Polski

Superfrog HD

Nowe wersje starych gier
santa13 :ok1: Tu się coś dzieje przynajmniej Page 3 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/nowe-wersje-gier/superfrog-t2775.html
2014-01-22T00:06:29+01:00

Re: Superfrog HD

:ok1: Tu się coś dzieje przynajmniej

2014-02-20T14:57:01+01:00

Oj już nie psioczcie tak na tego nowego Superfroga. Rimejk to rimejk, niby (niby!) to samo ale na nowo. Rzadko się zdarza żeby rimejk był tak fajny jak pierwowzór, zwłaszcza jak ktoś od pierwowzoru zaczynał.
Chyba wyjątkiem jest mój synalek (5 lat)... Najpierw pokazałem mu grę w wersji HD na PS3 a po paru dniach wersję amigową... i bez zastanowienia stwierdził, że oryginał lepszy :) Ale to może dlatego, że staram się mu pokazywać różne gry, i obecne i takie sprzed 30 lat, dzięki czemu nie jest nastawiony na ocenę fajerwerków tylko na gameplay danego tytułu.

W przypadku Żaby w HD, cóż, zrobiono ją tak jak się robi dzisiaj gry (i mimo że straciła na klimacie to i tak nieźle, że to ciągle platformówka w końcu o oldschoolowym charakterze). Nie mówię, że cieszy mnie w jakim kierunku to wszystko idzie ale ogólnie trochę twórców usprawiedliwiam. Poza tym dobrze, że tytuł został przypomniany - może część młodszych zainteresuje się oryginałem.

Osobiście zagrałem w nową wersję ale jakoś nie przykuła mnie na dłużej (BTW wcale nie jest taka łatwiutka) ale zagram tak porządnie na pewno. Pierwej jednak po raz ?-nasty oryginał!

2014-09-07T15:54:39+01:00

Jakaś dziwna sila kazala mi kupić superfroga na androida za 3.74 zeta.1 wrażenie jest pozytywne. Działa płynnie' grafika ładna, a i sterowanie na tablecie ok (9.7"). Muzyka i dzwięki do przyjęcia. Gra wydaje się bardziej infantylna, chociaż czyż taka wcześniej nie była :?: Szkoda trochę, że jest mało prób na gamblerze i chyba nie można ingerować - np. zatrzymać postrzególnych bebnów.
P.s napiszę coś więcej jak już w nią trochę pogram.

Z nowych fajnych rzecy jakie zauważyłem to:
- praca kamery - oddala się gdy skaczemy np. na trampoinie
- paralaxa w tle - choinki

Niefajnych to:
- strzelanie
- jakby mało czasu na level - w orginale nigdy się nie musiałem spieszyć

Errata - 3.47 pln

p.s.
- do strzelania (i skakania) można się jednak przyzwyczaić (opanować)
- a czas (10 min.) jednak nie jest taki krótki jak się wydawało, bo to chyba levele są krótsze ;) , można też zebrać zegarki - dodają czasu
- levele oryginalne są do odblokowania w gamblerze (jeszcze tego nie zrobiłem), a twórcy ostrzegają, że to tylko dla hardkoroców :haha: i podobno nie ma ograniczenia czasowego (do sprawdzenia).

p.s. 2
- dzwięki mocno przyciszyłem, ale muzyka (stworzona na oryginalnej) jest całkiem całkiem ... ;)

2014-09-08T07:51:58+01:00

Super Frog HD - No Comment

2014-09-08T13:37:55+01:00

powiem tak - odgrzewany kotlet :) lecz przypalony

co do plusów i minusów to Orhom ładnie grę podsumował

2014-09-08T15:40:26+01:00

powiem tak - 4 letnia córka mojego kolegi Amigowca gra w Super Froga na Amidze 600 :)

I tylko tak powinno być :D

2014-09-08T19:31:46+01:00

Vato wrote:powiem tak - 4 letnia córka mojego kolegi Amigowca gra w Super Froga na Amidze 600

:haha: ale nie każdy ma A600, 500 itd, za to jest raz do roku (mam nadzieje) retrogralnia, gdzie można pograć na A1200Hd z whdload :-E ;)

2014-09-08T19:38:02+01:00

Vato wrote:powiem tak - 4 letnia córka mojego kolegi Amigowca gra w Super Froga na Amidze 600 :)

Fajnie, że się jeszcze niektórym najmłodszym podoba Amiga, :-) to chyba dosyć rzadko spotykane w tych czasach, gdzie królują wypasione kompy z Titanami na pokładzie a zblazowane towarzystwo małolatów i nie tylko podnieca się ilością rdzeni i kart graficznych w komputerze jakby tylko życie i świat składało się z tego. ;) :-)

2014-09-09T16:37:56+01:00

To i tak lepsze niż chodzenie w rurkach...

2014-09-09T19:37:58+01:00

Anthrox wrote:To i tak lepsze niż chodzenie w rurkach...

Przecież wróciła na to moda chyba a jak nie to wróci z powrotem ? ;)
Ogólnie moda ma to do siebie, że wraca jak bumerang w rożnych wariacjach. :-)
Na przykład Tusk wyjeżdża do Brukseli, ale to nie znaczy, że nie wróci jeszcze na Wiejską. :haha:

2014-09-10T12:52:36+01:00

ihtius wrote:
Vato wrote:powiem tak - 4 letnia córka mojego kolegi Amigowca gra w Super Froga na Amidze 600 :)

Fajnie, że się jeszcze niektórym najmłodszym podoba Amiga, :-) to chyba dosyć rzadko spotykane w tych czasach, gdzie królują wypasione kompy z Titanami na pokładzie a zblazowane towarzystwo małolatów i nie tylko podnieca się ilością rdzeni i kart graficznych w komputerze jakby tylko życie i świat składało się z tego. ;) :-)

i tu będę nudny, ale na retrogralni 2014 zauważyłem dużo ludzi młodych (kobiet zwłaszcza), oraz graczy w wieku 30+ z dziećmi - którzy naprawdę świetnie się bawili na starych grach czy kompach :-)

p.s.
jednak można wpłynąć na jednorękiego bandytę - gdy bębny się zatrzymają, są po kolei podświetlane, a wtedy ponowne naciśnięcie przycisku przesuwa ten podświetlony bęben - nie zabiera to żetonów - uff

2014-09-10T17:18:17+01:00

orhom wrote:i tu będę nudny, ale na retrogralni 2014 zauważyłem dużo ludzi młodych (kobiet zwłaszcza), oraz graczy w wieku 30+ z dziećmi - którzy naprawdę świetnie się bawili na starych grach czy kompach

Nigdy nie byłem na takich imprezach więc nie wiem dokładnie jak tam jest. :-) U mnie na wsi raz na dwa tygodni odlatuje samolot więc o takich imprezach mogę tylko pomarzyć. :-(
Ale czy nie jest tak, że ci ludzi którzy na takie imprezy przychodzą raz na rok czy rzadziej traktują to jako egzotykę. A na co dzień zasuwają w najnowsze Call of Duty czy siadają wygodnie w salonie i odpalają PS4?

Return to Remake i porty