Polski

Superfrog HD

Nowe wersje starych gier
Pancio na rosyjskim prywatnym trakerze http://www.bestrepack.net jest juz wersja od Twisted EndZ. wazy 92mb i dziala zajebiscie

Code: Select all

http://bestrepack.net/forum/viewtopic.php?t=17379
Page 2 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/nowe-wersje-gier/superfrog-t2775.html
2013-09-12T19:53:25+01:00

Re: Superfrog HD

na rosyjskim prywatnym trakerze http://www.bestrepack.net jest juz wersja od Twisted EndZ. wazy 92mb i dziala zajebiscie

http://bestrepack.net/forum/viewtopic.php?t=17379

2013-09-12T20:18:39+01:00

Pancio zapodaj plik torrent

2013-09-13T01:10:05+01:00

Pograłem trochu no i to co im wyszło to dramat :mur: Na filmikach nie było tak źle, w praniu jest lipa przeokrutna.

- Statyczne intro, trudno. Wolałbym stare podbite to HD ale w sumie mi to lotto. Jest bo jest.
- Muzyka w grze to faktycznie przeróbka, ale nie tej oryginalnej tylko motywu z Angry Birds (sic!).
- Grafika i animacja dla odmiany jest super. Ciężko wyczuć detekcję kolizji ale ogólnie na +.
- Fizyka jest całkowicie zmieniona. Nie ma bezwładności, co prawda pojawia się na wstępie przed rozpoczęciem gry ale to tylko podpucha bo w grze jej nie ma. Żaba z jednej strony przytyła, bo podczas biegu natychmiastowo spada z półek, z drugiej schudła bo skacze wyżej, a trampoliny to już w ogóle wybijają ją w ch*j wysoko. Po wybiciu zamiast zaryć o sufit potrafi przelecieć przez bitą ziemię i wylądować na chodniku piętro wyżej :mrgreen:
- Zielony glut jest teraz bezużyteczny. Przede wszystkim - nie da się go rzucić po skosie, albo coś mam skopane. Walimy w poziomie albo w pionie i to tylko stojąc na ziemi więc jego jedyne zastosowanie jako pocisku ziemia-powietrze szlag trafił. Na dodatek nie ogarnęli fizyki lotu i zamiast luźno fruwać po planszy jak w oryginale potrafi tylko walić po prostej w tę i z powrotem.

Przeszedłem na razie tylko pierwsze 2 mapy i szczerze mówiąc, ni cholery nie chce mi się próbować kolejnych. Na odkrytych klasycznych mapkach wszystko jest po staremu? Czy jedyne różnice to muzyka i licznik monet?

Lądowanie remake na PC podsumuję klasykiem:

UPDATE:
Zmęczyłem 3 poziom i odblokowałem jednego klasyka. Tak jak podejrzewałem, jedyne zmiany to muzyka i licznik monet. Najbardziej w tym rimejku liczyłem właśnie na klasyczne mapy, a wygląda na to, że ten tryb będzie się nadawać tylko dla masochistów ze względu na nową mechanikę która ni ch*ja nie pasuje do oryginalnych poziomów.

2013-09-13T01:14:57+01:00

Innymi słowy - reklamować mi exeka v2.6 SuperFroga :tuptup1:

2013-09-13T21:38:55+01:00

RoniWorlds wrote:Pancio zapodaj plik torrent

roni to prywatny tracker,nie dasz rady sciagnac i tak. musisz sie zalogowac. no chyba ze czegos nie wiem ;)
na otarcie lez dodam z juz jest na publicznym kickass torrents

download:

https://kickass.to/superfrog-hd-team17-eng-multi5-twisted-endz-t7861988.html

-- 13 Wrz 2013, 22:38 --

adiq22 wrote:Zielony glut jest teraz bezużyteczny. Przede wszystkim - nie da się go rzucić po skosie, albo coś mam skopane.

da rade tylko musisz jednoczesnie wcisnac skos i gluta. ale masz racje, glut jest zjebany i bezuzyteczny. ciezko sie strzela jak cholera.
o lataniu nie wspomne. moznaby rzec ze latania nie ma. jest szybowanie. DNO
muzyka w sumie do zniesienia. ale gameplay to juz zupelnie co innego

2013-09-13T23:47:05+01:00

O faktycznie działają te skosy, czyli jednak glut nie jest aż tak bardzo bezużyteczny jak sądziłem. Chociaż i tak próba strącenia robactwa latającego nad kolcami stojąc na krawędzi to tutaj niezły hardcore, ułamek sekundy za późno wciśnięty przycisk i żaba ląduje dupą na kolcach.

2013-09-14T20:59:29+01:00

ja powiem tylko jedno DO DUPY.

2013-09-14T21:46:45+01:00

już wolę amigową wersję niż tamto to jest jedno dno i wodorosty

2013-09-14T22:25:14+01:00

A egzeka?

2013-09-15T11:03:37+01:00

Do rzeczy człowieku ja nie rozumiem twojego dziwnego slangu

2013-09-15T12:04:02+01:00

Twórcy położyli sprawę po całości. Już po intrze (zbeszczeszczonym zrestą) można zauważyć, że to produkcja bez polotu. Najbardziej razi grafika, która wygląda tak jakby była wzięta żywcem z oryginału i jedynie przepuszczona przez jakiś filtr. Co dziwne, sam Superfrog jest wykonany w zupełnie innym stylu niż reszta grafik. Powinni się zdecydować na jeden styl graficzny i jego się trzymać, a tak to otrzymaliśmy dziwny miszmasz. Muzyka jest nijaka i, jak już wcześniej wspomniał adiq22, przypomina raczej coś z Angry Birds niż oryginalne melodyjki. Rozgrywka została uproszczona, od teraz zadaniem żaby jest jedynie przejście z punktu A do punktu B, a monety stały się nic nieznaczącymi znajdźkami. Sterowanie jest beznajdzejne i psuje calą radość z gry. Superfrog jest tak szybki, że trudno nad nim zapanować. Ogólnie, to radzę omijać grę szerokim łukiem, tak jak każdy tytuł Team17 stworzony po Worms World Party. Jeżeli chcecie pograć w sequela/remaka klasycznej platforowki to polecam Duck Tales Remastered, Castle of Illusion czy Giana Sisters: Twisted Dreams.

2013-10-22T22:02:56+01:00

Specter wrote:Jeżeli chcecie pograć w sequela/remaka klasycznej platforowki to polecam Duck Tales Remastered, Castle of Illusion czy Giana Sisters: Twisted Dreams.

Duck Tales osobiście nie polecam - spieprzyli tą grę na maksa, która w oryginale jest "dungeon crawlero-platformówko-ekonomo-zręcznościwo-strzelanką", a w wersji z 2013 roku ładnie wyglądającą, na maksa uproszczoną tylko "przejdź z pkt A do B" platformówką.
Castle of illusion rzucił mnie na kolana.
Giana Sisters: Twisted Dreams - świetny platformem z dobrym pomysłem na zabawę.

2013-10-23T06:51:23+01:00

Anthrox wrote:Innymi słowy - reklamować mi exeka v2.6 SuperFroga :tuptup1:

SUPER FROG! SUPER FROG! SUPER FROG! OCZYWIŚCIE TYLKO V2.6!!.. jak na razie :P

2013-11-03T15:37:39+01:00

Z racji jedno-dolarowej promocji i ja stałem się posiadaczem SuperFroga HD.
No i cóż. Mieszane uczucia - intro - w ogóle się nie przyłożyli - brak tańczących kwiatów animacji - tylko coś flaszopodobne - lipa.
W samej grze nie lepiej - jak żaba stoi wygląda to fatalnie, ogólne wrażenie flaszówka - egzek wygrywa :tuptup1:

Grafika to za mało, aby mnie Team17 kupił.

2013-11-05T16:44:38+01:00

Jeżeli można - kilka słów o SUPER FROG w wersji HD.

Gdybym nie znał oryginała z poczciwej A500/1200 , być może zachwyciłbym się tą grafiką. Wersja jaką mam na STEAM jest delikatnie mówiąc przesłodzona.

Do klimatu pierwowzoru bardzo mu daleko, jednak stawiam 4 za przypomnienie wydawałoby się już zapomnianej gry z naszej ukochanej przyjaciółki.

2013-11-05T22:11:06+01:00

Anthrox wrote:Pisz na torrentach o TheCompany.pl !

done.

2014-01-21T18:19:42+01:00

A ja ograłem już dość dawno i mi się podobało. Owszem, intro pokpione, brakuje bezwładności, nowa muzyka "to już nie to samo". Niemniej jednak gra się całkiem ciekawie. Są też do odblokowania klasyczne plansze z klasyczną muzyką.
No i nikt nie wspomniał o cross-save i cross-play między PS3 i PSVitą. Można grać niczym na Wii U - sterujesz Vitą, na dużym ekranie masz żabcię, a na ekranie Vity mapę całego poziomu odkrywającą się systematycznie. Fajna rzecz.

2014-01-21T18:55:39+01:00

Obudził się niedźwiedź!

2014-01-22T00:02:57+01:00

To nie to samo, co pogadać z gwardią na forum :tuptup1:

Return to Remake i porty