Polski

Adobe Flash Player - klatkujące filmiki.

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
tauri5 licencja 100% legalna, box, zakupiona w 2007 :D kiedy była ta promocja gdy przez jakiś czas można było zakupić legalny system za mniejszą cenę, zresztą to było chyba spowodowane wypuszczeniem na rynek Visty

Shoonay wrote::-| Licencja?
Może ten badziewny mikrosoftowy antywir zainstalowałeś albo Defender? Nie wiem, ale może na W7 są darmowe a na XP trza je dokupić? Nie wiem...

nie pamiętam, to już parę lat minęło :tak:
Page 3 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/adobe-flash-player-klatkuja-filmiki-t1930.html
2012-04-15T20:44:23+01:00

Re: Adobe Flash Player - klatkujące filmiki.

licencja 100% legalna, box, zakupiona w 2007 :D kiedy była ta promocja gdy przez jakiś czas można było zakupić legalny system za mniejszą cenę, zresztą to było chyba spowodowane wypuszczeniem na rynek Visty

Shoonay wrote::-| Licencja?
Może ten badziewny mikrosoftowy antywir zainstalowałeś albo Defender? Nie wiem, ale może na W7 są darmowe a na XP trza je dokupić? Nie wiem...

nie pamiętam, to już parę lat minęło :tak:

2012-04-15T21:23:07+01:00

Nie chodzi mi o to czy miałeś legalną licencję na win, tylko dziwię się jaki program z WU może wymagać licencji i dopłaty...
Jedno jest pewne na 100%, nie było to to narzędzie z WU.

2012-04-18T13:51:50+01:00

hmmm mógłbym przysiąc że to było z WU, ale zapytam jeszcze kumpla, on też miał taki problem, jest w końcu malutka możliwość że piaski czasu zatarły mi trochę pamięć :-)

-- 18 Kwi 2012, 14:51 --

pytałem kumpla, potwierdził, ten problem był spowodowany WU

2012-12-05T22:12:55+01:00

Na win7 64 bit i GeForcie 550 problemu z flashem nie ma :-)

-- 05 Gru 2012, 22:12 --

Wiem co było prawdopodobną przyczyną: AGP.

2012-12-19T16:35:24+01:00

Taki mały trik poprawiający odrobinę wydajność i "responsywność" Flasha która w ostatnich wersjach delikatnie mówiąc spadła, szczególnie przy przechodzeniu na fullscreen albo kliknięciu prawy przyciskiem myszy na film mamy irytujące (kilku)sekundowe opóźnienie.
Wszystkiemu jest winne zabezpieczenie a'la "Sandbox" otwierające wtyczkę Flasha w potrójnym kontenerze (sic!), co łatwo zaobserwować w Menadżerze Zadań, w przypadku Firefoxa mamy otwarty w nim plugin-container.exe który otwiera FlashPlayerPlugin_11_6_602_108.exe a w nim jeszcze jeden FlashPlayerPlugin_11_6_602_108.exe :-E

Bardzo łatwo to naprawić, wystarczy że wejdziemy do ...\Windows\System32\Macromed\Flash i/lub do (w zależności od "bitności" systemu) ...\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash i poszukamy pliku mms.cfg
Otwieramy go, w środku szukamy wpisu ProtectedMode=1, zmieniamy cyfrę na 0 (słownie: zero :hee: ), i po restarcie przeglądarki, Flash powinien śmigać bez zbędnych opóźnień, ponieważ zostanie otwarty bezpośrednio we wtyczkowym kontenerze.

2012-12-27T14:00:09+01:00

Tutaj mam problem, gdyż brakuje wpisu "ProtectedMode" w tym pliku.
Sam mam go dodać?

2012-12-27T14:05:55+01:00

Tak tak, dopisz go sam w linijce poniżej oczywiście już z cyferką 0.

Zapomniałem że świeżo po instalacji Flasha ta linijka nie istnieje w pliku konfiguracyjnym, mimo że domyślnie ten tryb jest włączony, czyli tak jakbyś miał wpisane ProtectedMode=1

Return to Pogaduszki wszelakie