę grę, więc poświeciłem 4 PLN na pobranie z extragier. A co mi tam. Trudno
Jednak nadal poszukuje Liga Polska Manager 95 pod DOS'a. Spatchowanie tego nie było takie trudne. A wiadomo, że po co nam komiks w postaci programu, jeśli na sieci są eleganckie cbry/pdfy/jpegi zeskanowanych komiksów. A tak wrzuciłem wszystko w jeden rar, bo NSISem nie chciałem robić instalki. Ponieważ bywa, że instalka NSISa się blokuje przez proces svchost nawet po jej pomyślnym zamknięciu. I nie wiem jak tego się ustrzeć. W jednych instalkach się to zdarza, a w innych nie. Na forum supportu nic mi nie wyjaśnili. Natomiast instalator extragier to jakaś porażka. Ostrzegają, że pasek może się zaciąć. Zdarza się mu uruchomić grę, nawet jeśli odznaczyliśmy taką opcję. Poza tym podejrzewam, że albo podpatrzono ode mnie ten "myk", bo ja na niego zostałem naprowadzony pobierając kiedyś skądś jakąs grę z DosbOX'em. Mianowicie Panowie [?] tamtejści w katalogu z grą umieszczają podkatalog GAME z właściwymi danymi. I to rozumiem - ok. Ale po cholere późnej reszte plików pchać do głownego. Bardziej pr0 jest zrobić podkatalog jeszcze dla DosBOX'a. Dodatkoowo ja dla niektórych gier piszę prosty launcher w Delphi, ktory pozwala na schowanie zbędnej nam konsoli DosBOX'a. A jeżeli już robimy odpalanie batchem, to należy znać polecenie nowszych Windowsów o nazwie start, które pozwoli odpalić program w tle i zamknie batcha, a nie że wisi nam cmd. Dobra, koniec rozpiski - grajcie i śmiejcie się z pr0 dubignu, tak pr0 jak extragry. Ale nie chę hate'ówać. Ważne, że ktoś udostępnia pare gier. Ale jak widać podejśćie, hajs hajs mejk many many, wonga kom. Tylko się nachapać, a dopieścić releasy i ładnie pocrackować to już muszę ja 
znajduje się wersja CD tej gry. Głosy są tragiczne, ale wrzucam ponieważ link na starejpolskiejszkole jak pewnie wiecie prowadzi do megaupload, czyli aktualnie do nikąd