Archiwum Zakładowe

Przygody Prosiaczka Kwika: Tajemnice ludzkiego ciala.

Tutaj olesio publikuje efekty swojego modzenia z kodem. Zajrzyj - a może trafisz na jakąś wyjątkową pozycję.
olesio Kolejna gra, tym razem edukacyjna. Umieściłem ją również na prośbę Anthroxa pod adresem: http://olesio.eu/olesiolab/kwik_tlc.rar - tę grę również dostarczył mi swego czasu Anthrox. Jej "zabezpieczenie" jest żadne. Wystarczyło wyedytowac pliki - zdaje się ze ścieżką i już gra chodziła bez płyty. Dawno ją paczowałem, więc dokładnie nie pamiętam. Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/laboratorium-olesia/przygody-prosiaczka-kwika-tajemnice-ludzkiego-ciala-t2933.html
2013-09-24T22:44:48+01:00
Kolejna gra, tym razem edukacyjna. Umieściłem ją również na prośbę Anthroxa pod adresem: http://olesio.eu/olesiolab/kwik_tlc.rar - tę grę również dostarczył mi swego czasu Anthrox. Jej "zabezpieczenie" jest żadne. Wystarczyło wyedytowac pliki - zdaje się ze ścieżką i już gra chodziła bez płyty. Dawno ją paczowałem, więc dokładnie nie pamiętam.

2013-09-25T00:43:11+01:00

Re: Przygody Prosiaczka Kwika: Tajemnice ludzkiego ciala.

Mogę porównać, w sumie mam komplet Kwików kupionych z MarkSoft, ale jarmułka mi spadła, co oceniłem za zły znak i tylko jedna część z 5 została przekazana olesiowi.

Moja ocena:
Przygody Prosiaczka Kwika - Świat Zwierząt (pierwsza część, niezbyt dopracowana, ale uczy)
Przygody Prosiaczka Kwika - Rośliny i Owady (ocena podobna jak wyżej)
Przygody Prosiaczka Kwika - Zaginiony Świat (najbardziej wypasiona część ze wszystkich)
Przygody Prosiaczka Kwika - Powrót do Przyszłości (jest to sequel Zaginionego Świata, niestety nie jest już tak dopracowana - brakuje wielu przyjemnych elementów, które gościły w prequelu)
Przygody Prosiaczka Kwika - Tajemnice ludzkiego ciała - ostatnia, a zarazem dopracowana część Przygód Kwika. Nie tak dobra jak Zaginiony Świat, ale jak sami możecie ocenić - solidna)

Jeśli bylibyście zainteresowani kompletem mogę zgrać płytki, ale warunek jest jeden. Nie chcę, aby ten "biały kruk" trafił na warezy. No chyba, że dodamy jakieś pliki tekstowe, bo nie lubię jak niewdzięczne pijawy p2p odzierają TC z creditsów :)
Chciałbym się mylić, ale wszystkie "Tajemnice ludzkiego ciała", które możecie znaleźć na chomikach i pebach to nasz rls, tylko odarty z creditsów... :-)

2013-09-25T04:40:55+01:00

Jak widzisz w archiwum z Kwikiem jest nasz stare nfo. A jeżeli wcześniej tego nie było na sieci, to pierwszy wrzuciłem to na PEB'a z linkami na HotFile, bo poza kiedyś kupionym rapidshare, które wygasło. Nie używałem żadnych innych hostingów kiedy udostępniałem coś na forach. Jeżeli chciałbyś się zabezpieczyć przed lamkami, co to roześlą po necie taką wstawkę, to nawet ustawianie haseł typu thecompany.pl i dodanie ich do nazwy pliku, nic nie da. Bo cwaniaki przepakują to i wrzucą ponownie jako własne wstawki. Jedyne co można bylo by wykombinować, to modyfikacja grafik i wstawka logo. Nie wiem jednak jak jest w przypadku tej gry. Czy grafika i tak nie jest na wierzchu albo jako dane scalone w innych plikach. Niestety nic nie zrobimy z tym, że ludzie udostepniają. Raz mi się tylko zdarzyło, o czym Tobie wspominałem, że jakiś Amigowiec (miał logo biongballa w avatarze, nicka nie pamiętam, można sprawdzić). Wystawił na inne hostingi Wacki połamane przeze mnie, ale o tym kto połamał wspomniał, to samo o dziwo na torrenty.org też wspomniano, chyba że to tam Roni twrzucił tak opisane. Także są jeszcze porządni ludzie. Ale nie oszukujmy się 90% graczy, pobierających piracką gierke, nie interesuje się kto to złamał, ważny jest efekt.

2013-09-25T12:18:52+01:00

Sęk w tym, że Ty wrzuciłeś nfo nie na iso, a do rar'a - a lamki wrzucają tylko ISO :-)
Nie chodzi już o to, nfo powinno się wrzucić na iso, bo cwaniak po prostu to przeoczy / nie będzie chciał naruszać oryginalnego rls.

2013-09-25T16:29:49+01:00

Wrzucałem w rarze, a nie iso, bo moim celem jest zawsze - o ile to możłiwe, aby gra działała bez płyty czy jej obrazu. A z kombinacjami ludzi, zwanych dawniej lamerami, którzy przypisząc sobie czyjąś pracę niestety niewiele można zrobić.

2013-09-25T17:33:23+01:00

no to po prostu wsadzić nfo w dwóch miejscach. W katalogu głównym, ale i jakimś innym katalogu też. Istnieje bardzo duża szansa, że cutter przeoczy dodatkowy plik ;)

2013-09-26T11:27:58+01:00

Szkoda że gra nie uruchamia się na całym ekranie, tylko w okienku na środku. Można to jakoś dostosować do pulpitu?

2013-09-26T14:17:28+01:00

Gra powinna działać na pełnym ekranie - tak było od zawsze. Kojarzę jednak, że potrafiła mi się odpalić w oknie.
Może spróbuj wybrać tryb kompatybilności 640x480?

Return to Laboratorium olesia