Amiga -emulacja w systemie Android

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.

Amiga -emulacja w systemie Android

Post IP: rejestrowane!

Witam.
Ostatnimi czasy katuję aplikację UAE4Droid na moim wiernym Samsungu Galaxy S.
Sama aplikacja prawie wcale nie różni się działaniem od WinUAE. Podczas gry na ekranie mamy półprzezroczysty "joystick" po lewej a po prawej "fire".
Póki co odpaliłem gry (adf) Dune, Superfrog, anotherworld, alien breed tower assault i kilka dem.
Działa również Workbench, ale używanie "myszki" ekranowej nie należy do przyjemności.
Z niewiadomych przyczyn nie działa mi gra lotus3, działająca pod WinUAE, ale nie poddaję się.
Do tej aplikacji poza romami gier potrzebujemy kickstart. Całość ultra prosto się odpala z karty SD i na naszym smartfonie możemy pocinać w gierki amigowe ! Zainteresowanych odsyłam do Android Market skąd za free można pobrać aplikację. Romy adf i kickstarty można sobie wziąć z WinUAE bo pasują jak ulał. W razie czego zainteresowanym mogę obszerniej opisać temat ;-] :amen:
User avatar
nikothamus Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 11
Joined: 25 Nov 2011, 14:48
Last Visit: 16 Jun 2012, 22:30
Online: 5h 52m 38s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Amiga -emulacja w systemie Android

Post IP: rejestrowane!

Ja nie mam smartfona i go nie potrzebuje, bo telefon mi służy jako zegarek/budzik, kalkulator i oczywiście do dzwonienia oraz czasami sprawdzenia rozkładu jazdy autobusów i tramwai. Jednak jeżeli są problemy z Lotusem, a piszesz że obsługuje Workbencha czyli jak da się emulować dysk twardy jako katalog lub jako pik *.hdf to przygotuj sobie takowy z wersją WHDLoad, może ona zadziała Tobie bez problemów.
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Amiga -emulacja w systemie Android

Post IP: rejestrowane!

Uae4droid emuluje tylko a500, nie działa hdf.

Są dwa inne emulatory które emuluja AGA i hdf.
DroidPuae i Puae
Last edited by norbi on 30 Nov 2011, 17:32, edited 1 time in total.
User avatar
norbi Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 448
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Today, 06:22
Online: 41d 8h 58m 59s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1060
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Pogaduszki wszelakie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests