W sumie najczęściej emuluje, dobrych gier masa, w tym klasyki takie jak Tenchu, Resident, czy Metal Gear.
Psx kuhwa
Czyli temat o Sony Playstation, pewnie każdy miał, pamiętam jak wylazło w Polsce za 1499 zł (2 jeszcze lepsza była bodajże 2499 zł !), ja kupiłem za jakieś 500 zł na giełdzie heh, tyle że nieco później.
W sumie najczęściej emuluje, dobrych gier masa, w tym klasyki takie jak Tenchu, Resident, czy Metal Gear.
Re: Psx kuhwa
Ano, z Demonic grałem w Katamari na emulatorze ps2 
Wciąga, ale grafika konsolowa taka dziwna sie wydaje

Wciąga, ale grafika konsolowa taka dziwna sie wydaje
Kumpel za 1499 kupił we wrześniu 1996, w dodatku na raty, pamiętam jak dziś stojącego go na przystanku z czarnym pudełkiem jak wracaliśmy ze szkoły 
Sam po licznych "testach" (giercowaniu praktycznie codziennie po szkole) u niego, poczekałem do stycznia 1997 i kupiłem już za około tysiąca model o numerek starszy, który wytrzymał parę lat dłużej niż ten pierwszy model od kumpla.

Sam po licznych "testach" (giercowaniu praktycznie codziennie po szkole) u niego, poczekałem do stycznia 1997 i kupiłem już za około tysiąca model o numerek starszy, który wytrzymał parę lat dłużej niż ten pierwszy model od kumpla.
Plany na PSX miałem, kasa też była, w końcu stanęło na tym że kupiłem magnetowid.
Dopiero w 2006 r. jeżdżąc po komisach za PSX-em, zdałem sobie sprawę że warto wsadzić kasę w PS2. Dostałem za 600zł nówkę wraz z grą WRC 3. I nie żałuję. Spokojnie daje radę z grami z PSX (Sam mam jeszcze MoH Underground oraz Silent Hill z PSX-a, działają jak siema
) A kilka gier np. Primal, Ghosthunter, Tekken, God of War, Fifa 09 (z boskimi komentami Szaranowicza i Szpakowsiego rulez ) Black oraz Killzone dały mi nie zapomniane przeżycia.
Do momentu kupna laptopa i odkrycia tego czegoś jak TC.....
Teraz Syn napierdziela w parę gierek na czarnuli.....
Mało tego, jak 3 lata temu dawałem instalować plastiki od swap magica, gość mi przepowiedział rychły koniec działania lasera - działa z powodzeniem do dziś...
Dopiero w 2006 r. jeżdżąc po komisach za PSX-em, zdałem sobie sprawę że warto wsadzić kasę w PS2. Dostałem za 600zł nówkę wraz z grą WRC 3. I nie żałuję. Spokojnie daje radę z grami z PSX (Sam mam jeszcze MoH Underground oraz Silent Hill z PSX-a, działają jak siema

Do momentu kupna laptopa i odkrycia tego czegoś jak TC.....
Teraz Syn napierdziela w parę gierek na czarnuli.....
Mało tego, jak 3 lata temu dawałem instalować plastiki od swap magica, gość mi przepowiedział rychły koniec działania lasera - działa z powodzeniem do dziś...
Psx to klasyk, dorwałem to za 600zł na giełdzie. Dziś mało gier potrafi mnie tak wciągnąć jak Final Fantasy VII czy Soul Blade ,na którym byłem mistrzem wszystkich mistrzów
. I to podkręcanie obrotów lasera gdy filmiki się tną 

Obrotów lasera?
U mnie pomagało postawienie na boku i nawet wielokrotne upadki jej nie przeszkadzały, aż sobie pewnego dnia w 2001 roku padła.
W 2003 kupiłem nową i trzyma do dziś, dokupiłem na Allegro oryginalny laser Sony i nasadki, i wychodzi na to że to one są najsłabszym ogniwem, raz że często przy zmienianiu cd zsuwają się na dół, to jeszcze często nie są zbyt dobrze wyprofilowane i płytka "koleboce" podczas obracania.
Ale znalazłem taką nasadkę która dość mocno trzyma się silniczka i tylko czasami trzeba ją delikatnie "podnieść" śrubkowkrętem.

U mnie pomagało postawienie na boku i nawet wielokrotne upadki jej nie przeszkadzały, aż sobie pewnego dnia w 2001 roku padła.

W 2003 kupiłem nową i trzyma do dziś, dokupiłem na Allegro oryginalny laser Sony i nasadki, i wychodzi na to że to one są najsłabszym ogniwem, raz że często przy zmienianiu cd zsuwają się na dół, to jeszcze często nie są zbyt dobrze wyprofilowane i płytka "koleboce" podczas obracania.
Ale znalazłem taką nasadkę która dość mocno trzyma się silniczka i tylko czasami trzeba ją delikatnie "podnieść" śrubkowkrętem.
Też musiałem stawiać na boku, bo gry nie działały, ot taki urok pirata. Teraz w dobie epsxe można podkręcić grafę nakładając różne filtry.
BTW, miał ktoś może Dreamcast'a?
Spora poracha Segi.
BTW, miał ktoś może Dreamcast'a?

Druga po Saturnie spora poracha Segi.
Świetne exclusivy na Saturna można policzyć na palcach jednej ręki, reszta to klony gier z plejaka, czasami lepsze (kolorowsza grafika 2D w grze Rayman, więcej sprajtów i płynniejsza rozgrywka w bijatykach Capcomu) czasami gorsze (choćby WipeOut i Destruction Derby).
Na Dreamcasta wyszła masa rimejków PC z tamtych czasów (choćby Half-Life) i równolegle wydanych gier nań, jak i PS2, ale ilościowo i jakościowo obie konsole zaliczyły solidnego faila.
Świetne exclusivy na Saturna można policzyć na palcach jednej ręki, reszta to klony gier z plejaka, czasami lepsze (kolorowsza grafika 2D w grze Rayman, więcej sprajtów i płynniejsza rozgrywka w bijatykach Capcomu) czasami gorsze (choćby WipeOut i Destruction Derby).
Na Dreamcasta wyszła masa rimejków PC z tamtych czasów (choćby Half-Life) i równolegle wydanych gier nań, jak i PS2, ale ilościowo i jakościowo obie konsole zaliczyły solidnego faila.
Czemu PS2 zaliczył faila?
Pamiętam jak wylazł Dreamcast, miał zmieść Playstation. Ja wtedy jako dzieciak i fan psx nie mogłem się nadziwić, ze konsola Segi ma tak dobrą grafikę, ale jak się okazało nawet Psx przeżył Dreamcast'a.
Pograłbym w Shenmue, ale nie wiem czy jest jakiś w miarę rozsądny emulator Dream'a.
Pamiętam jak wylazł Dreamcast, miał zmieść Playstation. Ja wtedy jako dzieciak i fan psx nie mogłem się nadziwić, ze konsola Segi ma tak dobrą grafikę, ale jak się okazało nawet Psx przeżył Dreamcast'a.
Pograłbym w Shenmue, ale nie wiem czy jest jakiś w miarę rozsądny emulator Dream'a.
Ja do tej pory mam PSX (szaraka) coś ostatnio laser nie domagał, kupiłem nowy i problem z głowy... a godziny spędzone przy Soul Edge czy innych grach, ach łezka się aż kręci w oku. Szarak działał ostatnio na kawalerskim i dał radę. Właśnie muszę go od Zelmera odebrać. Bo się przyzwyczai i nie będzie chciał oddać. 

Gdzie coś takiego napisałem?bebokus wrote:Czemu PS2 zaliczył faila?
PS2 został przywołany do tablicy jako przykład konsoli na którą wychodzą równolegle wydane gry Dreamcasta, czytanie ze zrozumieniem się kłania

@Elmek: jak masz oryginalne Dual Shocki to weź z dwa, bo moje dodatkowe to marne podróbki, zagramy w 4 na multitapie
bebokus wrote:Pograłbym w Shenmue, ale nie wiem czy jest jakiś w miarę rozsądny emulator Dream'a.
nullDC, obie części śmigają bez problemu, Soul Calibur tez wymiata
O, dzięki, zupełnie przypadkiem własnie na UG jest GTW to sobie pościągam z kilkaset gierek 
A Chankast już nie jest rozwijany? Właśnie znalazłem go na HD więc kiedyś chyba testowałem, jakaś wersja z 2004 czy 2005 roku, i tę samą widzę na stronie głównej.
EDIT: Jaki plugin kontrolera ustawić w nullDC żebym sobie mojego padzika od plejaka na USB mógł użyć i skonfigurowac?
Okej, mam PuruPuru
EDIT2: miodzio. emulacja popierdziela 50/60 FPS (zależnie od tryby 50/60HZ, hihi) i tylko czasami chrupnie dźwięk, ale co się można spodziewać po 6-letnim piecyku.

A Chankast już nie jest rozwijany? Właśnie znalazłem go na HD więc kiedyś chyba testowałem, jakaś wersja z 2004 czy 2005 roku, i tę samą widzę na stronie głównej.
EDIT: Jaki plugin kontrolera ustawić w nullDC żebym sobie mojego padzika od plejaka na USB mógł użyć i skonfigurowac?
Okej, mam PuruPuru

EDIT2: miodzio. emulacja popierdziela 50/60 FPS (zależnie od tryby 50/60HZ, hihi) i tylko czasami chrupnie dźwięk, ale co się można spodziewać po 6-letnim piecyku.

chanka to od dawna trup a jest jeszcze oprócz nullDC MakaronEx, a z ustawienim pada na null wiem ze byl problem i trzeba było ustawić na klawiaturze i uzyc xpaddera na którym śmiga wszystko bez problemu
Nie trzeba, PuruPuru działa.
dobrze wiedzieć bo na starszej wersji nie było tego pluginu
Oryginały są ale DS2. A drugi to podróbka, ale daje radę. ![Diabełek ]:->](https://forum.thecompany.pl/images/smilies/diabelek.gif)
![Diabełek ]:->](https://forum.thecompany.pl/images/smilies/diabelek.gif)
To drugie Duale z PS2 działają z PS1? Cool. To ja mam jeszcze dwa oryginalne i styknie.
Działają i są lżejsze, niż te od psx. 

Co do różnic Plejak Vs. Saturn, polecam świetne filmiki z serii Battle of the Ports które porównują gry całkiem obiektywnie i bez fanbojstwa.