FLASHBACK REMAKE
Pobrałem, zaraz sprawdzę.
Re: FLASHBACK REMAKE
tauri5 wrote:ihtius a grałeś ?
- jeżeli nie to powiem że nie spodziewałem się po Tobie takiej blondii płytkości
no i cały w tym sęk, że ta gra nijak mnie nie zachęca do grania

(moje subiektywne odczucie to jest)
p.s. a jeśli chodzi o :
xittam wrote:pograłem chwilkę dłużej, przeszedłem misje związane z lokacją 'new washington'. Drobne błędy w animacji lub celowe zachowania bohatera mnie drażnią - np. skok i zawracamy klawiszem przeciwnym z powrotem do punktu z którego wyskoczylismy. Ogólnie trzeba się do gry przyzwyczaić, zapomnieć, że to remake, w ogóle to należy produckję potraktować jak indyka i jest git.
i moją na to odpowiedz:
orhom wrote:Tak... zapomnijmy o kiepskiej grafice i animacji, beznadziejnej muzyce i kiepskiej grywalności...
No i teraz jest Super !![]()
p.s. to taka mała złośliwość, nie bierz tego do siebie xittam
to nie chodziło mi nawet o flashbacka, a jedynie o słowo "zapomnieć"...
i w ogóle czy wszystko musicie brać na poważnie, no i czytajcie czasami między wierszami...
nie mówię, że tak nie robicie, ale tak to wygląda, co nie znaczy, że nie robicie tego celowo, ale to już inna bajka

Można pograć, gra w PSX otrzymała 7. Więc tragedii nie ma, ale oryginał i tak lepszy. To moje zdanie.
Elmek13 wrote:Można pograć, gra w PSX otrzymała 7. Więc tragedii nie ma, ale oryginał i tak lepszy. To moje zdanie.
Ta gra nie powinna nazywać się "Flash Back" Powinien być inny tytuł.
-- 04 Paź 2013, 20:46 --
Nie lubię jak gówniarze jadą na chwytliwej marce.

ihtius wrote:Nie lubię jak gówniarze jadą na chwytliwej marce.
Toż sami ją stworzyli?
Dla mnie ten Conrad B. Hart jest w tej grze za młody. Powinni dać gębę Harrisona Forda wtedy podobało by mi się bardziej. Jako dzieciak po zagraniu we Flashbacka chciałem aby powstał film w roli głownej z Harrisonem Fordem bo byłem wtedy pod wrażeniem filmu Łowca Androidów. 
-- 16 Paź 2013, 04:42 --
Ściągnąłem gierkę, ale nie mogę odpalić wersji z 1993 roku bo jak naciskam to się nic nie dzieje ?
-- 16 Paź 2013, 04:46 --
Jak odpaliłem pierwszy raz tego remejka to chciałem od razu uruchomić wersje z 1993 roku, nie wiem dlaczego, ale znowu strasznie mnie ciągnie do tej gry a nie do nowej wersji.
Brakuje mi trochę muzyki w nowej wersji (szczerze mówiąc to strasznie).
-- 16 Paź 2013, 05:04 --
Jednak ten koleś jest dla mnie za młody jakby go wzięli z liceum, masakra, co to ma ku..a być gra dla dzieciarni czy starych graczy.
Chodząc po jutubie w poszukiwaniu rzeczonej gry znalazłem kanał kolesia, który gra w stare hity w tym amigowe i nagrał letspleya właśnie ze starego Flashbacka: http://www.youtube.com/playlist?list=PL75A88C9B6EE963B4
I tu pytanie czy znacie może jakiś ciekawy kanał polskiego zagrajmera, który gra w stare gry w tym amigowe i ciekawie gada ?
-- 16 Paź 2013, 05:05 --
Bo strasznie mi brakuje takich kanałów, gdzie koleś będzie ciekawie prawiło o grach z tamtego okresu i grał w te stare gry.

-- 16 Paź 2013, 04:42 --
Ściągnąłem gierkę, ale nie mogę odpalić wersji z 1993 roku bo jak naciskam to się nic nie dzieje ?
-- 16 Paź 2013, 04:46 --
Jak odpaliłem pierwszy raz tego remejka to chciałem od razu uruchomić wersje z 1993 roku, nie wiem dlaczego, ale znowu strasznie mnie ciągnie do tej gry a nie do nowej wersji.
Brakuje mi trochę muzyki w nowej wersji (szczerze mówiąc to strasznie).

-- 16 Paź 2013, 05:04 --
Jednak ten koleś jest dla mnie za młody jakby go wzięli z liceum, masakra, co to ma ku..a być gra dla dzieciarni czy starych graczy.
Chodząc po jutubie w poszukiwaniu rzeczonej gry znalazłem kanał kolesia, który gra w stare hity w tym amigowe i nagrał letspleya właśnie ze starego Flashbacka: http://www.youtube.com/playlist?list=PL75A88C9B6EE963B4
I tu pytanie czy znacie może jakiś ciekawy kanał polskiego zagrajmera, który gra w stare gry w tym amigowe i ciekawie gada ?

-- 16 Paź 2013, 05:05 --
Bo strasznie mi brakuje takich kanałów, gdzie koleś będzie ciekawie prawiło o grach z tamtego okresu i grał w te stare gry.
owinni dać gębę Harrisona Forda wtedy podobało by mi się bardziej.
Jakby dali mordę Forda to by zaraz było że jakiś nowy Blade Runner tyle że w dżungli

Co do fajnie gadającego recenzenta na YT to polecam to:
Może nie jest to granie w stare gry amigowe ale koleś zajebiste teksty umiejętnie wsadza
fajny mod gry
a narrator pierwsza klasa 

scorpeus wrote:Może nie jest to granie w stare gry amigowe ale koleś zajebiste teksty umiejętnie wsadza
Koleś ma ciekawy głos. Ciekawie się go słucha. Chyba dodam go do subskrypcji.

Odpaliłem wreszcie nowego Flashbacka
Pierwszy level w dżungli to totalne kopiuj/wklej z pierwowzoru z dodanymi latającymi przeszkadzajkami i owocami
Na jaką tylko cholerę zrobili te wybuchające owoce? Normalnie się przecież tych kosmitasów zabijało gunem i po sprawie
Animacja ssie ale jest typowa dla oldskulowych pecetowskich platformówek chociaż mogli pójść w dobrym amigowskim kierunku. W DLC jest edycja Flashbacka z 93 roku jednak granie w nią to jakaś wielka porażka. Nie dość, że nie można na pełnym ekranie to jeszcze nie ma tam muzyki ani w intrze ani w menu ani nigdzie
Jakaś badziewna wersja okrojona tam wrzucona zamiast najlepsza, czyli chyba z konsolki 3DO. Po prostu porażka. Rozgrywka sprowadza się do biegania z wyciągniętym wciąż gnatem i strzelania do latających bocików z mierną animacją postaci przy cukierkowej grafice i rozwiązywania banalnych zagadek, których nawet zagadkami nie ma co nazywać. Żeby chociaż zachowali płynną animację i pierwotny sposób prowadzenia walki i klimat tajemniczości zamiast wesołej sieki to byłoby git. Intro nowe też klimatu zero 

Intro rozszerzone i widowiskowe. Fajnie się ogląda jak się zna na pamięć poprzednie.
Sama gra trochę posypana cukrem i jakby mniej tajemnicza ale ogólnie jest dobrze. No i cieszy jak nie wiem możliwość zagrania w oryginał - duży plus za to dla twórców.
Też bym chciał. Tylko niech to będzie wersja pełna (nieamigowa) i koniecznie z Heart Of The Alien...
Sama gra trochę posypana cukrem i jakby mniej tajemnicza ale ogólnie jest dobrze. No i cieszy jak nie wiem możliwość zagrania w oryginał - duży plus za to dla twórców.
bebokus wrote:Chetnie zagram I czekam na Anothet World w tej konwencji.
Też bym chciał. Tylko niech to będzie wersja pełna (nieamigowa) i koniecznie z Heart Of The Alien...
No i cieszy jak nie wiem możliwość zagrania w oryginał - duży plus za to dla twórców
Chyba duży minus bo nie można pograć na fullscreenie w oryginał

scorpeus wrote:Chyba duży minus bo nie można pograć na fullscreenie w oryginałW dodatku wybrali jedną z najgorszych graficznie wersji, więc jak dla mnie to tylko popatrzeć jak ktoś nie grał w pierwowzór ale nie żeby czerpać satysfakcję i chwalić twórców bo nie ma za co
do tego jeszcze wersja "original" nie ma wogole muzyki. boze zeby ludzie ktorzy nie znaja tytulu nie grali w "original pctowy" bo sie zalamia