Polski

FLASHBACK REMAKE

Nowe wersje starych gier
Anthrox Najwidoczniej grę tworzyła inna ekipa, która nie ma pojęcia jak wycisnąć esencję ze starego tytułu :-) Page 3 of 6 6 https://forum.thecompany.pl/nowe-wersje-gier/flashback-remake-t2445.html
2013-08-27T21:51:46+01:00

Re: FLASHBACK REMAKE

Najwidoczniej grę tworzyła inna ekipa, która nie ma pojęcia jak wycisnąć esencję ze starego tytułu :-)

2013-08-27T21:54:16+01:00

Jednakże drugiej strony pokazuje to możliwości Amigi jak na tamte czasu. Dzisiejsi pożal się Boże programiści od siedmiu boleści nie są w stanie przegonić pierwowzoru mimo, że posiadają dostęp do najnowszych technologii, może zabronili im korzystać z tych technologii bo chcą zrobić grę tak jak robili to programiści 20 lat temu. Tylko, że tamci programiści byli kreatywni a ci współcześni to jacyś leniwi kretyni. :haha:

2013-08-27T21:55:54+01:00

Trafiłeś w sedno, ihtiusku - dlatego mi nawet powieka nie drgnęła jak przeczytałem, że na Windowsa powstają remake z Amigi - jedynie sugestia, abyście w każdym miejscu wspominali, że już TC się tym zajmuje :mrgreen:

2013-08-28T06:29:10+01:00

Moim zdaniem to celowa robota. Tylko w jakim celu to nie wiem, jest to dla mnie nie jasne.

Może w celu ośmieszenia Amigi i pokazaniu że na nią takie gówniane gry wychodziły a dzisiejsze pokolenie rzadko kiedy zajrzy w gierkową książkę historii i odpali pikselowy pierwowzór.

2013-08-28T11:18:39+01:00

2013-08-28T13:24:28+01:00

@scorpeus - mówisz, że to propaganda jak z polskimi obozami śmierci?

2013-08-28T16:13:37+01:00

Chu...z Flashbackiem. Robią nowego Space Hulk'a w konwencji FPS :-D

2013-08-28T16:24:13+01:00

Nawet nie robią a już zrobili bebok :P Prześledź dobrze torrenty ^^
Anthrox - no coś w ten deseń :P żeby pokazać że to co teraz jest zajebiste a wcześniej to tylko gówna były a skoro robimy rimejk "gówna" to musi on być również gówniany. Tylko że ów gówniany rimejk do pierwowzoru się nie umywa.

2013-08-28T20:33:22+01:00

scorpeus wrote:Może w celu ośmieszenia Amigi i pokazaniu że na nią takie gówniane gry wychodziły a dzisiejsze pokolenie rzadko kiedy zajrzy w gierkową książkę historii i odpali pikselowy pierwowzór.

Zgadzam się. Bo chcą aby dzieciarnia myślała, że teraz robione gry są super a kiedyś takie gnioty były. Bo przecież grafika jest najważniejsza. :-)

2013-08-28T21:21:32+01:00

ihtius wrote:
adiq22 wrote:Tylko ciągle do mnie nie dociera, jak oni to zrobili, że funkiel nówka remake ma tak żenującą animację i 20 letni pierwowzór bije go na łeb, na szyję i na wszystkie inne części ciała

Moim zdaniem to celowa robota. Tylko w jakim celu to nie wiem, jest to dla mnie nie jasne.

bp jak się a m a t o r z y biorą za remejki to tak się właśnie dzieje :mur:

2013-08-28T21:25:40+01:00

orhom wrote:bp jak się a m a t o r z y biorą za remejki to tak się właśnie dzieje

Założę się, że ci programiści tworzący tego remejka nawet nie zagrali w pierwowzór.

2013-08-29T10:38:54+01:00

A to nie była przypadkiem ta sama ekipa? A przynajmniej część z nich?

2013-08-29T11:19:54+01:00

Dokładnie szef zespołu tworzącego oryginalny Flashback, oraz pięciu członków zespołu Delphine Software.
Więc raczej głupio gadać, że ci ludzie nie zagrali nigdy w pierwowzór skoro sami go tworzyli.

2013-08-29T13:22:43+01:00

Jak na razie jest strategia. Nie wiem czy to remake/reboot gry z 1993 roku, która była adaptacją planszówki z 1989, która to znowu czerpie inspirację z Aliens (rok 1986) :hee:

Mnie chodzi o FPS, który chyba będzie remakiem/reboot'em (kiedy powstaną polskie odpowiedniki tych słów?) Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels Z 1996.

Sorki za offtop.

2013-08-29T13:24:52+01:00

Rekkimaru wrote:Dokładnie szef zespołu tworzącego oryginalny Flashback, oraz pięciu członków zespołu Delphine Software.
Więc raczej głupio gadać, że ci ludzie nie zagrali nigdy w pierwowzór skoro sami go tworzyli.

Zwracam honor, przyznaję, że się nie zainteresowałem kto tworzy remake :-)

2013-08-29T13:44:54+01:00

Tu nie ma co zwracać honoru a zapytać raczej należy ile mieli oni wkładu w finalny projekt a ile maczała w tym palce nowa ekipa VectorCell.
Sama animacja bohatera w oryginalnym Flashback, była wykonana metodą rotoskopii, na podstawie ruchów prawdziwego aktora. Tutaj widać z kolei brak motion capture, czyli animacje wykonano ręcznie. Tylko, że nawet ręcznie można stworzyć przekonującą animację. W przypadku nowego FB jest jednak słabo. Już nie chodzi o samą jakość animacji, ale o fakt, że te ruchy urywają się w niespodziewanych momentach i są maksymalnie sztywne.
Co do samego gameplayu, nie wypowiem się skoro nie grałem, więc mogę tylko mówić tyle ile widziałem u innych.
Dobrze, że został nieco rozbudowany. Mamy w końcu 2013 rok więc racjonalnym wyjściem było rozbudowanie nieco mechaniki gry. Jeśli jednak poszli w zwykłego shootera to jest to kolejny, wielki błąd.

P.S. Ten voice acting jest koszmarny.

2013-08-29T21:45:29+01:00

Nie wiem czy jest sens zakładać nowy wątek ale kolejny remake się pojawił: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... CG6nSFKeLQ

Tutaj akurat chyba nie dali dupy i wszystko jest ok. Przekonam się o tym zapewne już jutro i zdam relację :P
Dobra sprawdziłem i powiem tak: wersja CD32 wygrywa z tym szajsem. Czemu? Ano bo intro jest porządniejsze (najlepsze moim zdaniem) a tutaj zwykłe z wersji PC DOS, dźwięku nie ścina jak się node'y odpala, a tutaj słychać pierdzenie i nie ma denerwującego filtru nadającego wszystkiemu poświatę typu glow (można go wyłączyć na szczęście). Także zawiodłem się bo nawet taką grę można spieprzyć nie przykładając się chociażby właśnie do tego żeby dźwięk był przynajmniej na poziomie pierwowzoru :/

2013-08-29T23:12:25+01:00

juz dawno jest wątek o nim :D

2013-08-30T05:58:35+01:00

Nie wiem nie śmigam po całym forum w poszukiwaniu nowych wątków :P Zobaczyłem że jest na "ściągalni" to zassałem i odpaliłem no i wrażenia masz powyżej. Dowód kolejny na to że za rimejki biorą się jakieś cioty :/

2013-08-30T06:44:15+01:00

adiq22 wrote:A to nie była przypadkiem ta sama ekipa? A przynajmniej część z nich?
Rekkimaru wrote:Dokładnie szef zespołu tworzącego oryginalny Flashback, oraz pięciu członków zespołu Delphine Software.

no to tym gorzej :-E , amatorom jeszcze mógłbym wybaczyć :foch1:

p.s. jeżeli sprawdzona ekipa bierze się za remake, a wydaje gniota to jest to skok na kase na ludzi z sentymentem. lepiej było zrobić flashback 2 lub coś o innej nazwie ale równie dobre jak oryginalny flashback

p.s.2 po obejrzeniu kilku filmików z grą widzę, że gra ma potencjał, ale jeśli się rusza hit, to wymagania graczy są wtedy ogromne i wpuszczenie gry na 7 to za mało. Gra miała by większe szanse gdyby nie była remejkiem, ale zupełnie inną grą (nie związaną z flashback -iem) :hmm:

Return to Remake i porty