FLASHBACK REMAKE
Re: FLASHBACK REMAKE
Albo kupić dosłownie za grosze:
http://www.gram.pl/news/2013/10/01/pece ... m-pl.shtml
http://www.gram.pl/news/2013/10/01/pece ... m-pl.shtml
Flashback jest dostępny w sklepie gram.pl w wersji cyfrowej w formie klucza do wykorzystania na platformie Uplay
To ja podziękował
To ja podziękował

najlepiej pobrać a nie kupić mądrale
raxor5566 wrote:najlepiej pobrać a nie kupić mądrale
Ja najpierw gram w piraty, a jak jakaś gra mnie "kupiła" to ją kupuję.
A jak można ją kupić za pół darmo to już w ogóle.
Anthrox wrote:Ja najpierw gram w piraty, a jak jakaś gra mnie "kupiła" to ją kupuję.
A jak można ją kupić za pół darmo to już w ogóle.
Święte słowa. To jak z wypożyczalnią samochodów czy beta testem czegokolwiek innego. Fajnym sposobem na pozyskanie klienta są "free weekendy" na steam dzięki czemu wiem, że nie żałuję wydanych pieniędzy na poszczególne tytuły oraz nie straciłem pieniędzy na gry, które chciałem zakupić, a które okazały się lipne.
Wracając do samego flashbacka. Produkcja wywołała u mnie mieszane uczucia podobne tych, gdy teściowa wpada w przepaść twoim nowym ferrari. Może za krótko grałem - GTA5 mnie przyciąga

Nie wiem jak Wam, ale mi się remake Flashbacka bardzo podoba. Fakt, że ducha oryginału raczej tu nie ma, a to co było nalepsze w oryginale tutaj zostało modelowo stentegowane. Animacja bohatera jest żenująca, a zamiast świetnych animowanych przerywników są statyczne, nieczytelne bazgroły z brudnopisu pijanego grafika.
Tylko kurna mimo tego wszystkiego remake daje radę. Strzelanie jest nieźle zrobione, do tego jest sporo skakania i gra się fajnie chociaż nie ma już biegania po mapach w tę i z powrotem.
p.s. Nie próbujcie być mądrzejsi od samej gry, bo jeszcze skrypt się nie uruchomi i będzie lipa
Tylko kurna mimo tego wszystkiego remake daje radę. Strzelanie jest nieźle zrobione, do tego jest sporo skakania i gra się fajnie chociaż nie ma już biegania po mapach w tę i z powrotem.
p.s. Nie próbujcie być mądrzejsi od samej gry, bo jeszcze skrypt się nie uruchomi i będzie lipa

pograłem chwilkę dłużej, przeszedłem misje związane z lokacją 'new washington'. Drobne błędy w animacji lub celowe zachowania bohatera mnie drażnią - np. skok i zawracamy klawiszem przeciwnym z powrotem do punktu z którego wyskoczylismy. Ogólnie trzeba się do gry przyzwyczaić, zapomnieć, że to remake, w ogóle to należy produckję potraktować jak indyka i jest git.
Tak... zapomnijmy o kiepskiej grafice i animacji, beznadziejnej muzyce i kiepskiej grywalności...
No i teraz jest Super !
p.s. to taka mała złośliwość, nie bierz tego do siebie xittam
No i teraz jest Super !

Animacja posysa, muzyki w sumie nawet nie zauważyłem, może spróbuję ją podgłośnić i wtedy ją zauważę
Grywalność kwestia względna - dla mnie jak najbardziej ok.
Ale kiepska grafika? Jajca se robisz? Przecież remake wygląda fantastycznie...

Ale kiepska grafika? Jajca se robisz? Przecież remake wygląda fantastycznie...
orhom wrote:Tak... zapomnijmy o kiepskiej grafice i animacji, beznadziejnej muzyce i kiepskiej grywalności...
No i teraz jest Super !![]()
Może najlepiej zapomnijmy o całej grze.

orhom wrote:p.s. to taka mała złośliwość, nie bierz tego do siebie xittam
Jak pisałem trzeba się przyzwyczaić

adiq22 wrote:Ale kiepska grafika? Jajca se robisz? Przecież remake wygląda fantastycznie...
W którym miejscu? Animacja jest do kitu i drewniana, tła są chyba 2-3 i kilka inaczej pokolorowanych spriteów na zachętę dla pierwszego planu. Zawiodłem się na flaszbacku tak jak na kaczkach. To nie są rimejki.
ihtius wrote:Może najlepiej zapomnijmy o całej grze.
Tak też się za miesiąc stanie. amen.
nie ocenia się grę po okładce skąd wiedzcie że to jest dno i beznadzieja źle myślicie o tej platformówce Jesteście w błędzie . Mam Pytanie co jest lepsze amigowe wersje lub Pecetowe gry(remake) ?. Porównywajcie sobie orginał :
i Remake:
Waszym zdaniem która z nich ma gorszą lub lepszą grafikę, klimat, rozgrywkę i Poziom Trudności gier. koniec i kropka
@xittam
pograj sobie w swappera
Ukryta treść:
Ukryta treść:
@xittam
pograj sobie w swappera
Oryginalny Flashback. Koniec i kropka !
Pograłem trochę i jestem zawiedziony. Cóż mi po świetnej grafice jak reszta leży i kwiczy.
Pograłem trochę i jestem zawiedziony. Cóż mi po świetnej grafice jak reszta leży i kwiczy.
xittam wrote:t do kitu i drewniana, tła są chyba 2-3 i kilka inaczej pokolorowanych spriteów na zachętę dla pierwszego planu. Zawiodłem się na flaszbacku tak jak na
Chcesz powiedzieć, że to jest słaba grafika? Na żywo jest jeszcze lepiej bo kompresja video zrobiła swoje.
No to my chyba mamy bardzo odmienne poczucie estetyki. Chyba, że jesteś jedną z tych osób, którym podoba się nowy, monochromatyczny styl robienia grafiki, od którego na szczęście już się odchodzi. Wtedy mogę zrozumieć, że takie coś może się nie podobać, ale tak jak uważam, że np. czarnobiałe Gears of War i UT3 wyglądają paskudnie, tak grafika nowego Flashbacka do mnie trafiła.
adiq22 wrote:Chcesz powiedzieć, że to jest słaba grafika? Na żywo jest jeszcze lepiej bo kompresja video zrobiła swoje.
A rewelacyjna jest? OT, taka sobie, szału ni ma i nie zapiera dechu w piersiach pomimo zapewnień i obietnic. Zobacz sobie Deadlight Microsoftu, tak sie robi gry 2d a'la 3d.
xittam"skok i zawracamy klawiszem przeciwnym z powrotem do punktu z którego wyskoczylismy.[/quote]
u mnie na xklocku nie było takich "udziwnień" skok to skok, jeden klawisz i kropka, zaś podwójny skok to 2razy w górę
[quote="ihtius wrote:orhom wrote:Tak... zapomnijmy o kiepskiej grafice i animacji, beznadziejnej muzyce i kiepskiej grywalności...
No i teraz jest Super !![]()
Może najlepiej zapomnijmy o całej grze.
ihtius

- jeżeli nie to powiem że nie spodziewałem się po Tobie takiej blondii płytkości

adiq22 wrote:Nie wiem jak Wam, ale mi się remake Flashbacka bardzo podoba. Fakt, że ducha oryginału raczej tu nie ma, a to co było nalepsze w oryginale tutaj zostało modelowo stentegowane. Animacja bohatera jest żenująca, a zamiast świetnych animowanych przerywników są statyczne, nieczytelne bazgroły z brudnopisu pijanego grafika.
zgadzam się, jeżeli podejść do tytułu jako czegoś nowego to wypada nieźle

bo naprawdę to dobra i udana gra

btw. nikt nie wspominał że wraz z grą dostajemy w pakiecie również oryginalnego Flashbacka

xittam wrote:A rewelacyjna jest? OT, taka sobie, szału ni ma i nie zapiera dechu w piersiach pomimo zapewnień i obietnic. Zobacz sobie Deadlight Microsoftu, tak sie robi gry 2d a'la 3d.
Tak jak myślałem, ten "piękny" Deadlight ma monochromatyczną grafikę. Sorry, ale to zupełnie nie moja bajka. IMO Flashback prezentuje się o niebo lepiej

Nie po to kupowaliśmy kolorowy telewizor w 1993, żebym w 2013 grął w czarno-białe gry.
adiq22 wrote:IMO Flashback prezentuje się o niebo lepiej
Nie po to kupowaliśmy kolorowy telewizor w 1993, żebym w 2013 grął w czarno-białe gry.
Faktycznie nowy flashback prezentuje sie lepiej niż grabie czy widły utytłane obornikiem i nijak ma się do ultra płynnego Deadlighta, jego dynamiki, teł, animacji dźwięku i wreszcie - GRYWALNOŚCI. Dla mnie flashback 2013 to straszne dno.
Sporo czytałem na temat gry,są różne opinie ... więc będzie cza samemu obadać
i zobaczymy co tam wykminili że większość osób narzeka.