Polski

FLASHBACK REMAKE

Nowe wersje starych gier
RoniWorlds Image

Flashback to gra studia Delphine Software International, znanego z takich produkcji jak Another World, czy wspominane kilkanaście dni temu Shaq Fu. Pozycja została wydana w 1992 roku, a platformą docelową była Amiga.

Francuski serwis gameblog sugeruje wydanie odświeżonej wersji gry przez Ubisoft. Flashback Origins to wersja HD, z poprawionym wyglądem lokacji oraz ulepszonymi animacjami. Produkcją ma się zajmować Paul Cuisett oraz jego studio, VectorCell. Warto dodać, że Paul jest twórcą pierwotnej wersji. Gameblog opublikował także grafikę z gry.

Wiemy, że produkcja ma się pojawić na PC oraz konsole PlayStation 3, Xbox 360. Możliwa jest także wersja na Wii U. Na wszystkich platformach gra ma zostać wydana w wersji cyfrowej.
Page 1 of 6 6 https://forum.thecompany.pl/nowe-wersje-gier/flashback-remake-t2445.html
2013-01-23T12:48:48+01:00
Image

Flashback to gra studia Delphine Software International, znanego z takich produkcji jak Another World, czy wspominane kilkanaście dni temu Shaq Fu. Pozycja została wydana w 1992 roku, a platformą docelową była Amiga.

Francuski serwis gameblog sugeruje wydanie odświeżonej wersji gry przez Ubisoft. Flashback Origins to wersja HD, z poprawionym wyglądem lokacji oraz ulepszonymi animacjami. Produkcją ma się zajmować Paul Cuisett oraz jego studio, VectorCell. Warto dodać, że Paul jest twórcą pierwotnej wersji. Gameblog opublikował także grafikę z gry.

Wiemy, że produkcja ma się pojawić na PC oraz konsole PlayStation 3, Xbox 360. Możliwa jest także wersja na Wii U. Na wszystkich platformach gra ma zostać wydana w wersji cyfrowej.

2013-01-23T13:07:16+01:00

Re: FLASHBACK REMAKE

zajebiscie, wielkie dzieki roni za info. toz to jeden z moich rodzynow wszechczasow. nie moge sie doczekac.
wiadomo cos na temat premiery ??

2013-01-23T13:18:35+01:00

dzięki Roni, nawet nie wiesz jak też się ucieszyłem :D
by tylko z ceną nie wyskoczyli z 40E ^^

2013-01-23T13:29:58+01:00

Yes, please!

Jedna z moich naj-naj-naj-ulubieńszych gierek, ileż to ja czasu spędziłem w tej cholernej dżungli nie wiedząc co zrobić pod koniec, albo ile razy gubiłem się w tych durnych pociągach. Ale tak ogólnie reszta gry to czysty miód.

Fajosko że można zobaczyć zakończenie gry wklepując kod do ostatniego poziomu i wykorzystując trik na przechodzenie przez drzwi ;)

2013-01-23T23:12:15+01:00

Ja też się nie mogę doczekać tego remake. :-)

2013-01-25T06:42:03+01:00

pamiętam, że aby zobaczyć zakończenie gry musiałem nastawić sobie budzik na 3 rano i grałem do 6, a potem do szkoły. A w szkole szacun i +10 do lansu, bo outro zaliczone.

2013-01-25T13:17:58+01:00

Moja druga ulubiona gra, zaraz po Another World. Jak ktoś zdążył zauważyć foto z pierwszego posta, to scena w której zaraz po zestrzeleniu przez kosmitów naszego kosmobika, budzimy się i schodzimy na dół planszy żeby zobaczyć co tak tam pika, i to właśnie nasz bohater stoi zaraz obok miejsca podniesienia hologramu. Co dziwne widać też ćwierć pierwszej sceny w której się ockniemy po zestrzeleniu. Czyżby remake nie był dzielony na "wycinki"(sceny) całości planszy tak jak w oryginale?

2013-01-25T13:24:00+01:00

Ale nie będzie można przechodzić już pewnie przez ściany eheheheh

2013-01-25T13:51:23+01:00

RoniWorlds wrote:Ale nie będzie można przechodzić już pewnie przez ściany eheheheh

Nieee??? to lipa , a nie remake ;]

2013-02-01T12:20:53+01:00

Super sprawa. Jako także wielki fan Flashback'a nie mogę się wprost doczekać :tuptup1:
Dzięki za info Roni :)

2013-07-30T14:51:18+01:00

Fajnie, że zachowali klimat, jedyne o co się teraz modlić to aby były też te piękne piękne animacje co kiedyś i żeby nie zmanili animacji skoku.
I już co mnie zdenerwowało patrząc na screena to to, że Conrad celuje lekko do góry, jeżeli w Remaku będzie możliwość celowania góra dół to papa!

2013-07-30T15:22:09+01:00

Już od jakiegoś czasu można obejrzeć gameplay'e z remake gdzie widać, że animacje są gorsze niż w oryginale, a sama gra bardziej przypomina Abuse niż Flashbacka.
Ale i tak czekam. Klimat towarzyszący ogrywaniu oryginału i tak już nie wróci bo za stary jestem, a nowe spojrzenie na grę może być nawet fajne.

2013-07-30T17:36:24+01:00

Do exeków marsz!

2013-07-30T18:48:54+01:00

Oglądałem gameplay.
I z celowaniem lipa :( Gdy coś jest niżej od ciebie to już nie musisz kucać... Szkoda.
Fajne jest to, że ten flashback to nie taki remake bo plansze są mocno pozmieniane i to nie tylko graficznie.
i szkoda jeszcze, że jest dynamiczna kamera, takie to nie flashbackowe.

No ale czekamy, ostatnio ubisoft gierki tworzy średnie, miejmy nadzieje, że będzie to stary flashback i nie zmieni się gameplay.

2013-07-31T01:15:28+01:00

GoliBroda wrote:Fajne jest to, że ten flashback to nie taki remake bo plansze są mocno pozmieniane i to nie tylko graficznie.

W końcu to jak to jest z tym Flashbackiem. To będzie remake czy nie ? Bo za bardzo nie siedzę w temacie. :-)

2013-07-31T08:19:17+01:00

Reboot? Wiadomo ze musieli po zmieniać bo oryginal do łatwych nie nalezal. Chetnie zagram I czekam na Anothet World w tej konwencji.

W ogole ten nowy Flashback to aplikacja na smartphony czy jak? Na co to ma wyjsc?

2013-07-31T08:56:11+01:00

@Bebokus Na pewno na PC i konsolę.
@ihtius Tak, będzie polegał na tym samym, fabuła też taka sama jak i plansze, można poznać stare lokacje jednak pozmieniane nieco dodali wiele, paru wrogów, jakąś modyfikacje do broni itp.

No właśnie, ciekawe jak to będzie z przyszłymi planszami... Oby ich nie uprościli, nienawidzę tej prościzny w grach.
Też was dopada wściekłość kiedy gracie w jakiś nowy tytuł i nie przegraliście od 20 min?

2013-07-31T22:02:37+01:00

bebokus wrote:Reboot? Wiadomo ze musieli po zmieniać bo oryginal do łatwych nie nalezal.

Przez takich jak Ty trzeba obniżać wyzwanie w grach :gatormad:

2013-08-01T08:39:51+01:00

Też mi się obniżanie wyzwań nie podoba ;> a premiera już w tym miesiącu, czyli w sierpniu więc obserwować bacznie i grać jak będzie :P

2013-08-01T10:37:36+01:00

Ja tam "wciągam bez zagrychy" :haha: Nie istotne czy coś sknocili czy nie, to się okaże "w praniu". Dla mnie liczy się sam fakt że to Flashback i tyle. Tak jestem fanem tej gry od 20 lat :tak:

Return to Remake i porty