Polski

FLASHBACK REMAKE

Nowe wersje starych gier
Elmek13 Pobrałem, zaraz sprawdzę. Page 6 of 6 6 https://forum.thecompany.pl/nowe-wersje-gier/flashback-remake-t2445.html
2013-10-03T18:35:22+01:00

Re: FLASHBACK REMAKE

Pobrałem, zaraz sprawdzę.

2013-10-03T20:10:04+01:00

tauri5 wrote:ihtius a grałeś ?
- jeżeli nie to powiem że nie spodziewałem się po Tobie takiej blondii płytkości

no i cały w tym sęk, że ta gra nijak mnie nie zachęca do grania :/
(moje subiektywne odczucie to jest)

p.s. a jeśli chodzi o :
xittam wrote:pograłem chwilkę dłużej, przeszedłem misje związane z lokacją 'new washington'. Drobne błędy w animacji lub celowe zachowania bohatera mnie drażnią - np. skok i zawracamy klawiszem przeciwnym z powrotem do punktu z którego wyskoczylismy. Ogólnie trzeba się do gry przyzwyczaić, zapomnieć, że to remake, w ogóle to należy produckję potraktować jak indyka i jest git.

i moją na to odpowiedz:

orhom wrote:Tak... zapomnijmy o kiepskiej grafice i animacji, beznadziejnej muzyce i kiepskiej grywalności...
No i teraz jest Super ! :haha:

p.s. to taka mała złośliwość, nie bierz tego do siebie xittam ;)

to nie chodziło mi nawet o flashbacka, a jedynie o słowo "zapomnieć"... ;>

i w ogóle czy wszystko musicie brać na poważnie, no i czytajcie czasami między wierszami...
nie mówię, że tak nie robicie, ale tak to wygląda, co nie znaczy, że nie robicie tego celowo, ale to już inna bajka :-E

2013-10-04T08:07:51+01:00

Można pograć, gra w PSX otrzymała 7. Więc tragedii nie ma, ale oryginał i tak lepszy. To moje zdanie.

2013-10-04T19:46:53+01:00

Elmek13 wrote:Można pograć, gra w PSX otrzymała 7. Więc tragedii nie ma, ale oryginał i tak lepszy. To moje zdanie.

Ta gra nie powinna nazywać się "Flash Back" Powinien być inny tytuł.

-- 04 Paź 2013, 20:46 --

Nie lubię jak gówniarze jadą na chwytliwej marce. :haha:

2013-10-04T20:23:02+01:00

ihtius wrote:Nie lubię jak gówniarze jadą na chwytliwej marce. :haha:

Toż sami ją stworzyli?

2013-10-16T04:06:02+01:00

Dla mnie ten Conrad B. Hart jest w tej grze za młody. Powinni dać gębę Harrisona Forda wtedy podobało by mi się bardziej. Jako dzieciak po zagraniu we Flashbacka chciałem aby powstał film w roli głownej z Harrisonem Fordem bo byłem wtedy pod wrażeniem filmu Łowca Androidów. :-)

-- 16 Paź 2013, 04:42 --

Ściągnąłem gierkę, ale nie mogę odpalić wersji z 1993 roku bo jak naciskam to się nic nie dzieje ?

-- 16 Paź 2013, 04:46 --

Jak odpaliłem pierwszy raz tego remejka to chciałem od razu uruchomić wersje z 1993 roku, nie wiem dlaczego, ale znowu strasznie mnie ciągnie do tej gry a nie do nowej wersji.
Brakuje mi trochę muzyki w nowej wersji (szczerze mówiąc to strasznie). :-)

-- 16 Paź 2013, 05:04 --

Jednak ten koleś jest dla mnie za młody jakby go wzięli z liceum, masakra, co to ma ku..a być gra dla dzieciarni czy starych graczy.
Chodząc po jutubie w poszukiwaniu rzeczonej gry znalazłem kanał kolesia, który gra w stare hity w tym amigowe i nagrał letspleya właśnie ze starego Flashbacka: http://www.youtube.com/playlist?list=PL75A88C9B6EE963B4
I tu pytanie czy znacie może jakiś ciekawy kanał polskiego zagrajmera, który gra w stare gry w tym amigowe i ciekawie gada ? :-)

-- 16 Paź 2013, 05:05 --

Bo strasznie mi brakuje takich kanałów, gdzie koleś będzie ciekawie prawiło o grach z tamtego okresu i grał w te stare gry.

2013-10-16T07:31:51+01:00

owinni dać gębę Harrisona Forda wtedy podobało by mi się bardziej.

Jakby dali mordę Forda to by zaraz było że jakiś nowy Blade Runner tyle że w dżungli :P

Co do fajnie gadającego recenzenta na YT to polecam to:

Może nie jest to granie w stare gry amigowe ale koleś zajebiste teksty umiejętnie wsadza :D

2013-10-16T15:40:58+01:00

fajny mod gry :D a narrator pierwsza klasa :)

2013-10-16T19:53:39+01:00

scorpeus wrote:Może nie jest to granie w stare gry amigowe ale koleś zajebiste teksty umiejętnie wsadza :D

Koleś ma ciekawy głos. Ciekawie się go słucha. Chyba dodam go do subskrypcji. :-)

2013-10-23T19:59:49+01:00

Odpaliłem wreszcie nowego Flashbacka :P Pierwszy level w dżungli to totalne kopiuj/wklej z pierwowzoru z dodanymi latającymi przeszkadzajkami i owocami :P Na jaką tylko cholerę zrobili te wybuchające owoce? Normalnie się przecież tych kosmitasów zabijało gunem i po sprawie :/ Animacja ssie ale jest typowa dla oldskulowych pecetowskich platformówek chociaż mogli pójść w dobrym amigowskim kierunku. W DLC jest edycja Flashbacka z 93 roku jednak granie w nią to jakaś wielka porażka. Nie dość, że nie można na pełnym ekranie to jeszcze nie ma tam muzyki ani w intrze ani w menu ani nigdzie :/ Jakaś badziewna wersja okrojona tam wrzucona zamiast najlepsza, czyli chyba z konsolki 3DO. Po prostu porażka. Rozgrywka sprowadza się do biegania z wyciągniętym wciąż gnatem i strzelania do latających bocików z mierną animacją postaci przy cukierkowej grafice i rozwiązywania banalnych zagadek, których nawet zagadkami nie ma co nazywać. Żeby chociaż zachowali płynną animację i pierwotny sposób prowadzenia walki i klimat tajemniczości zamiast wesołej sieki to byłoby git. Intro nowe też klimatu zero :/

2014-02-20T15:12:36+01:00

Intro rozszerzone i widowiskowe. Fajnie się ogląda jak się zna na pamięć poprzednie.
Sama gra trochę posypana cukrem i jakby mniej tajemnicza ale ogólnie jest dobrze. No i cieszy jak nie wiem możliwość zagrania w oryginał - duży plus za to dla twórców.

bebokus wrote:Chetnie zagram I czekam na Anothet World w tej konwencji.

Też bym chciał. Tylko niech to będzie wersja pełna (nieamigowa) i koniecznie z Heart Of The Alien...

2014-02-20T18:46:18+01:00

No i cieszy jak nie wiem możliwość zagrania w oryginał - duży plus za to dla twórców

Chyba duży minus bo nie można pograć na fullscreenie w oryginał :/ W dodatku wybrali jedną z najgorszych graficznie wersji, więc jak dla mnie to tylko popatrzeć jak ktoś nie grał w pierwowzór ale nie żeby czerpać satysfakcję i chwalić twórców bo nie ma za co :/

2014-02-20T19:41:07+01:00

scorpeus wrote:Chyba duży minus bo nie można pograć na fullscreenie w oryginał :/ W dodatku wybrali jedną z najgorszych graficznie wersji, więc jak dla mnie to tylko popatrzeć jak ktoś nie grał w pierwowzór ale nie żeby czerpać satysfakcję i chwalić twórców bo nie ma za co :/

do tego jeszcze wersja "original" nie ma wogole muzyki. boze zeby ludzie ktorzy nie znaja tytulu nie grali w "original pctowy" bo sie zalamia ;)

2014-12-23T12:04:10+01:00

Jest promocja. Można go nabyć za 4,99 przez 5 dni jeszcze ;)
https://cdp.pl/gry/flashback#ratings

Return to Remake i porty