Anthrox wrote:Dlaczego mieliby stosować takie zagrywki? Nie mogą znieść, że ihtius postawiłby puchar zwycięzcy na półce?
Po pierwszym uszkodzeniu bossa nie mogłem włączyć od razu ponownie starowania wodą, dopiera po kliku ostrych naciśnięciach 4 włączało się co wybijało mnie z rytmu kompletnie. Wiec to nie jest przypadek, bo wcześniej i później sterownie woda działo bez problemu i było na stałe załączone w wlace z bossem, ale akurat w tym momencie się wyłączyło - przypadek ! Moim zadaniem to nie jest przypadek. ! Wiec Antku prawdopodobnie nie masz racji.

Oglądałem filmiki na YouTubie z rozgrywki z wersji tej gry z 2011 na Pc i Xboxa i tam takich problemów grający nie mieli, maksymalnie kilka minut i boss leżał i kwiczał. Ja grałem na wersji spatchowanej z cdaction. Wiec twórcy w patczach musieli coś zmienić na niekorzyść gracza bo widocznie stwierdzili, że gra jest za krótka i na końcu z nawiązką utrudnili grę. Właśnie takie zagrania ze strony twórców wk***iają mnie dokumentnie, bo debilom i idiotom nie chciało im się zrobić dłuższej gry (zwiększyć poziomu trudności podczas normalnej rozgrywki) więc swoją frustracje przenieśli na finalnego bossa aby dokuczyć graczowi. Tak więc wybór poziomu trudności przez gracza jest ściemą bo jak wybierzesz na przykład easy to twórcy ukarają Cię za to wcześniej czy później i na przykład i w finalnej walce uprzykrzą Ci życie jak się da w sposób maksymalny.
Tak jest też w Falloucie 3 New vegas. Na poziomie easy jak wybiłem garnizon legionu to później przez dalszą grę chodząc napotykałem najlepszych zabójców legionu odzianych w najlepsze zbroje i broń. Więc twórcy ukarali mnie, że wykorzystałem niski poziom trudności do zniszczenia bardzo wymagającego przeciwnika na początkowym etapie gry, gdzie normalnie na poziomie normalnym czy trudnym bym zginał w walce z nimi w sekundę.

-- 22 Lis 2013, 22:17 --
Fallout 3 też jest tak skonstruowany, że każdy wybór, zachowanie, czyn niesie ze sobą jakieś konsekwencje.
I dlatego dziwi mnie to, że taka gówniana gierka jak Hydrophobia tak poniewiera graczem w finałowej walce.