Pograłem trochu no i to co im wyszło to dramat

Na filmikach nie było tak źle, w praniu jest lipa przeokrutna.
- Statyczne intro, trudno. Wolałbym stare podbite to HD ale w sumie mi to lotto. Jest bo jest.
- Muzyka w grze to faktycznie przeróbka, ale nie tej oryginalnej tylko motywu z Angry Birds (sic!).
- Grafika i animacja dla odmiany jest super. Ciężko wyczuć detekcję kolizji ale ogólnie na +.
- Fizyka jest całkowicie zmieniona. Nie ma bezwładności, co prawda pojawia się na wstępie przed rozpoczęciem gry ale to tylko podpucha bo w grze jej nie ma. Żaba z jednej strony przytyła, bo podczas biegu natychmiastowo spada z półek, z drugiej schudła bo skacze wyżej, a trampoliny to już w ogóle wybijają ją w ch*j wysoko. Po wybiciu zamiast zaryć o sufit potrafi przelecieć przez bitą ziemię i wylądować na chodniku piętro wyżej
- Zielony glut jest teraz bezużyteczny. Przede wszystkim - nie da się go rzucić po skosie, albo coś mam skopane. Walimy w poziomie albo w pionie i to tylko stojąc na ziemi więc jego jedyne zastosowanie jako pocisku ziemia-powietrze szlag trafił. Na dodatek nie ogarnęli fizyki lotu i zamiast luźno fruwać po planszy jak w oryginale potrafi tylko walić po prostej w tę i z powrotem.
Przeszedłem na razie tylko pierwsze 2 mapy i szczerze mówiąc, ni cholery nie chce mi się próbować kolejnych. Na odkrytych klasycznych mapkach wszystko jest po staremu? Czy jedyne różnice to muzyka i licznik monet?
Lądowanie remake na PC podsumuję klasykiem:
[youtube]http://youtube.com/watch?v=fMt6RPvD4Ms[/youtube]
UPDATE:
Zmęczyłem 3 poziom i odblokowałem jednego klasyka. Tak jak podejrzewałem, jedyne zmiany to muzyka i licznik monet. Najbardziej w tym rimejku liczyłem właśnie na klasyczne mapy, a wygląda na to, że ten tryb będzie się nadawać tylko dla masochistów ze względu na nową mechanikę która ni ch*ja nie pasuje do oryginalnych poziomów.