Archiwum Zakładowe

Target - No CD.

Tutaj olesio publikuje efekty swojego modzenia z kodem. Zajrzyj - a może trafisz na jakąś wyjątkową pozycję.
olesio Tym razem postaram się krócej. Pod poniższym adresem:
http://olesio.eu/olesiolab/target_cracked_by_olesio.rar

znajduje się "Target", który "służy do grania" i jest to stary polski FPS. CD Check kiedyś nie wiedziałęm jak obejśc. Ale jak ustaliłem, że sprawdzenie polega tylko na tym czy płyta w napędzie ma 12 tracków audio, to już wiedziałem czego szukać :)

Muzyka jakby ktoś wolał sobie posłcuhać jest zgrana do mp3ek do podkatalogu MUZYKA. A jak że by inaczej ;) Na plus dla kodera tej gry można zaliczyć fakt. Iż gra nie kaszani się z kolorami, jak inne z tego okrestu uruchamiane pod nowszymi systemami. Gra zawiera moj profil, bo nie chciało mi się ustawiać wszystkiego od zera, ale zawsze możecie go nadpisać i ustawić grę po swojemu. Oj, znowu ściana tesktu - sorry :P No to kończę i milego grania :)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/laboratorium-olesia/target-nocd-t2947.html
2013-09-26T08:05:40+01:00
Tym razem postaram się krócej. Pod poniższym adresem:
http://olesio.eu/olesiolab/target_cracked_by_olesio.rar

znajduje się "Target", który "służy do grania" i jest to stary polski FPS. CD Check kiedyś nie wiedziałęm jak obejśc. Ale jak ustaliłem, że sprawdzenie polega tylko na tym czy płyta w napędzie ma 12 tracków audio, to już wiedziałem czego szukać :)

Muzyka jakby ktoś wolał sobie posłcuhać jest zgrana do mp3ek do podkatalogu MUZYKA. A jak że by inaczej ;) Na plus dla kodera tej gry można zaliczyć fakt. Iż gra nie kaszani się z kolorami, jak inne z tego okrestu uruchamiane pod nowszymi systemami. Gra zawiera moj profil, bo nie chciało mi się ustawiać wszystkiego od zera, ale zawsze możecie go nadpisać i ustawić grę po swojemu. Oj, znowu ściana tesktu - sorry :P No to kończę i milego grania :)

2013-10-15T12:21:39+01:00

Re: Target - No CD.

A da się w tej grze wyłączyć autoaim? A tak poza tym to dzięki że zrobiłeś tą grę w takiej przystępnej wersji bo wątpię żebym odpalił nawet na XP oryginał, który mam gdzieś na płytce :D

2013-10-15T18:17:40+01:00

Nie kojarzę autoaimu w tej grze. Jeżeli w ustawieniach nic nie ma, a sam teraz nie widzę - to raczej nic nie zmienię. Też wolę grę w takiej wersji bez CD. Dodam tylko, że niestety jakieś buce z extragry.pl umieściły tę samą wersję jak tutaj, którą kiedyś uploadowałem na warezy. Nie po to łamię i udostępniam coś ogółowi, żeby później jakieś gimbusiarskie imo chciwe amatory, czerpały z tego zyski. Jeżeli pobraliście skądś mój twór (bo pewnie i Wacki na tej stronie i ewentualnie inne gry, które kiedyś mogłem udostępniać są ode mnie, ale nie będę kupował transaferu i nabijał im kabzę żeby się upewnić) to żądajcie od takich naciągaczy zwrotu pieniędzy, bo pobrali je za coś na co nie mieli przyzwolenia. Jeżli już piracimy abandonware, to nie bądźmy hipokrytami i nie żądajmy za to zapłaty.

2013-10-15T18:32:05+01:00

do sądu z łobuzami! :D widzę, że efekty pracy widać u Ciebie dość często ;) zagram z ciekawości, a tak zapytam: grasz może w Sensible Soccer?

2013-10-15T19:53:22+01:00

Nie jestem hipokrytą. Sam zpiraciłem grę, ale już nie do kupienia. Ale na takiej stronie, o której wspomniałem zero wzmianki - czyją jakby nie patrzeć pracę sobie przywłaszczono. Ponieważ nawet złamania tak prostego CD Checka chwilę trwa. Późnej wyrippowanie luzem ścieżek z obrazu płyty, spakowanie całości i wrzucenie początkowo nawet na zapomniany hotfile.com, gdzie mam konto, ale nie zarabiam na nim nic. Podanie tego na fora. Ale wiadomo lepiej podkraść i czerpać zyski. Nie chcę stawiania mi pomnika za życia za to, nie chcę partycypacji pewnie w i tak śmiesznie niskich wplywach za pobieranie. Ale trochę uczciwości i bycia fair. A nie pogoni za zyskiem :/ Jakoś exeki dla Was są za darmo, a utrzymanie domeny i strony też coś kosztuje. Wiadomo lepiej poprosić społecznośc o dotację raz na rok. Gdyby jednak jej nie było coś by się próbowało hostować byle by tylko było dla Was.

A co do SWOS'a. Dawno nie gralem online pod WinUAE Kaillera. Zaś w wersję PC nie gram raczej ze względu na wk***iająca fizykę. Połamałem to tylko, bo dostałem o to pytanie od ("profesora") bliszki ze swos.pl jakiś czas temu. A że dzięki wersji Hybrid bez zastosowania SWOS++ tylko totalna niemota nie umiała by odnaleźć podobnych opcodów w innych miejscach exeków od pozostałych wersji językowych, to dałem radę ;) Tym bardziej, że prawidłowych zmian do obejścia CD Checka i nie skopania audio nie było wiele. Jednak powracając do pytania. Zamierzam raczej wybrać się na kolejny offline do Wrocławia, ktory odbędzie się 16 listopada tego roku. Jeżeli masz możliwośc, polecam wejść na forum SWOS'a aby śledzić temat http://www.sensiblesoccer.de/forum/inde ... c=25313.30 po więcej informacji. Jeżeli będę miał urlop, a raczej sam go sobie ustalę i dotrę na miejsce będzie to mój czwarty turniej. Wszystkie we Wrocławiu, bo poza Polskę pojechać to za duże koszta. I nie jadę tam dla wyników, bo gram jak noga, chyba że już piwo działa to trochę lepiej mi idzie :)

I chcę wpaść tam po raz kolejny aby spotkać fantastyczną społecznośc. Która potrafi się integrować, czego wypadalo by również sobie życzyć tutaj, by czasem ktos poza wiadomą trójką chciał ruszyć tyłek na zlot i to we wcześniej wiadomych terminach, w na ogół fajnej letniej pogodzie, w na ogół dogodnym do dotarciu miejscu Polski. Także polecam wpadać na takie turnieje dla atmosfery i na zloty TheCompany oczywiście też :)

2013-10-15T20:06:00+01:00

A ja znalazłem właśnie przejście z portu USB na port Amigi chyba, skoczę w czwartek po joy'a z Amigi. Zobaczę czy działa. Na zloty niestety raczej będzie ciężko się wybrać. Tzw. chroniczny brak czasu.. Choć nie ma co mówić hop, może kiedyś się ruszę z dupskiem :D

Co do Target:
http://chomikuj.pl/woocash87/GRY/Target ... strzelanek) znalazłem na chomikuj, na allegro też, jeśli ktoś jest zainteresowany bliżej:
http://stare.e-gry.net/recenzje/target/pierwszy-polski-fpp

Zagrałem sobie. nawet nawet :) ale na dzisiejsze czasy już nie za bardzo. Autoaim masz na bardzo łatwym poziomie.

2013-10-16T07:26:45+01:00

Ja mam wersję płytkową akurat nie z extra gry tylko z jakiegoś pisma które już nie istnieje :P Chyba z Gry Komputerowe :P Chamsko na maksa że tak postąpili buraki jedne :/ A po czym szło poznać, że to akurat twoja wersja? Był profil olesio? Czy jakoś po kodzie, czy fakcie że ścieżki audio były wyripowane? Bo to można się z takimi sądzić tylko że raczej zaraz by wsiedli na ciebie że gry piracisz i łamiesz i rozprowadzasz po sieci :/ No niestety nie trzeba było wrzucać na wareza bo o stronce firmy to wątpię że takie buraki słyszały.
A co do autoaima to jest w opcjach coś takiego jak celowanie. Wyłączyłem to ale nadal jak przejadę mychą po wrogach to celownik sam się na nich namierza :/ Fakt, że z włączoną tą opcją celownik się namierza i zostaje na celu i zmienia kolor a po wyłączeniu tylko po przejechaniu po celu celownik się namierza a po mocnym odwróceniu się schodzi z celu no ale jednak psuje to nieco rozgrywkę :/ Jak nic się nie da z tym zrobić to trudno widać taka to już nasza produkcja była :P

2013-10-16T19:01:16+01:00

Szło poznać po tym, że gra działa bez CD/obrazu płyty, a muzyka była umieszczona do posluchania w podkatalogu Muzyka i plikach o nazwach "target_track_XX.mp3". A i nie chodzilo mi tutaj o pismo, bo te by pirata nie umieścilo raczej, tylko o tę stronę pod adresem: http://www.extragry.pl i z wrzuconej tam wersji mój profil zostal usunięty, także sterowanie i inne rzeczy należy sobie skonfigurować od zera samemu jeśli taka nasza wola. Co do wrzucenia na warezy, chciałem się podzielić, nie przewidzialem że jakieś barany będą chcieli zaraz na tym zarabiać.

2013-10-17T06:10:44+01:00

Ostro no to zhakować im tą stronkę trzeba i tyle! A jak jeszcze powiesz mi że trzeba gnojkom płacić za ściąganie gier od nich to już musowo jakiegoś hakiera będę szukał co by im ten cały grajdołek w 3 dupy wysadził!

Return to Laboratorium olesia