Polski

[ROZWIĄZANO] ePSXe emulator Playstation - czarny ekran

santa13 Siema, miałem ostatnio problem, który postanowiłem Wam przedstawić wraz z rozwiązaniem.
Chciałem sobie zagrać z sentymentu w Moto Racer i Tekkena 3 na komputerze, a dokładniej laptopie z Windows 10. Ściągnąłem ostatnią wersję emulatora, bios i romy, poustawiałem co trzeba, włączam i .... nic. Czarny ekran. Pomyślałem.. Ok pewnie zły bios lub gra. Ściągnąłem pasujące do siebie, kolejna próba.. NIC. Trochę wkurzony takim obrotem sprawy włączyłem wizarda aby to on sam skonfigurował praktycznie wszystko. Kolejna nieudana próba.

Rozwiązanie znalazłem na jakiejś stronie internetowej, nie pamiętam czy ngemu czy podobnej, w każdym bądź razie chodzi o to, by wejść w Options -> CPU overcloking i zaznaczyć tam prędkość x1. Wtedy magicznie emulator zacznie działać. Aha jakby komuś nie chciało wczytać jakiejś gry to wystarczy wejść w File -> Open Gamelist zaznaczyć odpowiedni folder i przeskanować go. Wyświetli się lista z grami. Reszta to już formalność.

Mam nadzieję, że się komuś przyda. Używacie tego jeszcze? Bo ostatnia aktualizacja była kilka lat temu, ale z ciekawości sprawdzę jeszcze wersję 2.0.6 na androida za chwilkę ;)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/playstation/rozwiazano-epsxe-emulator-playstation-czarny-ekran-t5967.html
2020-11-30T00:24:37+01:00
Siema, miałem ostatnio problem, który postanowiłem Wam przedstawić wraz z rozwiązaniem.
Chciałem sobie zagrać z sentymentu w Moto Racer i Tekkena 3 na komputerze, a dokładniej laptopie z Windows 10. Ściągnąłem ostatnią wersję emulatora, bios i romy, poustawiałem co trzeba, włączam i .... nic. Czarny ekran. Pomyślałem.. Ok pewnie zły bios lub gra. Ściągnąłem pasujące do siebie, kolejna próba.. NIC. Trochę wkurzony takim obrotem sprawy włączyłem wizarda aby to on sam skonfigurował praktycznie wszystko. Kolejna nieudana próba.

Rozwiązanie znalazłem na jakiejś stronie internetowej, nie pamiętam czy ngemu czy podobnej, w każdym bądź razie chodzi o to, by wejść w Options -> CPU overcloking i zaznaczyć tam prędkość x1. Wtedy magicznie emulator zacznie działać. Aha jakby komuś nie chciało wczytać jakiejś gry to wystarczy wejść w File -> Open Gamelist zaznaczyć odpowiedni folder i przeskanować go. Wyświetli się lista z grami. Reszta to już formalność.

Mam nadzieję, że się komuś przyda. Używacie tego jeszcze? Bo ostatnia aktualizacja była kilka lat temu, ale z ciekawości sprawdzę jeszcze wersję 2.0.6 na androida za chwilkę ;)

2020-11-30T00:25:48+01:00

Re: [ROZWIĄZANO] ePSXe emulator Playstation - czarny ekran

santa13 wrote:Używacie tego jeszcze?

Nie znam lepszego emulatora PSX na Windows, za dużego wyboru to nie ma zatem.

2020-11-30T14:19:54+01:00

Ja czasem również używam jak mam ochotę zagrać w Front Mission 3 :P ( chyba najczęściej odpalana gra na emulatorze ) :-E

2021-07-06T12:51:43+01:00

Najlepszy emu PSXa, to obecnie Duckstation.
https://github.com/stenzek/duckstation
Istnieje też wersja na andka.
Jak dla mnie, nie ma tyle pierdzielenia z pluginami, opcje graficzne widać od razu w emu, co zmieniamy, są wbudowane cheaty :) aktualizacje co pare dni... na pewno lepszy niż przestarzały epsxe.

2021-07-06T13:51:24+01:00

Tego nie znam, w wolnej chwili się obada :-)

Return to Playstation