Contra na amidze
Znalazłem remake gry z pesgasusa na amidze Contra , nie wiedziałem że jest a jednak
Re: Contra na amidze
temat podobny, ale jednak spore różnice jak dla mnie 

Fakt różnice są ale nawiązuje do pierwowzoru niestety sample są trochę gorsze .
Ogólnie da się grać , gra trudna jak na pegasusie
Ogólnie da się grać , gra trudna jak na pegasusie
Grałem w to wyłącznie na C64 i chyba tam tylko miałem pierwszy poziom do bossa i drabinki 

Dzięki za info właśnie pykam w wersję C64
Ok przeszedłem specjalnie wersję na c64 i poza 6 misjami znalazłem niektóre wersje gry gdzie pisze missing levels 7-10. To ile ta gra w końcu miała poziomów?
Na holu widziałem 9 mapek z wersji Amigowej. Oczywiście przyznaję się grałem z nieskończonymi życiami i na nowym joyu. Grało się nawet nie najgorzej, ale ewidentnie mój joy do zręcznościówek się nie nadaje zbytnio. Ale i tak jest fajny 
znalazłem jeszcze jedną Contrę ale nie grywalną niestety a szkoda bo sample ciut lepsze
Wersja na Commodore dużo lepsza
Nawet całkiem fajnie to wyglądało, ale trudność mega 
I nie ma trainera , patrzyłem po różnych stronach a w takich strzelankach przydatna taka opcja
Trainer jest razem z instalką WHDLOAD.
Nie jest taka trudna. Dziś grałem na swojej Amisi i byłem zaskoczony jak ta gra wygląda i nawet daje radę.
Możliwe jednak dla mnie jest zdecydowanie to trudna gra strzelają ze wszystkich stron jeden krok źle i giniesz a i bossowie na końcu i finał , koniec gry .