Kolejna gra, tym razem edukacyjna. Umieściłem ją również na prośbę Anthroxa pod adresem: http://olesio.eu/olesiolab/kwik_tlc.rar - tę grę również dostarczył mi swego czasu Anthrox. Jej "zabezpieczenie" jest żadne. Wystarczyło wyedytowac pliki - zdaje się ze ścieżką i już gra chodziła bez płyty. Dawno ją paczowałem, więc dokładnie nie pamiętam.
Moja ocena:
Przygody Prosiaczka Kwika - Świat Zwierząt (pierwsza część, niezbyt dopracowana, ale uczy)
Przygody Prosiaczka Kwika - Rośliny i Owady (ocena podobna jak wyżej)
Przygody Prosiaczka Kwika - Zaginiony Świat (najbardziej wypasiona część ze wszystkich)
Przygody Prosiaczka Kwika - Powrót do Przyszłości (jest to sequel Zaginionego Świata, niestety nie jest już tak dopracowana - brakuje wielu przyjemnych elementów, które gościły w prequelu)
Przygody Prosiaczka Kwika - Tajemnice ludzkiego ciała - ostatnia, a zarazem dopracowana część Przygód Kwika. Nie tak dobra jak Zaginiony Świat, ale jak sami możecie ocenić - solidna)
Jeśli bylibyście zainteresowani kompletem mogę zgrać płytki, ale warunek jest jeden. Nie chcę, aby ten "biały kruk" trafił na warezy. No chyba, że dodamy jakieś pliki tekstowe, bo nie lubię jak niewdzięczne pijawy p2p odzierają TC z creditsów

Chciałbym się mylić, ale wszystkie "Tajemnice ludzkiego ciała", które możecie znaleźć na chomikach i pebach to nasz rls, tylko odarty z creditsów...