[ABONAMENT] Do kogo warto przenieść numer komórkowy?
Też myślałem żeby się wybrać do rzecznika praw konsumentów, ale jak za te niecałe 60zł chyba mam się bujać po urzędnikach i tracić swój czas to raczej nie warto. Mam tylko nadzieję, że teraz takie nju, heyah, czy Virginy już uczciwiej podchodzą do klienta. Tak jak pisałem wyżej parę dobrych lat temu to było więc luz, ale jednak wspomnienia niemiłe.
Re: [ABONAMENT] Do kogo warto przenieść numer komórkowy?
santa13 wrote:Żadnego abonamentu na szczęście nie brałem w Virgin i nie podpisywałem papierów. Raczej nawet nie było i nie ma? Zwykła karta na pakiety włączane kodami comiesięcznymi zakupiona z Żabki czy innego miejsca. (...)
Podpisywałeś, podpisałeś wyrażając zgody. Inaczej nie mógłbyś korzystać z usług telefonicznych
Dlaczego nie korzystałeś z aplikacji mobilnej lub www dla lepszej kontroli pakietu?
Dlaczego nie Freemium za 0zł? Nic nie trzeba było doładowywać ?
Czy na pewno miałeś dobrze skonfigurowane APN ?
Jeśli internet był wolny, to należalo reklamować
A jak z zasięgiem na terenie gdzie używany był telefon ?
Czy inne osoby z Virgin na twoim terenie też miały słaby internet?
A może telefon był wadliwy, uszkodzony itd ?
Dlaczego te kilka lat temu zdecydowałeś się na Virgin, jeśli na rynku były jak piszesz - normalne firmy.
Naprawdę nie miałeś dostępu do internetu, aby dowiedzieć się gdzie są fizyczne salony Virgin ?
A to pojscie do innego operatora, to już "wisienka na torcie"
To już na tyle.
Dużo pytań
@norbi - a Ty jakiego operatora najbardziej cenisz - Virgin? 

Anthrox wrote:Virgin
Ja sobie cenię tylko to Virgin:

Podpisywałeś, podpisałeś wyrażając zgody. Inaczej nie mógłbyś korzystać z usług telefonicznych
Dlaczego nie korzystałeś z aplikacji mobilnej lub www dla lepszej kontroli pakietu?
Dlaczego nie Freemium za 0zł? Nic nie trzeba było doładowywać ?
Już nie kojarzę czy była aplikacja wtedy w Google Play, bo wątpię. Coś tam było na www. Zapewniam, co dało radę sprawdzić, napisać to robiłem

Czy na pewno miałeś dobrze skonfigurowane APN?
Tak, na pewno. Było sprawdzane nie raz

Jeśli internet był wolny, to należalo reklamować
A jak z zasięgiem na terenie gdzie używany był telefon ?
Czy inne osoby z Virgin na twoim terenie też miały słaby internet?
Myślisz, że taki "pseudooperator" się tym przejmował? Zasięg był porównywalny do wszystkich, ale nie w każdym miejscu, zdarzały się puste pola niestety. Znajomi mieli też Virgin i w tych samych miejscach zero internetu. Zresztą też mieli podobne problemy z brakiem aktywacji pakietów przez parę dni. Nikt już z tego nie korzysta.
A może telefon był wadliwy, uszkodzony itd ?
Tak tak miałem Nokie 3310.... Serio....? Sprawdzałem na przynajmniej dwóch egzemplarzach. Zawsze miałem co najmniej dwa telefony komórkowe.
Dlaczego te kilka lat temu zdecydowałeś się na Virgin, jeśli na rynku były jak piszesz - normalne firmy.
Bo kusili dobrą ofertą, a wyszło jak wyszło. Korzystałem też z Plusha i z nich byłem zadowolony, dopóki nie zgubił się zasięg. Żebym był zrozumiany. Technologia idzie do przodu. Nie interesuje mnie żeby telefon działał mi w 3G, czyli HSPA+ np. skoro obsługuje 5G, to niech w niej działa, a chociaż w 4G w LTE

Naprawdę nie miałeś dostępu do internetu, aby dowiedzieć się gdzie są fizyczne salony Virgin ?
Virgin nie miał wtedy swoich placówek już pisałem...
A to pojscie do innego operatora, to już "wisienka na torcie"
No i czego to dowodzi? Masz jakiś cel w tym, że się tak czepiasz a propos? Każdy ma prawo zmienić operatora jeśli mu nie pasuje. Żadna z osób z biura obsługi telefonicznego czy internetowego Virgin nie była na tyle kompetentna, by aktywować mi swe usługi, za które zapłaciłem i to podwójnie nawet. Pisałem do nich, że nie otrzymałem od nich żadnego pakietu czy zwrotu na konto. Myślisz, że ktoś odpisał? Tak sprawdziłem, czy nie przekroczyłem pakietów przy okazji. Nic takiego się nie wydarzyło. A moja cierpliwość jest krótka jeśli chodzi o swobodny dostęp do komunikacji z ludźmi, a coś nie działa, więc nie żałowałem, że zakończyłem tą niezbyt udaną współpracę z nimi

Obecnie jestem zadowolony z Play, które podobno teraz razem z Virgin jest w P4, czy tam pod innym już właścicielem. Pewnie przyjdzie czas, że znowu zmienię. Ja pisałem o czasie przeszłym z tym Virgin. Może teraz już u nich lepiej, ale próbować nie zamierzam

Pozwól Waści że odniosę się do tego postu jaki zamieściłeś - [ABONAMENT] Do kogo warto przenieść numer komórkowy? - odpisuję ze stanem wiedzy na dzień dzisiejszy - [ABONAMENT] - to uwiązanie na smyczy i nie jest ważne jakie profity operator ci proponuje. Spóźnisz się ( wypadek losowy ) z opłatą już masz kłopoty i straszenie ( sam tego chciałeś podpisując papiery )
Osobiście tylko raz w życiu miałem telefon na abonament, były to czasy gdy ERA ( teraz T-MOBILE ) dawała "bonus" że między 16 a bodaj 17 czy 18 miałem każdego dnia darmowe rozmowy ( o internecie w telefonie jeszcze wróble nie śpiewały ). Na miesiąc przed końcem umowy, zgłosiłem że będę rezygnował z ich usług, co spowodowało że zadzwonił do mnie gościu i zaproponował przejście na TAK TAK-a z ostatnim dniem umowy abonamentowej.
Od tego czasu już tylko i wyłącznie jestem na "kartę" , przechodziłem przez różnych operatorów ( dostawców ) i zatrzymałem się na wRodzinie.
Za jedyne 30 zł na dwa miesiące mam nielimitowane rozmowy i smsy oraz 10GB netu którego praktycznie nie jestem w stanie wykorzystać, gdyż internet mam po światłowodzie od SATFILMU i rezerwowy AREO2 - mimo kosmicznie wolnej prędkości gdy zajdzie potrzeba mogę przejrzeć sieć i sprawdzić pocztę.
Osobiście tylko raz w życiu miałem telefon na abonament, były to czasy gdy ERA ( teraz T-MOBILE ) dawała "bonus" że między 16 a bodaj 17 czy 18 miałem każdego dnia darmowe rozmowy ( o internecie w telefonie jeszcze wróble nie śpiewały ). Na miesiąc przed końcem umowy, zgłosiłem że będę rezygnował z ich usług, co spowodowało że zadzwonił do mnie gościu i zaproponował przejście na TAK TAK-a z ostatnim dniem umowy abonamentowej.
Od tego czasu już tylko i wyłącznie jestem na "kartę" , przechodziłem przez różnych operatorów ( dostawców ) i zatrzymałem się na wRodzinie.
Za jedyne 30 zł na dwa miesiące mam nielimitowane rozmowy i smsy oraz 10GB netu którego praktycznie nie jestem w stanie wykorzystać, gdyż internet mam po światłowodzie od SATFILMU i rezerwowy AREO2 - mimo kosmicznie wolnej prędkości gdy zajdzie potrzeba mogę przejrzeć sieć i sprawdzić pocztę.
Ja miałem ciekawą przygodę z Play. Jak już kończyła się umowa, to odetchnąłem z ulgą. Nic nie było przejrzyste w umowie.
Obecnie od wielu lat mam A2mobile, prepaid, w którym za rozmowy, smsy i internety (nie pamiętam ile, ale po przekroczeniu po prostu spada prędkość) place 19,99.
Wiem, że można jeszcze taniej, ale nie będą to już takie różnice, jakie miałem Play/a2.
Obecnie od wielu lat mam A2mobile, prepaid, w którym za rozmowy, smsy i internety (nie pamiętam ile, ale po przekroczeniu po prostu spada prędkość) place 19,99.
Wiem, że można jeszcze taniej, ale nie będą to już takie różnice, jakie miałem Play/a2.
Ja mam aktualnie T-Mobile i w centrum Krakowa mam 3 kreski. Dramat czekam jak skończę 7 doładowań i przenoszę się do Orange.
Od stycznia 2020 jestem w Nju.
Sensacji z nimi nie na, mają specyficzny "abonanent", który realnie przypomina warunki "na kartę".
Umowa jest na czas nieokreślony, mogę w każdej chwili złożyć wypowiedzenie.
Koszt to jakieś 19 zł (wziąłem trio i mam wspólnie z 2 innymi osobami).
Wystarcza mi, choć jakbym miał mieć tę ofertę do internetu, to na rynku są z pewnością atrakcyjnie oferty.
Sensacji z nimi nie na, mają specyficzny "abonanent", który realnie przypomina warunki "na kartę".
Umowa jest na czas nieokreślony, mogę w każdej chwili złożyć wypowiedzenie.
Koszt to jakieś 19 zł (wziąłem trio i mam wspólnie z 2 innymi osobami).
Wystarcza mi, choć jakbym miał mieć tę ofertę do internetu, to na rynku są z pewnością atrakcyjnie oferty.
T-Mobile Go! 35 zł za nielimitowane rozmowy, smsy/mmsy i internet 100GB co miesiąc i dodatkowe GB za doładowanie. Używam jako internetu bo nie lubimy się z Orange, a nikt inny tu nie dociera... Dodatkowo Netflix, YT i inne takie za darmo, nie bierze transferu. Aha, jeszcze mam oldshoolowy numer zaczynający się od 604

Ja raczej nie mam w Play Netflixa, ale i tak nie zużywam nigdy internetu. Mam 140GB co miesiąc. 40GB na pełnej i 100GB w prezencie co miesiąc. Socjale wiadomo nie zżerając pakietu
Ciekawi mnie Roaming. Mam go 6,71GB, ale muszę doczytać czy na Wyspach Kanaryjskich obowiązuje, bo się na Teneryfę wybieram
Zauważyłem ostatnio małe spowolnienia w internecie w pracy. Pewnie znowu nadajniki pozmieniały maksymalne osiągi, albo wzrosło obciążenie. Im więcej ludzi w sieci tym raczej gorzej
Ewentualnie w pracy więcej "przeszkadzajek" mechanicznych postawili.