Polski

Abonament również za komputer ?

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
litsteve Za pewien czas telewizja analogowa zniknie z eteru - będą to czasy żniw dla Amigowców - ludziska już teraz wyrzucają dobre odbiorniki TV na śmieci. Wystarczy prosty zabieg "kastracji elektronicznej" i z odbiornika misji prania mózgów mamy monitor do naszej ukochanej AMIGI.

Już piszę w czym rzecz - ta kastracja to nic innego jak wy-lutowanie z TV głowicy do kanałów - ona bowiem jest odpowiedzialna za odbieranie misji która ma prać mózgi.

Po takim zabiegu mamy monitor pod który możemy naszą AMIGĘ podłączyć po kablu euro lub cinch. Mam tak zrobione u siebie i mogę dać słowo że wybebeszenie głowicy nie ma wpływu na prace monitora :haha: a jeżeli przypili mnie bu obejrzeć jakiś film to internet jest takim medium że tam zawsze coś ciekawego znajdę
Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/abonament-rowniez-za-komputer-t1657.html
2011-12-25T06:55:32+01:00

Re: Abonament również za komputer ?

Za pewien czas telewizja analogowa zniknie z eteru - będą to czasy żniw dla Amigowców - ludziska już teraz wyrzucają dobre odbiorniki TV na śmieci. Wystarczy prosty zabieg "kastracji elektronicznej" i z odbiornika misji prania mózgów mamy monitor do naszej ukochanej AMIGI.

Już piszę w czym rzecz - ta kastracja to nic innego jak wy-lutowanie z TV głowicy do kanałów - ona bowiem jest odpowiedzialna za odbieranie misji która ma prać mózgi.

Po takim zabiegu mamy monitor pod który możemy naszą AMIGĘ podłączyć po kablu euro lub cinch. Mam tak zrobione u siebie i mogę dać słowo że wybebeszenie głowicy nie ma wpływu na prace monitora :haha: a jeżeli przypili mnie bu obejrzeć jakiś film to internet jest takim medium że tam zawsze coś ciekawego znajdę

2012-01-11T18:11:59+01:00

Z tego co się orientuję, to ma być podatek ewentualny dla posiadaczy komputerów oraz internetu. Wychodzą bowiem z założenia, że można oglądać programy TVP w sieci, do tego za darmo - a to już im się nie podoba.
Drugie założenie jest takie, że do komputera można podpiąć kartę tv dzięki której można oglądać programy telewizyjne. W sumie do każdego typu bo i do stacjonarnego i do laptopa się znajdzie takie urządzenie. Problem jednak jest taki, że trzeba udowodnić że ktoś taką kartę posiada. Dostępu do netu już nie trzeba, bo o to się można zapytać dostawców... tylko że tu jest problem jak dla mnie, bo istnieje coś takiego jak ustawa o ochronie danych bodajże i dostawca internetu jaki by nie był, jeśli "sprzeda" nasze dane KRRiT złamie prawo - ciągamy go zatem po sądach. Poza tym - trzeba będzie też udowodnić, że ktoś odwiedzał strony na których można oglądać program TVP, bo sam dostęp do internetu =/= oglądanie programu tv, a to już jest trochę trudniejsze, ale będzie to traktowane jako potencjalny dowód w sądzie. Ogólnie, "wałków" jest sporo - co by nie zrobili, pod tym kątem lubię polskie prawo :) Założę się że masa ludzi je wykorzysta i nie będzie płacić tego haraczu >.>

2012-01-25T21:12:45+01:00

2012-01-26T09:23:46+01:00

Uważam że Media Musowego Nakazu ( pełniące rolę misyjną ) są warte tyle co papier do pewnej części ciała i tak je traktuję - na strony TVP, PR nie wchodzą bo nie uważam ich za godne zaufania - teraz po podpisaniu ACTA zacznie się dopiero cyrk - mam jakieś niejasne przeczucie że " przestanę podlewać swoje kwiaty oliwą" i wyciągnę to co mam i gdy nadejdzie czas dołączę do tych co rozliczać będą "naszych umiłowanych idiotów"

2012-01-26T16:06:19+01:00

ten z adolfem to mistrzostwo świata :D
aż się usmarkałem ze śmiechu :)

Return to Pogaduszki wszelakie