KĄCIK PYTAŃ - NINTENDO
Czyli masz jakieś pytania co do emulacji to jest odpowiedni temat.
Re: KĄCIK PYTAŃ - NINTENDO
Miałbym pytanko, jaki emu poleciłbyś do NESa ?
Ja używałem NESTERJ ale nie wszystkie gry mi odpalały, stąd moje pytanie.
Ja używałem NESTERJ ale nie wszystkie gry mi odpalały, stąd moje pytanie.
RockNES, VirtuaNES, FCEUX, Nestopia to z tych lepszych na których powinno wszystko chodzić.
Emulatorów NESa jest masa, dlatego zdarzają się niedorobione. Na scenie się nawet śmieją że każdy kto zaczyna przygodę z robieniem emulka zaczyna od NESowego
Emulatorów NESa jest masa, dlatego zdarzają się niedorobione. Na scenie się nawet śmieją że każdy kto zaczyna przygodę z robieniem emulka zaczyna od NESowego

wybaczcie niewiedze mą, ale czy jest jakis jeden program co zemuluje mi nes i snes ? jesli tak to ktory polecacie ?
raczej takiego niema ale mogę się mylić ale ja takiego nie widziałem.
hmm
dziwna ta emulacja nintendo. kazda platforme (podobna) emulowac trza osobno. np NES i sNES albo gameboy. czy jest emulator, ktory zemuluje mi wszystkie gameboye (GB, GBC i GBA) ?
dziwna ta emulacja nintendo. kazda platforme (podobna) emulowac trza osobno. np NES i sNES albo gameboy. czy jest emulator, ktory zemuluje mi wszystkie gameboye (GB, GBC i GBA) ?
Różne bebechy siedzą w tych sprzętach = każdy wymaga lat poznawania i pisania zgodnego z nimi emulatora.
Nintendo wisi kompatybilność wsteczna, mają legiony skośnookich programistów które przepiszą kolejnego Mariana z każdego procka na każdy inny, a armie fanbojów to kupią.
Swego czasu robili też sprzętowe udawaczki kompatybilności i sprzedawali za grube pieniądze.
Najlepsze emu NESa już wymieniłem przy okazji posta rokiego, najlepsze emu SNESa to SNES9x i ZSNES, oba prawie tak samo w 99.999% kompatybilne z grami chociaż nadal jakieś dziwactwa mogą nie działać.
Co do GBA/GBC/GB to jest już lepiej, VisualBoyAdvanced-M potrafi emulować wszystkie te kieszonsolki.
Nintendo wisi kompatybilność wsteczna, mają legiony skośnookich programistów które przepiszą kolejnego Mariana z każdego procka na każdy inny, a armie fanbojów to kupią.
Swego czasu robili też sprzętowe udawaczki kompatybilności i sprzedawali za grube pieniądze.
Najlepsze emu NESa już wymieniłem przy okazji posta rokiego, najlepsze emu SNESa to SNES9x i ZSNES, oba prawie tak samo w 99.999% kompatybilne z grami chociaż nadal jakieś dziwactwa mogą nie działać.
Co do GBA/GBC/GB to jest już lepiej, VisualBoyAdvanced-M potrafi emulować wszystkie te kieszonsolki.
no jade od zawsze na snes9x i nie narzekam. boli mnie tylko wlasnie to ze musze wszystko osobno no ale trudno.
co do GB to napewno sprawdze
wielkie dzieki za info
-- 01 Lut 2013, 19:19 --
znalazlem odpowiedz na moje pytanie
http://www.mess.org/
emuluje gb, gba, gbc, nes, snes, genesis, genesis x32, megadrive, neogeo pocket, neogeo cd, commodore 64, 128 etc, zx spectrum, amstrad i wiele wiele innych. polecam
takie MAME tylko ze dla domowych maszyn (komputerow, konsol, handheldow etc)
co do GB to napewno sprawdze

-- 01 Lut 2013, 19:19 --
znalazlem odpowiedz na moje pytanie
http://www.mess.org/
emuluje gb, gba, gbc, nes, snes, genesis, genesis x32, megadrive, neogeo pocket, neogeo cd, commodore 64, 128 etc, zx spectrum, amstrad i wiele wiele innych. polecam
takie MAME tylko ze dla domowych maszyn (komputerow, konsol, handheldow etc)
Najlepszy do gry w GBA jest....? Odpalam Virtual Boy Advance i nie działa coś.
Całkowicie ci nie działa czy jak?
Ja go używałem kiedyś i nie miałem z nim problemów.
Ja go używałem kiedyś i nie miałem z nim problemów.
Próbowałem odpalić od razu rom Pokemona w wersji E i U, ale nic. Jak załadowałem roma systemu GB to pokazał mi się powitalny znaczek Nintendo i Loading battery, a potem biały ekran i nic więcej. GBA ma jeden bios? Znalazłem jeden, ale nie działa. Ma 16kb. Sprawdziłem GTA i działa. Hm.... Ktoś ma może Pokemon Leaf Green Special i działa mu?