Polski

UWAGA! Xiaomi szpieguje WSZYSTKO co robisz!

Aktualności ze świata. Tego nie możesz przegapić!
xandra Uwaga wszyscy posiadacze Xiaomi. Firma szpieguje każdy wasz ruch!

x:gniew

Gabi Cirlig - specjalista do spraw cyberbezpieczeństwa - w rozmowie z Forbesem pokazał, w jaki sposób wszystkie dane o jego aktywności w sieci na telefonie Xiaomi były wysyłane na chińskie i rosyjskie serwery.

Dowiódł on, że w przypadku jego telefonu Redmi Note 8 każda aktywność, jaką podejmował w sieci – odwiedzane strony, przesyłane zdjęcia, wpisy w wyszukiwarkach, wyniki w newsfeedzie – była rejestrowana i przesyłana na zagraniczne serwery. To samo tyczyło się tego, jak używał telefonu – otwieranych folderów, przeglądanych plików a nawet zachowania w odtwarzaczu muzycznym! Jak udało mu się ustalić, część z serwerów na które płyną dane zlokalizowana jest w Rosji i Singapurze, jednak zarejestrowane są w Pekinie na innego chińskiego giganta – firmę Alibaba.

Więcej tutaj: https://antyweb.pl/xiaomi-sledzi-uzytkownikow/#
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/news/uwaga-xiaomi-szpieguje-wszystko-robisz-t5527.html
2020-05-01T11:09:48+01:00
Uwaga wszyscy posiadacze Xiaomi. Firma szpieguje każdy wasz ruch!

x:gniew

Gabi Cirlig - specjalista do spraw cyberbezpieczeństwa - w rozmowie z Forbesem pokazał, w jaki sposób wszystkie dane o jego aktywności w sieci na telefonie Xiaomi były wysyłane na chińskie i rosyjskie serwery.

Dowiódł on, że w przypadku jego telefonu Redmi Note 8 każda aktywność, jaką podejmował w sieci – odwiedzane strony, przesyłane zdjęcia, wpisy w wyszukiwarkach, wyniki w newsfeedzie – była rejestrowana i przesyłana na zagraniczne serwery. To samo tyczyło się tego, jak używał telefonu – otwieranych folderów, przeglądanych plików a nawet zachowania w odtwarzaczu muzycznym! Jak udało mu się ustalić, część z serwerów na które płyną dane zlokalizowana jest w Rosji i Singapurze, jednak zarejestrowane są w Pekinie na innego chińskiego giganta – firmę Alibaba.

Więcej tutaj: https://antyweb.pl/xiaomi-sledzi-uzytkownikow/#

2020-05-01T11:31:56+01:00

Re: UWAGA! Xiaomi szpieguje WSZYSTKO co robisz!

TYLKO Xiaomi ??? Pytanie retoryczne.

2020-05-01T11:37:22+01:00

Jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Redmi Note Pro 8. Powiem szczerze, że raczej nie odczuwam jakiegoś strachu przed użytkowaniem swojego telefonu :D Nie jestem politykiem, kimś ważnym, więc raczej nie będę celem ataku czyjegoś :)

2020-05-01T11:42:40+01:00

Ja mam fona z konkurencyjnej stajni na "H" i nie obawiam się żeby mnie szpiegowali, zauważcie jednak pewną prawidłowość w jednej z apek z nazwą na "F" jej pochodną na "M". Nie ma tygodnia by nie było aktualizacji tychże apek i po co to ? Dla nowych reklam ? Nie sądzę.

2020-05-01T18:39:30+01:00

A Google i inne firmy, uważasz, że nie szpiegują użytkowników? Jak wiadomo, od teorii spiskowych jestem daleki, ale poziom inwigilacji oficjalnie stoi już na takim poziomie, że odkrywanie kolejnych kart mnie już nie dziwi.

2020-05-01T21:31:32+01:00

Hardy. Bo jak Hamerykańce nas szpiegują to dobrze, bo to dla naszego dobra. W końcu to nasi przyjaciele :mrgreen:

2020-05-01T21:37:07+01:00

Atalante wrote:Hardy. Bo jak Hamerykańce nas szpiegują to dobrze, bo to dla naszego dobra. W końcu to nasi przyjaciele :mrgreen:

Wiadomo, wszystko na rzecz walki z terroryzmem. :ajak:

Return to News