Polski

Adobe Flash Player - klatkujące filmiki.

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
ihtius Właśnie użyłem programu Malwarebytes Anti-Malware i znalazł mi 22 problemy na dysku systemowym wraz z wirusem "virus.Jeefo" czyli svchost i oczywiście usunąłem go. Sprawdziłem po usunięciu svchosta, ścieżki nowych procesów svhcost i żaden nie wygląda podejrzanie, ciekawe jak długo to potrwa :)

-- 11 Kwi 2012, 00:47 --

Wracaj do tego klatkujacego obrazu to raczej on nie klatkuje tylko faluje z dołu do góry. Nie wiedziałem jak to nazwać. Fakt temu towarzyszy mała ilość klatek i duże obciążenie procesora.

-- 11 Kwi 2012, 00:57 --

Dobijające też jest to, że ten Malwarebytes Anti-Malware po każdym znalezieniu wirusa chce ponownie uruchamiać komputer. Jak na razie jest to jego jedyna wada. Nawet jak pliki z wirusami nie są na dysku systemowym.
Page 2 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/adobe-flash-player-klatkuja-filmiki-t1930.html
2012-04-10T23:58:21+01:00

Re: Adobe Flash Player - klatkujące filmiki.

Właśnie użyłem programu Malwarebytes Anti-Malware i znalazł mi 22 problemy na dysku systemowym wraz z wirusem "virus.Jeefo" czyli svchost i oczywiście usunąłem go. Sprawdziłem po usunięciu svchosta, ścieżki nowych procesów svhcost i żaden nie wygląda podejrzanie, ciekawe jak długo to potrwa :)

-- 11 Kwi 2012, 00:47 --

Wracaj do tego klatkujacego obrazu to raczej on nie klatkuje tylko faluje z dołu do góry. Nie wiedziałem jak to nazwać. Fakt temu towarzyszy mała ilość klatek i duże obciążenie procesora.

-- 11 Kwi 2012, 00:57 --

Dobijające też jest to, że ten Malwarebytes Anti-Malware po każdym znalezieniu wirusa chce ponownie uruchamiać komputer. Jak na razie jest to jego jedyna wada. Nawet jak pliki z wirusami nie są na dysku systemowym.

2012-04-11T09:25:10+01:00

ihtius wrote:[...] trochę boje się robić fermata systemu bo jak jest w innym miejscu tak jak piszesz to zainfekuje sobie znowu system na nowo.
Samo z siebie nic się nie zainfekuje na nowo dopóki nie wejdziesz do zasyfionego folderu i osobiście nie uruchomisz jakiejś gry czy programu z wirusem w środku.
Grunt żeby system był czysty, potem instalujesz KILKA antywirów i innych odpluskiwaczy, przelatujesz inne partycje gdzie masz programy/gry, dla pewności możesz je jeszcze przelecieć online mkvirem, nanoscanem czy innymi. Ostrożności nigdy za wiele.

2012-04-11T21:07:53+01:00

Ten Malwarebytes Anti-Malware też ma denerwującą cechę, że jak chce przeskanować wybrany plik po wybraniu opcji z listy po kliknięciu prawym przyciskiem myszki to trzeba zamknąć program żeby ponownie przeskanować plik. Ale już samo istnienie skanowania wybranych plików przy pomocy zintegrowanego w menu po wciśnięciu prawego przycisku myszki jest ciekawe bo myślałem, że w wersji darmowej takiego czegoś nie będzie.
Dzisiaj był kolejny update flasha, ale nic to nie dało. Coś szybko ten update.

2012-04-11T21:14:15+01:00

hmmm ja dziś żadnego update flasha nie zauważyłem, ale mniejsza o to, jeżeli już system masz czysty (ale się pierw upewnij jak radzi shooney) to bież się za oczyszczanie dysków

2012-04-11T21:22:51+01:00

tauri5 wrote:hmmm ja dziś żadnego update flasha nie zauważyłem, ale mniejsza o to, jeżeli już system masz czysty (ale się pierw upewnij jak radzi shooney) to bież się za oczyszczanie dysków

Może masz wyłączony update automatyczny ? Albo jestem wybrańcem, jak Neo i firma Adobe testuje na mnie swoje chore i nie dorobione oprogramowanie :haha:

2012-04-12T14:15:39+01:00

To jaką masz teraz wersję?

Na ten czas stabilna to 11.2.202.228 która wyszła 28 marca i beta 11.3.300.214 z piątego kwietnia, żadnego updejtu wczoraj nie było.
Czyżby kolejny trojan? :-E

2012-04-12T14:43:30+01:00

nie strasz go :P
bo chłopak zajdzie :-E

2012-04-12T21:59:49+01:00

Moja wersja to też 11.2.202.228 widocznie firma coś na mnie testuje. Stałem się królikiem doświadczalnym :haha:
Co do wirusów to przeżyłem już w swoim życiu kilka ciekawych ataków na swoim komputerze i wszystkie odparłem z powodzeniem bez formatowania systemu.

2012-04-13T10:09:37+01:00

Dziś wyszedł update flasha do 11.2.202.233, ostrzegam żeby nie było znowu szoku. :mrgreen:

2012-04-13T19:06:56+01:00

Jak ja kocham te update od Adobe, wręcz nie mogę bez nich żyć. Dzień bez updatu to dzień stracony. Jak włączam kompa i nie ma update to popadam w głęboką depresję. :haha: Już gorszego szoku nie będzie bo gorzej ten flash nie będzie mi chodził, może spowodować tylko blue screeny czy zwiechy, ale po firmie adobe mogę spodziewam się wszystkiego.

2012-04-15T00:12:32+01:00

Z tego co wiem najzwyczajniej w świecie możesz wyłączyć sprawdzanie aktualizacji Flasha :)

2012-04-15T00:18:41+01:00

Anthrox wrote:Z tego co wiem najzwyczajniej w świecie możesz wyłączyć sprawdzanie aktualizacji Flasha :)

W sumie można, ale po pewnym czasie jak się nie będzie miało nowej wersji to filmiki nie będą chodziły poprawnie lub wogóle nie będą chodziły.

2012-04-15T11:38:51+01:00

zdaje Ci się, ja robię aktualizacje co kilka miesięcy ( nawet takich sterów jak katalisty do grały) i nie narzekam, pamiętaj nowa wersja produktu zawsze poprawia stare błędy ale zawiera nowe. Myślę że jak zrobisz aktualizację Flasha raz na jakiś czas to nie odczujesz dyskomfortu podczas jego użycia :)

2012-04-15T13:45:50+01:00

Sam też jestem maniakalnym updejtowaczem, od bet przeglądarki, poprzez jej pluginy, nowe stery do grafiki aż po wszelkie service packi i najnowsze hotfixy do samego windowsa - zarówno te które wychodzą miesięcznie w WU i naprawiają tylko krytyczne dziury, jak i te dodatkowe - tylko dla ludzi którzy wiedzą co robią - które naprawiają wydajność i całą masę innych błędów, ale od czasu do czasu mogą sprawić problemy. :hee:

Jedno jest pewne, updejty nie wychodzą bez powodu. ;)

2012-04-15T16:31:44+01:00

jeżeli chodzi o WU to sam instaluje często nowe aktualizację - po za jedną :D - narzędziami do usuwania złośliwego oprogramowania, raz tylko je zainstalowałem, ze 2 lata tamu i bardzooo pożałowałem :foch1:
chociaż WU też nie są idealne, do dziś nie zainstalowały mi service packa 1 do win7 w lapsie którego kupiłem w lipcu zeszłego roku :(

2012-04-15T16:57:18+01:00

Co się stało? Ja od zawsze co miesiąc go instaluje i nie ma problemu.

SP1 powinieneś mieć w WU, albo go ukryłeś i nie pamiętasz. ;)
Zresztą, co za problem zainstalować go ręcznie?

EDIT: podałbym Ci też link do źródełka z nowszymi hotfixami z którego ja korzystam, miesięcznie wychodzi jakieś 30-50 poprawek oprócz tych około 10-ciu na WU, to wszystkie składowe z których powstanie w przyszłości kolejny Service Pack - który możesz mieć już dziś.
Ale uprzedzam, było już tu kilku "specjalistów" którym je poleciłem, coś im nie wyszło przy instalacji i do dziś mają pretensje do mnie... bo nie ważne że mi działa i setkom osób z forów MDL i NNM. To napewno wszystkich wina tylko nie ich. :hee:

2012-04-15T17:37:52+01:00

pewnie tak :)
no własnie mnie dziwi to że SP1 nie mam w WU, a wiem że powinienem mieć ;)
http://www.microsoft.com/downloads/pl-pl/details.aspx?FamilyID=c3202ce6-4056-4059-8a1b-3a9b77cdfdda&displayLang=pl -- tylko nie wiem, który mam pobrać, chyba że pobiorę ISO, mając nadzieje że później się nie spyta o to co chcę zainstalować :)

z XP i Vista nie było takich problemów :D
link podaj w wolnej chwili tam zajrzę :)

2012-04-15T17:52:13+01:00

W ISO masz wszystkie wersje: x86, x64 i IA64, bierz poprostu pod swój win któryś z końcówką *.exe

Okej, podaję linki. Tylko lojalnie uprzedzam, jeśli nie wiesz w jaki sposób zainstalować te kilkaset hotfixów jednym skryptem, to najprawdopodobniej będziesz mieć do mnie potem pretensje jak coś padnie. ;)

Linki do wglądu tutaj:
http://kbupdate.info/
http://updates.mihgroup.eu.org/
http://hotfix2.cesidian.info/
http://forums.mydigitallife.info/thread ... repository

PS: co się stało z narzędziami do usuwania złośliwego oprogramowania że żałowałeś?

2012-04-15T18:22:59+01:00

spox, jak coś się rypnie to pretensję będę miał tylko do siebie :)
na pewno popatrzę bliżej na te linki jak tylko laptop wróci z naprawy, dziś się kurde zepsuł ;-( (grafa) a tylko na lapsie mam win7 :)
a jeżeli chodzi o narzędzia to już Ci tłumaczę :
zainstalowałem, wszystko ok, program który zainstalował się wraz z nimi ładnie wykrywał i blokował wirusy, przez miesiąc. Później licencja wygasła i program tylko wykrywał zagrożenia, ale nie przeciwdziałał min, za ponowną licencje tym razem na rok microsoft wołał coś ok 50$, więc odinstalowałem sk***ysyna, i wyobraź sobie Shooney że po odinstalowaniu tych "narzędzi" moje konto administratora komputera, straciło swoje uprawnienia. Więc nie mogłem nic zainstalować na kompie, przeglądać dysku C itp.. no i skończyło się re-instalem systemu --- i tak oto mój drogi Shooney wygląda moja krótka przygoda z owymi narzędziami :)

2012-04-15T18:37:02+01:00

:-| Licencja?

Jeszcze się nie spotkałem żeby M$ cokolwiek w MU dawał płatnego albo w wersji trial, jestem też raczej na 100% pewny że to narzedzie jest darmowe, w każdym razie u mnie nigdy nie pojawiło się jakiekolwiek ponaglenie do zapłaty.

Może ten badziewny mikrosoftowy antywir zainstalowałeś albo Defender? Nie wiem, ale może na W7 są darmowe a na XP trza je dokupić? Nie wiem...

Return to Pogaduszki wszelakie