scorpeus wrote:Jaki uważacie emulator psxa za najlepszy? EPSXE? Bo on coś chyba już wymarł a nadal nie odpala wszystkiego idealnie. Moim zdaniem reaktywacja w postaci PCSX Reloaded jest o wiele lepsza.
Przy ePSXe ktoś tam jeszcze działa bo ostatnio wyszła wersja 1.8.0 która zrobiła jeden krok do przodu i jeden do tyłu

Poza tym jak już, to nie używa się gołego emulatora tylko ePSXe Shark.
http://forums.ngemu.com/showthread.php?p=2083417Chcąc niechcąc i tak trzeba używać na zmianę ePSXe z PCSX Reloaded. Na ePSXe nie działa Rayman i Vrally 2. Na PCSX z kolei nie działa Tenka i czasami dzieją się różne dziwne rzeczy.
Ostatnio wzięła mnie chęć na odświeżenie paru staroci to musiałem zrobić przegląd emulatorów.
W sumie Xebra robi najmniej problemów, ale widać że cały emulator jest w proszku i wątpię czy się to zmieni. Pod względem kompatybilności wypas, pod względem konfiguracji bieda a grafika jak w oryginale czyli bez CRT nie podchodź. Obsługa tak wygodna, że można się pochlastać.
Zdecydowanie wolę ePSXe na zmianę z PCSX2 reloaded, tylko mam na nich jakieś dziwne problemy z płynnością. Albo filmiki się zacinają, albo w samej grze dźwięk się zacina, albo w ogóle są dropy FPS. Próbowałem wszystkich kombinacji pluginów i dupa zbita. Jedyne do czego doszedłem to to, że wyłączenie cache na CD zmniejsza problemy z zacinaniem w samych grach zwiększając problemy z filmikami i vice versa. Tylko kurna co ma kasza do płynności skoro i tak wszystko działa z obrazów ISO na dysku?
Miał ktoś podobne problemy? Albo jeszcze lepiej - zna ktoś lekarstwo?