Polski

W wieku 52 lat zmarł Johannes Bjerregaard

xandra Po długiej walce z rakiem :( Cover chyba najlepszego utworu tego muzyka: Sweet, w wykonaniu Reyna Ouvehanda.

Kilka dni temu w wieku 52 lat odszedł Johannes Bjerregaard. Obaj byliśmy kompozytorami na komputerze Commodore 64 w naszych nastoletnich latach i obaj byliśmy członkami grupy Maniacs of Noise.

Był moim mentorem i ogromną inspiracją, gdy byłem młody. Jego melodie nauczyły mnie jak frazować i jak nadać im oddech, kiedy wprowadzić (odpowiednią ilość) vibrato. Dokonał rzeczy niemożliwych z 3-głosowym układem SID. Dla mnie był najlepszy z nich wszystkich.

Mimo, że nigdy nie spotkaliśmy się w prawdziwym życiu, od tamtej pory jest moim bohaterem i smuci mnie, że nigdy nie będziemy mogli się spotkać, ani że nie mogę wyrazić mojej wdzięczności.

To jest hołd dla jego spuścizny o nazwie Sweet.

Oryginalny utwór.

I Stormlord, soundtrack z gry o tym samym tytule.

Oryginalny utwór:

x;(
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl:443/msx/wieku-lat-zmarl-johannes-bjerregaard-t7447.html
2022-11-16T18:17:58+01:00
Po długiej walce z rakiem :( Cover chyba najlepszego utworu tego muzyka: Sweet, w wykonaniu Reyna Ouvehanda.

Kilka dni temu w wieku 52 lat odszedł Johannes Bjerregaard. Obaj byliśmy kompozytorami na komputerze Commodore 64 w naszych nastoletnich latach i obaj byliśmy członkami grupy Maniacs of Noise.

Był moim mentorem i ogromną inspiracją, gdy byłem młody. Jego melodie nauczyły mnie jak frazować i jak nadać im oddech, kiedy wprowadzić (odpowiednią ilość) vibrato. Dokonał rzeczy niemożliwych z 3-głosowym układem SID. Dla mnie był najlepszy z nich wszystkich.

Mimo, że nigdy nie spotkaliśmy się w prawdziwym życiu, od tamtej pory jest moim bohaterem i smuci mnie, że nigdy nie będziemy mogli się spotkać, ani że nie mogę wyrazić mojej wdzięczności.

To jest hołd dla jego spuścizny o nazwie Sweet.

Oryginalny utwór.

I Stormlord, soundtrack z gry o tym samym tytule.

Oryginalny utwór:

x;(

2022-11-16T20:41:01+01:00

Re: W wieku 52 lat zmarł Johannes Bjerregaard

Z raczyskiem nie ma żartów :( a do tego wszyscy się starzejemy...

2022-11-16T21:49:35+01:00

hypnotic wrote:Z raczyskiem nie ma żartów a do tego wszyscy się starzejemy...

Mamy swój czas, wykorzystajmy go jak najlepiej możemy ... bo respawnu nie będzie.

2022-11-16T23:32:20+01:00

To nie ma trzech żyć?! Kur.a! To co ja robię przy Amidze jak uwielbiam coś innego :(

Szkoda człeka, cieszmy się, że nie oberwaliśmy rykoszetem ze wschodu. Żyjmy długo i twórczo!

Return to MSX