scorpeus wrote:(...)wielka chamówa, że podpierdziela się z Amigi dobre tytuły i wydaje na gówna w błyszczących pudełkach zwane konsolami(...)
scorpeus wrote:(...)szkoda, że ów remake nie powstanie na kompy(...)
Scorpeus rozumiem, że gdyby ów remake powstał na kompy, to nie twierdziłbyś, że jest to "chamówa"? Sony widocznie uważa, że osiągnie jakieś korzyści z tego tytułu więc postanowiło sfinansować jego remake i jakoś nie jestem zdziwiony, że jest to exclusive - raczej nikt by nie chciał, by jego inwestycja przynosiło korzyść konkurencji. Poza tym jest to tytuł, w który gra się zdecydowanie przyjemniej na joysticku niż na klawiaturze, a wydaje mi się że niewielki odsetek posiadaczy PC posiada również joystick. A jak już posiada, to w większości będzie to joystick analogowy. Dlatego osobiście uważam, że jeśli już ma powstać remake gry platformowej, to konsola jest o wiele lepszym wyborem.
scorpeus wrote:Okrojone shity w ładnych pudełeczkach kradną exclusive'y i hity z naszej przyjaciólki oszpecając je gównianą graficzką dla gimbazy i poziomem trudności gry w kółko i krzyżyk
A czemu uważasz, że będzie to tytuł okrojony? Co prawda grałem tylko w Superfroga HD więc nie wiem jak jest z innymi remake'ami ale Superfrog, mimo iż został pozbawiony poziomu "Project-X", oferuje więcej poziomów niż oryginał. Grafice też nie mogę niczego zarzucić - no, może po za zmianą butelek Lucozade na jakieś karafki - ale w tym przypadku chodziło by producent Lucozade nie miał darmowej reklamy, bo i ile się nie mylę to partycypował w kosztach produkcji oryginału. Jedynie w czym się z Tobą zgodzę, to z obniżonym poziomem trudności.