Polski

PS3 => UAE

Łysy0800 Używał ktoś emulatora Ami na ps3?
Jeśli tak- to jak to śmiga?
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/playstation/ps3-uae-t2665.html
2013-06-03T20:58:43+01:00
Używał ktoś emulatora Ami na ps3?
Jeśli tak- to jak to śmiga?

2013-06-04T10:34:07+01:00

Re: PS3 => UAE

Jak każdy inny port UAE na każdy inny sprzęt - lata świetlne za WinUAE, ale coś tam da rade odpalić z różnymi skutkami.

2013-06-05T13:51:48+01:00

Dodajmy, że na PS3 nie mógł porządnie się rozwinąć homemade, ponieważ długi czas Sony co chwilę wypuszczało FW łatającą piracką wyrwę.

2013-06-05T14:20:33+01:00

Chciałeś powiedzieć że po złamaniu konsoli, Sony wypuściło RAZ updejt całkowicie usuwający mozliwość używania homebrew. Kiedy była możliwość wyboru "Other OS" w opcjach, nie było żadnych "firmware łatających piracką wyrwę".

2013-06-05T20:03:56+01:00

Jailbreak.

2013-06-05T21:18:59+01:00

A jak się ma łamanie konsoli do UAE?
Ja tam jailbreakiem wolałbym nie mieszać...

2013-06-05T22:30:12+01:00

Łysy0800 wrote:A jak się ma łamanie konsoli do UAE?

Przecież Sony domyślnie "zablokował" możliwość odpalania programów pokroju UAE i innych "hobbystycznych" programów?

2013-06-06T10:42:24+01:00

Mylisz Antek pojęcia, jailbreak to nielegalny hack na firmware umożliwiający odpalanie homebrew i nielegalnych gier na dowolnej wersji firmware.
Nadal można mieć/wgrać sobie legalnie starą wersję firmware i będziesz mógł legalnie odpalać homebrew.
Sony zablokowało "Other OS" bo IBM się nie podobało że ludzie zamiast kupować ich high-endowe procki do serwerów robili sobie takowe z konsol.

2013-06-06T13:58:17+01:00

Shoonay wrote:Mylisz Antek pojęcia, jailbreak to nielegalny hack na firmware umożliwiający odpalanie homebrew i nielegalnych gier na dowolnej wersji firmware.

Tyle, że mi chodziło o to, że Sony wypuścił wtedy łatę dla FW, która zgasiła Jailbreaka w zarodku.

Shoonay wrote:Sony zablokowało "Other OS" bo IBM się nie podobało że ludzie zamiast kupować ich high-endowe procki do serwerów robili sobie takowe z konsol.

Znam sprawę, ale i swoje zrobiło, że PS3 mogło się chwalić "niełamaną" konsolą = czyli marketingowo = 100% zysków do odpowiedniego podziału :gatorlove:

Shoonay wrote:Nadal można mieć/wgrać sobie legalnie starą wersję firmware i będziesz mógł legalnie odpalać homebrew.

W przypadku Sony - nie miałem konsoli, więc trudno mi się wypowiadać, lecz czytałem, że Sony bardzo utrudniał powrót do poprzedniego FW np. niemożnością odpalenia nowych tytułów :-)

2013-06-07T09:49:51+01:00

Anthrox wrote:Tyle, że mi chodziło o to, że Sony wypuścił wtedy łatę dla FW, która zgasiła Jailbreaka w zarodku.
A ja powtarzam. Sony zablokował "Other OS" co miało całkowicie załatac lukę ale jako że mleko się już rozlało każda kolejna aktualizacja firmware dała się złamać.

Anthrox wrote:swoje zrobiło, że PS3 mogło się chwalić "niełamaną" konsolą = czyli marketingowo = 100% zysków do odpowiedniego podziału :gatorlove:
Przechwalanie się że konsola nie została złamana nie ma żadnego wpływu na podziały udziałów w sprzedaży, ani przed ani po fakcie. Cały czas Sony decyduje ile twórcy im płacą.

Anthrox wrote:W przypadku Sony - nie miałem konsoli, więc trudno mi się wypowiadać
Jak na kogoś komu się trudno wypowiadać to sporo już napisałeś... :hee:

Anthrox wrote:Sony bardzo utrudniał powrót do poprzedniego FW np. niemożnością odpalenia nowych tytułów :-)
Chcesz grać w najnowsze gry - aktualizujesz firmware. Chcesz homebrew - degradujesz firmware.

2013-06-07T12:17:20+01:00

Korciło mnie, że odpalić Shadow of the Beast 3 na moim sprzęciorze z padem w łapie ;)

Wiem, lapka też mogę podpiąć przez HDMI, ale to już nie to samo...

2013-06-07T12:23:55+01:00

Czemu nie? Pada możesz dowolnego podpiąć pod lapka, ba, nawet amigowy dżojstik przy odpowiedniej przejsciówce.

2013-06-07T14:35:43+01:00

Shoonay wrote:A ja powtarzam. Sony zablokował "Other OS" co miało całkowicie załatac lukę ale jako że mleko się już rozlało każda kolejna aktualizacja firmware dała się złamać.

To czemu jak mantrę powtarzasz "Other OS"? Jailbreak nie został wynaleziony przy wykorzystaniu bazy w postaci downgradowanej konsoli z "Other OS" - to serwisowy klucz usb wyciekł, a nie ktoś magicznie dobrał się na "Other OS" w głąb konsoli. "Other OS" przegrało bitwę, ale wygrało wojnę dopiero, gdy wyciekły klucze lv0. To jednak piszę na bazie tego co wyczytałem z internetu, więc jak się mylę to...

Anthrox wrote:Przechwalanie się że konsola nie została złamana nie ma żadnego wpływu na podziały udziałów w sprzedaży, ani przed ani po fakcie. Cały czas Sony decyduje ile twórcy im płacą.

I może zażądać wyższych cen z tytułu tego, że ich konsola ma niezłamane zabezpieczenia, na czym mogli się opierać przez niezły kawałek czasu.

Anthrox wrote:Jak na kogoś komu się trudno wypowiadać to sporo już napisałeś... :hee:

Ja przynajmniej napiszę, nie potrzebuję pośrednika jak np. esial - do niego samego zwracam się, że albo ze mną normalnie pisze, albo niech mordę zamknie i nawet przez pośredników niech nie pisze, jak tęskni to jego sprawa - nie ja dałem bana na GG ;]

Return to Playstation