Polski

AMD vs Nvidia

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
scorpeus Spoko tauri myślę że przez 2 miechy jeszcze u mnie pobędzie ta grafa :) Page 3 of 5 5 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/amd-vs-nvidia-t2958.html
2013-10-11T16:10:11+01:00

Re: AMD vs Nvidia

Spoko tauri myślę że przez 2 miechy jeszcze u mnie pobędzie ta grafa :)

2013-10-13T07:43:19+01:00

husar wrote:
xittam wrote:Najładniej stworzona symulacja wody w grze jaką widziałem jest w gta5. Do tej pory na pcecie takiej nie zaobserwowałem.

Pograj w Hydrophobię na PC - tam silnik gry kręci się głównie wokół wody i efektów z nią związanych. Autorzy bardzo go dopracowali i widać, że włożyli w ten aspekt masę pracy. Wbija w fotel i wykręca suty - tylko mocna karta jest potrzebna z PhysiX oczywiście żeby efekt był :)

Na filmiku tytułowym gry widnieje jak byk "havok", a nie słyszałem aby dwa silniki fizyczne wykorzystane były naraz.
Nie wymądrzam się, po prostu uruchomiłem grę i się samo rzuciło w oczy ;)

2013-10-13T08:17:29+01:00

Ale tutaj nikt nie pisał o wykorzystaniu dwóch silników graficznych tylko o tym że w Hydrophobii się z wodą wybitnie postarali ;>

2013-10-13T10:32:33+01:00

scorpeus wrote:Ale tutaj nikt nie pisał o wykorzystaniu dwóch silników graficznych tylko o tym że w Hydrophobii się z wodą wybitnie postarali ;>

Tak, dziękuję za zrozumienie.

Gra na pudełku (które właśnie mam w ręku pisząc to) ma Havoc napisane, zgadza się. Ale efekty PhysiX są w niej też. Jednakże nie przelicza ich karta graficzna tylko procesor, tak jest bowiem napisany HydroEngine. Więcej poczytaj sobie tutaj. Nie zmienia to faktu, że chodziło głównie o efekty wody itp. Trochę namieszałem z tą kartą :P

Nie jestem też pewien czy GRAW nie był taką grą, gdzie wykorzystywane były i PhysiX i Havoc (to w ogóle jedna z pierwszych gier gdzie Havoca zaprzągnięto do roboty). Średnio to wyszło, ale grać się da ;)

2013-10-13T13:20:54+01:00

husar wrote:
scorpeus wrote:Ale tutaj nikt nie pisał o wykorzystaniu dwóch silników graficznych tylko o tym że w Hydrophobii się z wodą wybitnie postarali ;>

Tak, dziękuję za zrozumienie.

Gra na pudełku (które właśnie mam w ręku pisząc to) ma Havoc napisane, zgadza się. Ale efekty PhysiX są w niej też. Jednakże nie przelicza ich karta graficzna tylko procesor, tak jest bowiem napisany HydroEngine. Więcej poczytaj sobie tutaj. Nie zmienia to faktu, że chodziło głównie o efekty wody itp. Trochę namieszałem z tą kartą :P

Nie jestem też pewien czy GRAW nie był taką grą, gdzie wykorzystywane były i PhysiX i Havoc (to w ogóle jedna z pierwszych gier gdzie Havoca zaprzągnięto do roboty). Średnio to wyszło, ale grać się da ;)

no, podejrzewałem,że coś może być z tym HydroEngine, ale czułem, że mi to wytłumaczysz ;)
ale jeśli chodzi o silnik fizyczny havok, to się nie zgodzę, że użyto go dopiero w GRAW, dobrze pamiętam go w PAINKILLER. może miałeś na myśli PhysiX - tu bym się szybciej zgodził :hmm:

2013-10-13T15:36:41+01:00

Ominęła mnie jakaś ożywiona dyskusja?

2013-10-14T19:17:23+01:00

husar wrote:Pograj w Hydrophobię na PC - tam silnik gry kręci się głównie wokół wody i efektów z nią związanych. Autorzy bardzo go dopracowali i widać, że włożyli w ten aspekt masę pracy. Wbija w fotel i wykręca suty - tylko mocna karta jest potrzebna z PhysiX oczywiście żeby efekt był :)

Woda w Hydrophobia wygląda nieźle (choć sama gra jest dosyc marna), ale brak jej realizmu i poczucia w stylu: jeszcze jedna fala i mnie wyrzuci z lódki. Poza tym w PS3 nie ma super zaawansowanego procka graficznego, a jednak H2O jest bardzo przekonuące :)

2013-10-15T00:09:04+01:00

Właśnie ukończyłem Hydrophobie (no prawie, po kilku próbach darowałem sobie ostatniego i zasadzie jedynego bossa, bug powodował, że nie mogłem strzelać (jak bohaterka porządnie oberwała to się odblokowywała :-) ))
Zajęło mi to 2 wieczory (3 akty). Fakt gra jest marna fabularnie i dźwiękowo (muzyka nijaka - wyłączyłem). Lubi się ciąć - gdy otwieramy drzwi, lub gdy pojawiają się wrogowie - niezależnie czy mamy ustawienia low czy high, sterowanie w miarę, ale praca kamery ... :foch1: .
Grafika jest ok i jest kilka fajnych pomysłów, ale czuć nie wykorzystany potencjał. Ochów i Achów było może kilka przez całą grę. Pod koniec gry jest fajna lokacja i jak już bohaterka jest wysoko na drabinie można się porozglądać i podziwiać zgrupowanie wody, ognia, elektryczności, i dymu. :-E
minusy - tylko dx10 (nie działa na XP) , może podnieść ciśnienie (ale raczej głupie zginięcia, a nie dobra fabuła)
plusy - krótka ;)

2013-10-15T01:48:49+01:00

orhom wrote:minusy - tylko dx10 (nie działa na XP)

Ja w tą grę grałem na xpeku !

2013-10-15T11:04:39+01:00

ihtius wrote:
orhom wrote:minusy - tylko dx10 (nie działa na XP)

Ja w tą grę grałem na xpeku !

oj. pomyłka - zgadza się powinna działać na XP, ale nie moim :foch1: , a po za tym doczytałem na www, że wiele problemów ludzie z nią na xp mieli.

2013-10-15T11:58:29+01:00

Tak się składa że mam oryginał z jakiegoś CD Action i aż zagram żeby się przekonać czy to co orhom pisze jest prawdą ;> bo z trailerów wyglądała na fajną grę.

2013-10-15T18:59:37+01:00

scorpeus wrote:Tak się składa że mam oryginał z jakiegoś CD Action i aż zagram żeby się przekonać czy to co orhom pisze jest prawdą ;> bo z trailerów wyglądała na fajną grę.

Gra ma tylko ładne opakowanie a w bliższym obcowaniu z nią wychodzi wiele jej wad. :-)
Tak jak wiele współczesnych hitów, które okazują się niedorobionymi wersjami gier, jak choćby: splinter cell black list, czy mniej znanych: Day One Garry's Incident w którym po zainstalowaniu updatów jeszcze więcej bugów wyszło na światło dzienne.

2013-10-16T06:19:42+01:00

Akurat Day One Garry's Incident odstraszył mnie skutecznie trailerem :P A Hydrophobia nie należy do jakichś pierwszoligowych hitów więc i nie ma się co spodziewać po niej wiele, jednak samemu chcę zobaczyć czy to co wyłapał orhom to wina gry, czy jego kompa ;> W Blacklista nie grałem tak jak i w pierdyliard gier które mam na dysku i nie mam kiedy w nie grać :P

2013-10-16T19:50:38+01:00

scorpeus wrote:Akurat Day One Garry's Incident odstraszył mnie skutecznie trailerem :P A Hydrophobia nie należy do jakichś pierwszoligowych hitów więc i nie ma się co spodziewać po niej wiele, jednak samemu chcę zobaczyć czy to co wyłapał orhom to wina gry, czy jego kompa ;> W Blacklista nie grałem tak jak i w pierdyliard gier które mam na dysku i nie mam kiedy w nie grać :P

Do Blacklista musisz ściągnąć dwa bodajże patche o łącznej wielkości kilku giga bo bez tego mając procka firmy AMD będziesz miał spore problemy z płynnością oraz inne denerwujące problemy. Ja mimo, że te patche zainstalowałem to i tak niezbyt pomogło to grze u mnie. :mad:

-- 16 Paź 2013, 20:50 --

A granie w Day One Garry's Incident kompletnie odradzam !!!! W grze w pewnym momencie mam tylko 10 klatek na sekundę i zmiana rozdzielczości oraz ustawień graficznych nic nie daje bo tylko pogarsza sprawę gdyż gra się sypie kompletnie graficznie. Postać w pewnym momencie gry non stop traci energie i umiera mimo, że ciągle bandażuje się, ale to i tak nie pomaga bo postać stale umiera. Mam zainstalowane wszystkie patche.Czasami bandażowanie powoduje, że cofamy się na początek levelu tracąc przy tym wszystkie znalezione przedmioty !!!! TRAGEDIA!!!, odradzam granie w tę grę komukolwiek nawet największym wrogom. To były tylko nieliczne problemy techniczne. I za ta grę chcą 4,99 euro. Za takie gry należy się twórcom środkowy palec, pi***olone zjeby. :mad: Dlatego tak się wkurzyłem bo chciałem ta grę przejść do końca i nie mogę i tylko czas straciłem na to gówno.

Image

2013-10-16T20:20:11+01:00

No Hydrophobia do ambitnych tytułów nie należy. Nie pisałem też o niej w takim kontekście. Chodziło tylko o zwrócenie uwagi na silnik gry, który głównie kręci się wokół wody. A wy się czego więcej spodziewaliście od tytułu, który w większości dostawał 6/10 - nie mniej, ja nie miałem najmniejszych problemów z jej działaniem, żadnych "wywrotek", gra działała płynnie i bez większych przycinek na High przy rozdziałce 1280px
Także nie narzekałem.

2013-10-20T22:04:26+01:00

Mnie się nawet gierka podoba, ale do minusów zaliczyłbym kiepską optymalizacje bo gra w wielu momentach zwalnia. Ma ktoś do niej save'y ?

2013-11-20T15:48:53+01:00

Injustice Gods Among Us Ultimate Edition-RELOADED

GTX 660 to syf i złom ;] a osiągnie cenę 100zł możliwe że za 2 lata ;]

2013-11-21T22:49:04+01:00

Wersja z Cd Action chyba jest po jakiś patchach (zmianach), ale na gorsze. Ostatnia walka z bossem jest nie do przejścia dla mnie. Próbowałem przez 4 godziny i nie mogłem. Na filmikach 2- 3 minuty i po kłopocie. W mojej wersji plansza także inaczej wygląda. W momencie kiedy mam za drugim razem dobić beczką bossa to one znikają i pojawiają się jak boss odzyska sprawność ! Po za tym sterowanie wodą się wyłącza w ważnych momentach i nie mogę go użyć. Twórcy nie chcą abym ukończył grę i stosują chamskie zagrania w stosunku do gracza. Oni mogą a ja nie. Głupie hujki. W Hydrophobie 2 na pewno nie zagram.

2013-11-22T11:59:33+01:00

ihtius wrote:Twórcy nie chcą abym ukończył grę i stosują chamskie zagrania w stosunku do gracza. Oni mogą a ja nie. Głupie hujki. W Hydrophobie 2 na pewno nie zagram.

Dlaczego mieliby stosować takie zagrywki? Nie mogą znieść, że ihtius postawiłby puchar zwycięzcy na półce? :mysli:

2013-11-22T22:19:40+01:00

Anthrox wrote:Dlaczego mieliby stosować takie zagrywki? Nie mogą znieść, że ihtius postawiłby puchar zwycięzcy na półce?

Po pierwszym uszkodzeniu bossa nie mogłem włączyć od razu ponownie starowania wodą, dopiera po kliku ostrych naciśnięciach 4 włączało się co wybijało mnie z rytmu kompletnie. Wiec to nie jest przypadek, bo wcześniej i później sterownie woda działo bez problemu i było na stałe załączone w wlace z bossem, ale akurat w tym momencie się wyłączyło - przypadek ! Moim zadaniem to nie jest przypadek. ! Wiec Antku prawdopodobnie nie masz racji. ;) Oglądałem filmiki na YouTubie z rozgrywki z wersji tej gry z 2011 na Pc i Xboxa i tam takich problemów grający nie mieli, maksymalnie kilka minut i boss leżał i kwiczał. Ja grałem na wersji spatchowanej z cdaction. Wiec twórcy w patczach musieli coś zmienić na niekorzyść gracza bo widocznie stwierdzili, że gra jest za krótka i na końcu z nawiązką utrudnili grę. Właśnie takie zagrania ze strony twórców wk***iają mnie dokumentnie, bo debilom i idiotom nie chciało im się zrobić dłuższej gry (zwiększyć poziomu trudności podczas normalnej rozgrywki) więc swoją frustracje przenieśli na finalnego bossa aby dokuczyć graczowi. Tak więc wybór poziomu trudności przez gracza jest ściemą bo jak wybierzesz na przykład easy to twórcy ukarają Cię za to wcześniej czy później i na przykład i w finalnej walce uprzykrzą Ci życie jak się da w sposób maksymalny.
Tak jest też w Falloucie 3 New vegas. Na poziomie easy jak wybiłem garnizon legionu to później przez dalszą grę chodząc napotykałem najlepszych zabójców legionu odzianych w najlepsze zbroje i broń. Więc twórcy ukarali mnie, że wykorzystałem niski poziom trudności do zniszczenia bardzo wymagającego przeciwnika na początkowym etapie gry, gdzie normalnie na poziomie normalnym czy trudnym bym zginał w walce z nimi w sekundę. :-)

-- 22 Lis 2013, 22:17 --

Fallout 3 też jest tak skonstruowany, że każdy wybór, zachowanie, czyn niesie ze sobą jakieś konsekwencje.
I dlatego dziwi mnie to, że taka gówniana gierka jak Hydrophobia tak poniewiera graczem w finałowej walce.

Return to Pogaduszki wszelakie