Gra działa oczywiście bez CD, pod nowszymi systemami. Tę grę wrzucałem już kiedyś na pewne warezy, ale stąd pobierze się wygodniej bez kupowania kont premium na hostingach lub długiego oczekiwania na pobieranie za darmo. Należy dodać, że oryginalna gra i tak na nowszych od Windows 98 systemach wyszła by po około 20 minutach do systemu, ponieważ funkcja sprawdzająca obecność prawidłowego CD w napędzie, nie działała ok na nowszych systemach.
Także wszystko to zostało poprawione. Tutaj również muszę dodać, że w katalogu z grą jest zawarta bilblioteka ddraw.dll - jest to mój lamerski pacz na bazie kodu fixa do Worms Armageddon. Wstrzymuje on pracę explorer.exe gdy gra jest na pierwszym planie dzięki czemu koloty się nie psują pod nowszymi systemami, co dzieje się w wielu starszych grach. Minus tego rozwiązania jednak jest taki, że na ekranie Ctrl+Alt+Del kolory i tak będą pomieszane. Zawsze możecie napisać coś lepszego, ale jedyne takie fixy do paru gier są pisane w C++ i nie chce mi się tego ogarniać i portować do Delphi, bo i tak uniwersalnie to z Księciem czy innymi grami nie zadziała. Kolory będą ok, ale może następować migotanie tła pod niektórymi elementami i pobodne cuda niszczące wygląd grafiki. Wspominałem o tym przy okazji "Księcia i Tchórza".
Dodam też, że w pliku wymagane_kodeki_dla_gry_wacki_uruchom.exe po rozpakowani archiwum z grą znajduje się kodek, ktory pozwala oglądać filmiki w grze bez czerwonego tła, kiedy nie można ich wyświetlić pod nowszymi systemami operacyjnymi. To tyle i życzę miłego grania