Polski

Shadow of the Beast REMAKE

Nowe wersje starych gier
scorpeus No i mamy remake tej starej giereczki a w sumie całej serii, ale niestety na PS4 only psia mać!!!!!!!!!!!!! :mad:
Poniżej linki do info z zagranicznej i polskiej prasy netowej:

http://www.eurogamer.net/articles/2013- ... -exclusive

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=79425

Swoją drogą wielka chamówa, że podpierdziela się z Amigi dobre tytuły i wydaje na gówna w błyszczących pudełkach zwane konsolami, bo niczym innym ich nazwać nie można. Okrojone shity w ładnych pudełeczkach kradną exclusive'y i hity z naszej przyjaciólki ;-( oszpecając je gównianą graficzką dla gimbazy i poziomem trudności gry w kółko i krzyżyk :mad:
Wielka szkoda, że ów remake nie powstanie na kompy :( ale ci którzy mają zamiar wydać kasę na nowy playshit od sony zapewne się ucieszą.
Page 1 of 4 4 https://forum.thecompany.pl/nowe-wersje-gier/shadow-the-beast-remake-t2851.html
2013-08-21T09:56:12+01:00
No i mamy remake tej starej giereczki a w sumie całej serii, ale niestety na PS4 only psia mać!!!!!!!!!!!!! :mad:
Poniżej linki do info z zagranicznej i polskiej prasy netowej:

http://www.eurogamer.net/articles/2013- ... -exclusive

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=79425

Swoją drogą wielka chamówa, że podpierdziela się z Amigi dobre tytuły i wydaje na gówna w błyszczących pudełkach zwane konsolami, bo niczym innym ich nazwać nie można. Okrojone shity w ładnych pudełeczkach kradną exclusive'y i hity z naszej przyjaciólki ;-( oszpecając je gównianą graficzką dla gimbazy i poziomem trudności gry w kółko i krzyżyk :mad:
Wielka szkoda, że ów remake nie powstanie na kompy :( ale ci którzy mają zamiar wydać kasę na nowy playshit od sony zapewne się ucieszą.

2013-08-21T10:21:51+01:00

Re: Shadow of the Beast REMAKE

Z uwagi na wiek klasycznej produkcji, nadchodzący remake będzie prawdopodobnie zupełnie inną grą osadzoną jedynie w znanym uniwersum.

No więc będzie gra na obstawiam jakieś 4 do 5 godzin. Jeśli w stylu God of War to niektórzy się ucieszą a inni ją oleją. Moja przygoda z Kratosem zakończyła się na PS2 przy GoW2 :P Niezła sieczka ale wolę DMC.
Muszą niestety zrobić grę zupełnie inną bo oryginał można było zaliczyć w pół godziny :P

2013-08-21T11:19:02+01:00

scorpeus wrote:(...)wielka chamówa, że podpierdziela się z Amigi dobre tytuły i wydaje na gówna w błyszczących pudełkach zwane konsolami(...)

scorpeus wrote:(...)szkoda, że ów remake nie powstanie na kompy(...)

Scorpeus rozumiem, że gdyby ów remake powstał na kompy, to nie twierdziłbyś, że jest to "chamówa"? Sony widocznie uważa, że osiągnie jakieś korzyści z tego tytułu więc postanowiło sfinansować jego remake i jakoś nie jestem zdziwiony, że jest to exclusive - raczej nikt by nie chciał, by jego inwestycja przynosiło korzyść konkurencji. Poza tym jest to tytuł, w który gra się zdecydowanie przyjemniej na joysticku niż na klawiaturze, a wydaje mi się że niewielki odsetek posiadaczy PC posiada również joystick. A jak już posiada, to w większości będzie to joystick analogowy. Dlatego osobiście uważam, że jeśli już ma powstać remake gry platformowej, to konsola jest o wiele lepszym wyborem.

scorpeus wrote:Okrojone shity w ładnych pudełeczkach kradną exclusive'y i hity z naszej przyjaciólki oszpecając je gównianą graficzką dla gimbazy i poziomem trudności gry w kółko i krzyżyk

A czemu uważasz, że będzie to tytuł okrojony? Co prawda grałem tylko w Superfroga HD więc nie wiem jak jest z innymi remake'ami ale Superfrog, mimo iż został pozbawiony poziomu "Project-X", oferuje więcej poziomów niż oryginał. Grafice też nie mogę niczego zarzucić - no, może po za zmianą butelek Lucozade na jakieś karafki - ale w tym przypadku chodziło by producent Lucozade nie miał darmowej reklamy, bo i ile się nie mylę to partycypował w kosztach produkcji oryginału. Jedynie w czym się z Tobą zgodzę, to z obniżonym poziomem trudności.

2013-08-21T13:15:13+01:00

Już gdzieś było pisane o stopniu trudności nowych gier, więc tego się akurat obawiam że mogą to sknocić. Ale znowuż z drugiej strony nie obraziłbym się na bonusa w postaci oryginalnej trylogii dodanej do samej gry. :)

2013-08-21T14:05:32+01:00

Razem z kolegą oglądaliśmy GamesCom, jak tylko powiedzieli o tym cudzie razem wstaliśmy i tańczyliśmy lecz później przypomniałem sobie superfroga HD i cała radość znikła.

Okrojone shity w ładnych pudełeczkach kradną exclusive'y i hity z naszej przyjaciólki ;-( oszpecając je gównianą graficzką dla gimbazy i poziomem trudności gry w kółko i krzyżyk :mad:

:amen:

2013-08-21T14:07:55+01:00

Zazdroszczą TC i tyle :-)

2013-08-22T01:30:32+01:00

Co takie dzisiejsze dzieciaki pomyślą sobie o Amidze grając w te przerobione gry ?

2013-08-22T06:29:07+01:00

Co takie dzisiejsze dzieciaki pomyślą sobie o Amidze grając w te przerobione gry ?

Że była na nią masa młócek takich jak God of War tylko że w 2D?

2013-08-22T06:31:36+01:00

scorpeus wrote:

Że była na nią masa młócek takich jak God of War tylko że w 2D?

NIe.
Pomyślą: Jak to mogło tak wyglądać :haha:

2013-08-22T06:46:34+01:00

kiedyś to się grało dla samej przyjemności nie patrząc na grafikę, teraz gry są robione z świetną grafiką, ale niskim poziomem giercowania :P

2013-08-22T09:40:37+01:00

santa13 wrote:kiedyś to się grało dla samej przyjemności nie patrząc na grafikę, teraz gry są robione z świetną grafiką, ale niskim poziomem giercowania :P

Większość tak. Dzisiejszy poziom Hard to takie dawne medium albo easy-medium. Są jednak takie tytuły które naprawdę coś sobą reprezentują i potrafią momentami doprowadzić do szewskiej pasji. Już tak nie generalizujmy :P

2013-08-22T10:55:59+01:00

No np. Dark Souls :) ale z tą grafiką to też nie do końca bo jak nawet się ustawi maksymalnie piękną grafę to często w tych dzisiejszych superprodukcjach widać gołym okiem masę tekstur w niskiej rozdzielczości i innych baboli graficznych, więc nie ma co generalizować że każda nowa gra wygląda pięknie. Po prostu dzisiaj twórcy się nie starają i robią na odwal, nie z pasji a dla pieniędzy. Programiści zostawiają masę błędów w kodzie przez co już w dniu premiery wypuszczją patche, graficy wrzucają low-res tekstury gdzie tylko popadnie myśląc że nikt nie zauważy, a projektanci gier robią coraz to prostsze gry z banalną fabułą, jeśli już jakaś jest, i oklepanymi, dobrze znanymi rozwiązaniami, lipną AI i wszystkim tym co już było a ma jedynie plakietkę z innym tytułem, inną nazwą bohaterów i inną grafiką. Booooooooooooooooriiiiiiiiiiiiing! Dlatego tym bardziej uderza mnie fakt, że wykorzystuje się stare, dobre i często legendarne tytuły do sprzedawania gówna pod ich marką!

2013-08-22T11:59:31+01:00

scorpeus wrote:dzisiaj twórcy się nie starają i robią na odwal, nie z pasji a dla pieniędzy
Robią z pasji do pieniędzy :haha:

A tak na poważnie, w pełni się z Tobą zgadzam że dziś większą część gier "tworzą" księgowi. Na szczęście nawet wśród współczesnych gier (ale to brzmi :)) trafiają się jeszcze perełki jak np. Heavy Rain.

2013-08-22T12:12:59+01:00

Noo darksouls to przykład dobrej gierki.

Co do heavy rain... Ja bym tego grą nie nazwał i wrzucił razem do worka z napisem "Medal of Duty: Battlefield"

2013-08-22T14:31:15+01:00

A co wspólnego Heavy Rain ma z "Medal of Duty: Battlefield"?

2013-08-23T11:07:04+01:00

No graficznie to dzisiejsze gry (powiedzmy ostatniej pięciolatki) nie zachwycają w sporej ilości faktycznie. Robi się sztuczki z filtrami, żeby nie było widać potencjalnych niedociągnięć. O ile na konsolach się tego doszukać ciężko, to na piecach można masę rzeczy powyłączać, albo natywnie spod poziomu gry albo przez pliki konfiguracyjne i wtedy wychodzi przysłowiowe szydło z worka :P W dużej ilości przypadków zachwyt nad grafiką jest nieuzasadniony bo ludzie podniecają się filtrami i tym podobnymi bajerami, podczas gdy bez tego widać niskiej jakości tekstury, niedoróbki graficzne, szarpanie na powierzchniach i braki w filtrowaniu. Dobry przykład: "Call of Duty", masa "nakładek" ale silnik ponad 10 letni. Co z tego że przerobiony, jak nadal nie potrafią w nim wykonać podstawowej grafiki 3D i podczas grania natknąć się można na płaskie klamki :D Ktoś mi zarzuci "że się czepiam", a się czepiam bo jak wychodzi coś innego to też byle bzdury się ludzie czepiają i psy wieszają na danej produkcji. Będziemy konsekwentni i będziemy mówić o konkretach to takie argumenty zostaną pominięte, a jak nie to... no cóż ;>

Na całe szczęście Shadow of the Beast będzie tworzone od początku, z nowymi technologiami i mnie to osobiście cieszy jak widzę, że obecni twórcy sięgają po dawne hity Amigowe :tak:

2013-08-23T12:09:28+01:00

i mnie to osobiście cieszy jak widzę, że obecni twórcy sięgają po dawne hity Amigowe :tak:
Mnie by cieszyło jakby sięgając po te hity amigowe wydawali je na wszystkie platformy, ewentualnie na kompy, bo stamtąd się one wywodzą, a nie z durnych konsol. Amiga nie była konsolą tylko komputerem!!!

2013-08-23T14:59:36+01:00

scorpeus wrote:Amiga nie była konsolą tylko komputerem!!!

CD32 czym było?

2013-08-23T15:18:06+01:00

CD32 czym było?

A Shadow of the Beast był na CD32? Poza tym praktycznie wszystkie tytuły wyszły najpierw na A1200 i wcześniejsze a dopiero później na CD32. Fakt CD32 i CDTV można traktować jak konsole ale z tego co mi wiadomo na CD32 nie było Shadow of the Beast, był Superfrog (uprzedzam fakty ;>) no ale i tak najpierw był na wcześniejsze Amigi, które były kompami.

2013-08-23T15:42:43+01:00

Shadowa nie było na CD32, ale mnie interesowało jak zakwalifikujesz CD32 :-)

Return to Remake i porty