Polski

Abonament również za komputer ?

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
roki76 Tych pajaców w KRRiT chyba pogięło już kompletnie.....

http://www.dobreprogramy.pl/KRRiT-chce- ... 29152.html

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10759364.html
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/abonament-rowniez-za-komputer-t1657.html
2011-12-05T14:17:43+01:00

2011-12-05T16:05:20+01:00

Re: Abonament również za komputer ?

Image

Image

2011-12-05T16:44:04+01:00

Czytałem wcześniej.

Ale nie jestem w stanie znaleźć wystarczająco obraźliwych epitetów, którymi byłbym w stanie nazwać tych sk***ysynów. W każdym razie życzę im serdecznie codziennego obciągania psiego kuta aż do końca życia. Skoro mogą to robić to niech robią - usta mają.

2011-12-05T18:38:27+01:00

Nie ma się co bulwersować i nakręcać - i tak nikt płacił tym ćwokom nie będzie.

2011-12-05T21:50:47+01:00

po prostu gnoje szukają sposobu na nabicie kasy :|
dużo ludzi ma komputer, wielu nawet kilka wiec matma prosta :mad:

2011-12-05T22:20:04+01:00

Póki to będzie takie sobie zarządzenie porównywalne z abonamentem TV, który jest, jak powszechnie już dawno wiadomo, nielegalnym wyciąganiem kasy to niech sobie błagają i straszą w tych swoich żałosnych spotach reklamowych opisujących jaką to misję prowadzą dla społeczności, żeby plebs mógł gwiazdy śpiewające na lodzie... :roll:
Dalej myślę że to nie zajdzie, gigantyczną kasę musieliby włożyć w projekt żeby "zeskanować" społeczność kto naprawdę ma a kto nie, bo założyć im z góry nie wolno.

A jak nie to lud powyciąga zza pazuchy granaty i tak czy siak prawo będzie po naszej stronie. ]:->

2011-12-05T22:20:30+01:00

borias wrote:Nie ma się co bulwersować i nakręcać - i tak nikt płacił tym ćwokom nie będzie.

Wiesz, "martwe prawo" jest martwe do czasu.
A gdy już zaczęli egzekwować abonament siłowo, to co wtedy?
Skomentują: jak to uchwalaliśmy nikt nie miał pretensji - więc teraz płaćcie ;)

2011-12-06T04:19:38+01:00

W polsce by nawet by przeszedł abonament za oddychanie :hee:

2011-12-06T07:43:04+01:00

bebokus wrote:W polsce by nawet by przeszedł abonament za oddychanie :hee:

To się nazywa opłata klimatyczna. I już jest w niektórych regionach.

2011-12-06T12:43:39+01:00

już dawno powinni tech chłam (TVP w odmianach wszelakich) sprywatyzować

2011-12-06T14:14:47+01:00

ccwr nie zrozumiałeś mnie, przemawiał przeze mnie sarkazm. Sama ustawa pewnie nie przejdzie, ale kto tam wie...polska jest zdeka nieobliczalna he

2011-12-06T18:01:07+01:00

bebokus wrote:ccwr nie zrozumiałeś mnie, przemawiał przeze mnie sarkazm. Sama ustawa pewnie nie przejdzie, ale kto tam wie...polska jest zdeka nieobliczalna he

zjadłeś bardzo ważne "c" :)

Polska nie jest krajem nieobliczalnym, po prostu na rządzących wybieramy sobie ludzi, których nawet w psychiatrykach się boją. Tu już żadne leki nie pomogą.

2011-12-08T04:19:15+01:00

Czyli coś nie tak jest z ludźmi? Taka moja diagnoza. Ludzie nawet nie znają programów partii a głosują, skoro były takie narzekania na PO, to czemu PO dalej rządzi?

Nie pojmuję tego i jednocześnie śmieję się z tego, że dalej sobie tym zawracam łeb :hee:

2011-12-08T12:01:28+01:00

Abonament ok, faktycznie mogli by realizować jakieś cele tak jak UK ale nie robią tego więc za co mam płacić ?
Zresztą całość jest źle skonstruowana. Napiszcie mi po co ścigać zwykłego człowieka jak sieci kablowe i platformy cyfrowe mogą przejąć ten obowiązek i podnieść lekko abonament i oddawać go (po ustalonej przez ludzi żyjących w demokratycznej Polsce) Krajowej Radiofonii ? Po co mam się o coś martwić skoro nie musi się to dziać za moim pośrednictwem ? Btw sieci kablowe i platformy cyfrowe najlepiej wiedzą ile odbiorników jest w każdym domu co nie ? W końcu kupujesz określoną ilość dekoderów na określoną liczbę telewizorów a stosunek ten wynosi 1:1 (1 dekoder na 1 telewizor) - oczywiście jak ktoś będzie chciał zachachmęcić to postawi sobie splitter i za pośrednictwem tego urządzenia będzie mógł rozprowadzić niezależny sygnał nawet na 3 telewizory ale pomijam już ten fakt. Sieci kablowe zużywają określoną ilość złączek dzięki którym podawany jest sygnał na telewizory (ilość złączek jest znana to ilość odbiorników też) każdy wie za co płaci. Pozostaje stream przez internet do którego mam mieszane uczucia ale ostatecznie mogliby wprowadzić ten podatek w płatności za sam net zapłacę więcej ale mam wybór jaką drogą chcę żeby ściągali za mnie ten podatek. A nie płacić go do 3 razy z 3 ku*** mać różnych źródeł. Czy pomyśleć w tym kraju jest tak naprawdę takie trudne ? Co sądzicie na temat mojego rozwiązania ?

2011-12-08T12:46:31+01:00

Masz dużo racji bigbadcompany, cholernie dużo, a i twoje rozwiązanie jest OK, ale ....
ale myślę że to nie jest problem typu : nie mamy pomysłu jak to rozwiązać, by było sprawiedliwie , to jest problem typu : nie mamy pieniędzy na nasze zajebiście wysokie pensje, i ktoś musi nam sponsorować te denne seriale.
Pamiętajmy również jak się skończyła sprawa gdy rząd zaproponował sprywatyzowanie telewizji (czasami i nasz rząd pomyśli)

2011-12-09T04:18:06+01:00

W sumie ten podatek to pikuś przy podatku katastralnym jaki nasz rząd chciałby wprowadzić; oby do tego nie doszło.

2011-12-09T06:31:21+01:00

Nóż się w kieszeni otwiera jak czyta się talie wieści.

Panowie z komitetu ! leczcie się na nogi, bo na rozum u was to chyba już za późno !

Wracając do tematu - jeżeli dobrze pamiętam, abonament to haracz za posiadanie a nie za użytkowanie ! To tak samo jak bym kupił pralkę, lodówkę i za sam fakt jej posiadania ( bez uruchomienia ) płacił podatek. Dzisiejsza technika poszła już tak do przodu iż DUPKI z RTV mogą wprowadzić na swoje kanały misyjne ( jak to zajebiście brzmi ) dekodery działające na zasadzie komórek na kartę - chcę oglądać ich badziewie, kupuję kartę zdrapkę i zasilam system.

2011-12-09T16:36:02+01:00

myślę że na wprowadzenie takich dekoderów nie ma szans :) przecież nikt normalny nie zapłaci za oglądanie tego badziewia :) bo pewnie nikt nie ogląda. Ja sam z :
z programu TVP oglądam nic :D
z programu TVP 2 oglądam większe nic
radia w samochodzie nie słucham częściej niż raz na kilka tygodni więc nawet bez niego się obejdę, zresztą ostatnio w odtwarzaczu leży Scorpions - Moment of Glory z Filharmonią Berlińską więc więcej nie potrzeba :D
A Wy coś regularnie oglądacie na w/w programach ??

2011-12-09T16:42:10+01:00

Ja 20 minut spędzam na TVP1 o godzinie 17tej, oprócz tego może z 3 razy na tydzień jakiś film obejrzę późnym wieczorem zaraz przed snem, szczególnie stare sprawdzone filmy, np. serie z Bondem czy ostatnio jak Mortal Kombat leciał. Nie mam odwagi chwytać się za współczesne dzieła polskiej telewizji... :-E
Radia nie słucham wcale, ani na kómpie ani w radyju, ani w podróży na komórczaku.

2011-12-12T07:58:11+01:00

Telewizję przestałem oglądać wieki temu, powód dość prozaiczny; nic w niej nie ma. W sumie to nie mam nawet telewizora.

Return to Pogaduszki wszelakie